Hacettepe Ünİversİtesİ o.Ö.a.b.d 2010 gÜz yari yili yÜksek lİsans baŞvuru programi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nihal EROĞLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:00

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Puanları 38
Solutions 0
Tepki Skoru
26
Web sitesi
www.balikesirpedagog.com
@Nihal EROĞLU
Yüksek Lisans Programı

• Genel Bilgi:
Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı yüksek lisans programının açılma amacını iki temel gerekçe oluşturmaktadır. Bunlar:
* Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılanması ile birlikte mevcut ve yeni üniversitelere nitelikli bilim adamı yetiştirme ihtiyacının doğması,

* Üniversite dışında görev alan meslek elemanlarının mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılmasına katkıda bulunulması ve alanda uzmanlaşma olanağının sağlanması amacıyla lisansüstü programları yürütmektedir.

• Giriş Koşulları:
* Dört yıllık bir lisans eğitiminden mezun olmak (Okulöncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Sınıf Öğretmenliği Sosyal Hizmetler, Ev Ekonomisi, Psikoloji, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Beden Eğitimi, Spor, Güzel Sanatlar, Kütüphanecilik, Yabancı Diller, Bilgisayar, Matematik ve Fen Öğretmenliği, İşletme, Hukuk, Siyasal Bilgiler, Sosyoloji, Beslenme ve Diyetetik ve Hemşirelik)
* Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki koşulları yerine getirmek.
* Yapılacak bilim, İngilizce ve sözlü mülakattan başarılı olmak.
* Referans mektubu.
* Herhangi bir okulöncesi eğitim kurumunda ya da okulöncesi çocuklarının bulunduğu bir başka kurumda eğitimcilik, idarecilik vb. yapmış ya da halen yapıyor olmak tercih nedeni olarak değerlendirmeye alınacaktır.

• Mezuniyet Koşulları:
* Yüksek Lisans Programı öğrencileri toplam 24 kredilik ders ve kredisiz seminer dersini almak ve başarıyla tamamlamak zorundadırlar.
* Anabilim Dalı tarafından atanan bir danışmanın yönetiminde bir yüksek lisans tezi hazırlayıp tez sınavında başarılı olmaları gerekir.

TAKVİM İÇİN : TIKLAYINIZ
DERS PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri