farklı bir alanda yapmak icin
* basvurulduğunda cadaloz bir profesorle uğraşmak durumunda bırakıp
eeeh eytere bea çığlığı atmamak için bana müsade diyerek cıkılan sınavdır.
sınava girilir..merhabalar çakılır, sandalyeye oturulur:
cadaloz olan:hmm edebiyat fakültesi hmm psikoloji hmm hmmm..
ben: evet
sevimli gözükmeye calısan: sence edebiyat öldü mü?
ben

ne diyorsunuz a.k. ya) öhöh..(bildiğin zaman kazanma amaçlı bogaz temizleme hareketi)
cadaloz: yani söylemek istediği neden burdasın?
sevimli gözükmeye calısan: edebiyat öldü mü? (tekrar etti bak bak, bi de kikirdedi)
ben: (edebiyat öldü mü ve burada işin ne vay vay, sıcak saatler vardı benim hatırladıgım bir zamanlar onda böyle konusurlardı teytey) şimdi psikoloji edebiyat fakültesinde de yani ben yorum yapamayacagım sanırım (hah yılllardır oku et sonra kal böyle, öldü diyip kestirip de atılmaz ki neden öyle diyorsun diye baslayacak simdi)
cadaloz: ee alt okumalarını yaptın mı?
ben: (yeterli derecede sıkılmış olmam sonucunda biraz bir seyler okumama ragmen) yok o kadar yapmadım, kuramsal anlamda soracaklarınıza bir sey diyemem.
cadaloz: yani senden öncekilere de söyledim ne bu
cürret,
cesaret anlamıyorum
gövde gösterisi mi yapıyorsunuz bu sekilde gelerek, ilginç..
ben: ( bir süre içimden küfrederek gözlerimi dikip söylediklerini dinledim)
cadaloz:eee bıdıdıdıdıd ne demek? (oldukca bilimsel bir soru)
ben: bilmiyorum.(küstüm artık cevap vermem ki sıctın agzıma gerizekalı karı)
cadaloz: eee vıdıdıdıd ne demek? (bilimsel 2. soru, öyle böyle soru değil)
ben: bilmiyorum.( zaten su noktada artık seni dinlemiyorum laylalallalala, bak kapadım kendimi triplerine girmisimdir)
cadaloz: ee arkadaslar sizin soracagınız bir sey var mı?
o sureye kadar sag tarafımda oturan mülakat sonunda farkettiğim hanımefendi ve sevimli görünmeye calısan yok anlamında baslarını sallar, ben ee hadi bana müsade bakışı atıp onayımı alınca ayaga kalkarım ama cadaloz durmaz peki sana dırdırdır desem bu konuda ne düşünüyorsun? (tamam bu noktada ılımlı davranmaya basladı hani bak son bi fırsat ayagı cekiyor aklınca da ben ayaga kalkmısım bir daha döner miyim? dönersem de türk filmi klişesiyle dönerim belki yıllar önce aşağıladığın bir psikolog vardı hahahah diye kahkaha atarım)
ben: bilmiyorum (biraz daha beni burada tutarsan bayılacağım, çığlık atacağım bak bakışıyla günümü şenlediririm)