İnternetten YÜksek Lİsans

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan güloş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:12
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@güloş
ArkadaŞlar,İnternt Üzerİnden yÜksek lİsan yapilabİlr dİye bİr duyum aldim. Arama motorundan aradim ama kayda deĞer bİr Şey bulamadim. Bu konuda bİlgİsİ olan varsa paylaŞirsa sevİnİrİm.

Arkadasim kim sÖylediyse uydurmuŞ kanma sen bunlara :)))

Bende ilk defa duyuyorum internette burda nasıl bir sınav yöntemi uygulanabilir ki, belki devam zorunluluğu olmayan sınavdan sınava yüksek lisans yaptığınız üniversiteye gidebileceğiniz derslerede int çalışabileceğniz söylenmiş olabilir.

Hacettepe üniv. ve Anadolu üniv.de böyle bir uygulama var diye duymuştum nekadarı doğru bilmiyorum.

Bunlar uydurma değil, teknolojinin getirdiği faydalar... Anadolu Üniversitesi bunu yıllardır uyguluyor. Açıköğretim değil uzaktan eğitim sistemine dayalı olarak yürütülür dersler. Anadolu mezunu olduğum için kendi okulumla ilgili bilgi verebilirim. Anadolu'da bulunan bazı bölümlerde Eskişehir'e gidip uygulama zorunluluğu ve aynı zamanda internet üzerinden hocalarla yürütülen dersler bulunmakta. Gerektiğinde hocalar internet üzerinde öğrencilere ödev veririler ve öğrenciler zamanı gelince yine aynı ortamda ödevi hoacalarına gönderir vs. Sistem bu şekilde yürüyor. Dünyada yıllardır uygulanan bu sistemi şuanda Türk üniversiteleri içinde en doğru düzgün şekilde uygulayan tek üniversite Eskişehir Anadolu. Aynı zamanda öğretmenlik mesleği ile ilgili yüksek lisans bölümleri bulunmakta. Böyle birşey düşünüyorsanız; www.anadolu.edu.tr adresini inceleyebilirsiniz. İyi çalışmalar...

Bunlar uydurma değil, teknolojinin getirdiği faydalar... Anadolu Üniversitesi bunu yıllardır uyguluyor. Açıköğretim değil uzaktan eğitim sistemine dayalı olarak yürütülür dersler. Anadolu mezunu olduğum için kendi okulumla ilgili bilgi verebilirim. Anadolu'da bulunan bazı bölümlerde Eskişehir'e gidip uygulama zorunluluğu ve aynı zamanda internet üzerinden hocalarla yürütülen dersler bulunmakta. Gerektiğinde hocalar internet üzerinde öğrencilere ödev veririler ve öğrenciler zamanı gelince yine aynı ortamda ödevi hoacalarına gönderir vs. Sistem bu şekilde yürüyor. Dünyada yıllardır uygulanan bu sistemi şuanda Türk üniversiteleri içinde en doğru düzgün şekilde uygulayan tek üniversite Eskişehir Anadolu. Aynı zamanda öğretmenlik mesleği ile ilgili yüksek lisans bölümleri bulunmakta. Böyle birşey düşünüyorsanız; www.anadolu.edu.tr adresini inceleyebilirsiniz. İyi çalışmalar..

belirtiğiniz siteye girdim fakat gerekli bilgiye ulaşamadım ....
aöf okulöncesi mezunuyum uzaktan yüksek lisans yapma imkanını duydum fakat kaynak bulamıyorum bu konuyla ilgili yardımcı olursanı z sevinrim...

Merhaba, İntermet üzerinden Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde Yüksek Lisans yaptım. Uzaktan Eğitim oluyor. Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama bulunduğunuz şehir de önemli değil bilgisayardan canlı olarak dersleri takip edebiliyorsunuz.
Ahmet Yesevi Üniiversitesinde yaptım.Tek sorun ALES 55 alman yeterli 55puanla paralı olarak yüksek Lisans yapabilirsin. Paralı düşünmediğin takdirde devlet üniversitelerinin uzaktan eğitim bölümünü araştırabilirsin....

Merhaba, İntermet üzerinden Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde Yüksek Lisans yaptım. Uzaktan Eğitim oluyor. Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama bulunduğunuz şehir de önemli değil bilgisayardan canlı olarak dersleri takip edebiliyorsunuz.
Ahmet Yesevi Üniiversitesinde yaptım.Tek sorun ALES 55 alman yeterli 55puanla paralı olarak yüksek Lisans yapabilirsin. Paralı düşünmediğin takdirde devlet üniversitelerinin uzaktan eğitim bölümünü araştırabilirsin....
çok sağolun nuray hocam 2 aydır bende ararştırıyordum iii oldu.

hocam biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz.ben ünv sitesine ulaştım .sınavlar nasıl yapılıyor,nereye başvuru yapılıyor, bide maliyet nedir?

hocam biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz.ben ünv sitesine ulaştım .sınavlar nasıl yapılıyor,nereye başvuru yapılıyor, bide maliyet nedir?

birde anadolu ünv uzaktan yüksek lisans programları var. anadolu ünv tüksek lisans yapanlar varmı?

UZAKTAN EĞİTİM
Uzaktan Eğitim Ücretleri

Uzaktan eğitim program ücretleri üniversite ve başvurulan programa göre farklılık göstermektedir.
Örnek teşkil etmesi için aşağıdaki tezsiz yüksek lisans programlarının ücretlerini inceleyiniz.
(2008-2009 eğitim yılı)

• Anadolu Ünv. e-MBA: 12.600 USD – Web Sitesi
  • Anadolu Ünv. Konaklama İşletmeciliği (e-Konaklama): 4.950 TL – Web Sitesi
  • Anadolu Ünv. Gelişimsel Yetersizlikleri Olan Çocukların Öüretmenliği: 175 TL Kredi Ücreti
  • Maltepe Ünv. e-MBA: 5.850 - 6.500 TL – Web Sitesi
  • Bilgi Ünv. e-MBA: 13.100 TL (Türkçe), 18.200 TL (İngilizce) – Web Sitesi
  • Bahçeşehir Ünv. e-MBA: 13.200 TL – Web Sitesi
  • Sakarya Ünv. e-MBA: 4.500 TL – Web Sitesi
  • Sakarya Ünv. e-Bilişim Teknolojileri: 4.500 TL – Web Sitesi
  • Sakarya Ünv. e-Mühendislik Yönetimi: 4.500 TL – Web Sitesi
  • Fatih Ünv. e-MBA: 10.500 TL – Web Sitesi
  • Atılım Ünv. e-MBA: 4.800 USD – Web Sitesi
  • Atılım Ünv. Bilgisayar Mühendisliği: 4.800 USD – Web Sitesi
  • Gazi Ünv. Bilişim Sistemleri: 6.000 TL – Web Sitesi
  • ODTÜ Enformatik Online: - Web Sitesi
  • Mersin Ünv e-MBA: 4500 TL – Web Sitesi
  • Beykent Ünv. e-MBA: 6.000 TL – Web Sitesi
  • Ahmet Yesevi Ünv. Tüm Uzaktan Eğitim Programları: 4212 TL – Web Sitesi
www.yukseklisans.com.tr | Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitimin Avantajları

• Artan eğitim fırsatları (Geçmişte çalışıyor olmak, öğrenim görmek istenen yerin uzaklığı ve benzeri sebeplerden dolayı yaşanan zorluklar günümüzde teknolojiden yararlanılarak sunulan uzaktan eğitim modeliyle aşılıyor.)
  • Farklı coğrafi konumlarda daha fazla kişiye ulaşması gereken eğitimin zamanında verilmesi
  • Çok farklı yerlerde olabilen konu uzmanları gerçek zamanda erişim
  • Öğretim ortam ve metotlarında artan esneklik
  • Öğretmen ve öğretim ortam kaynaklarının paylaşımındaki artış
  • Öğrencinin çalıştığı yerde eğitilmesinin sağlanması ile artan üretkenlik
  • Öğrenci yolculukları ve masraflarında azalma
  • Öğretim ortamı ile gerçek çalışma ortamı arasındaki farklılığının azalması
  • Öğretim masraflarında önemli ölçüde azalma
  • Öğrencilerin derslere erişimini kolaylaştırma
  • Bilgiye erişimin hızlanması ve kolaylaşması
  • Öğretim materyallerinin dağıtımının hızlanması
Uzaktan Eğitim Veren Üniversiteler

Yüksek lisans seviyesinde uzaktan eğitim programları bulunan YÖK onaylı başlıca üniversiteler aşağıdaki gibidir:

www.yukseklisans.com.tr | Uzaktan Eğitim

Uzaktan eğitim yolu ile verilen YÖK onaylı yüksek lisans programları aşağıdaki gibidir:

• Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilişim Sistemleri
  • Bilişim Teknolojileri
  • Eğitim Yönetimi
  • Enformatik
  • Gelişimsel Yetersizlikleri Olan Çocukların Öğretmenliği
  • Konaklama İşletmeciliği (e-Konaklama)
  • MBA (İşletme Yönetimi)
  • Mühendislik Yönetimi
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  • Yerel Yönetimler
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
  • Yönetim ve Organizasyon

Ahmet Yesevi Üniversitesinin UZaktan Eğitim Bölümi ile ilgilenen yetkililere telefon açarsanız, çok daha ayrıntılı bilgi alırsınız. Üniversitenin uzaktan Eğitim web sitesine girdiğiniz takdirde bütü bilgilere ulaşabilirsiniz.
Paraya gelince İStanbul daki paralı üniversitelerin aldıkları paranın yarısı kadar.
6000 tl

Arkadaş yatarak açıköğretimden lisans bitirenlerden sanırım. Ve sanıyor olmalıki aynı şekilde yatarak yüksek lisans ve hatta doktorayı da tamamlayabilir :)))

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri