Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

17 nİsan'da ankara'dayiz(14-04-2010)...

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
Demokratik, Kamusal, Nitelikli Eğitim Örgütlü, Güvenceli Çalışma Hakkı için 17 Nisan’da Ankara’dayız!

Uzun yıllardır uygulamaya konulan neoliberal politikalar sonucunda, işsizlik ve yoksulluk derinleşirken, çalışanların da iş güvenceleri tehdit edilmekte, ücretleri düşürülmekte, demokratik hakları engellenmektedir. AKP, kendinden önceki hükümetleri geride bırakan bir hızla çalışma yaşamını yeni yasal düzenlemelerle parçalamaktadır. Taşeron çalıştırma, işçi kiralanması, 4/B - 4/C sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi esnek ve güvencesiz çalışma biçimleri yaygınlaştırılmaktadır.

Yüz binlerce işsiz öğretmen atama kararını beklerken her yıl yeni işsizler listeye eklenmektedir. 2008 krizi bahane edilerek milyonlarca çalışan işten çıkarılmıştır. Kamunun elinde kalan son fabrikalar ve üretim araçları özelleştirilirken mevcut kamusal hizmetler piyasanın hizmetine sunulmuştur. Son olarak TEKEL’in özelleştirilmesinde olduğu gibi çalışanlar ya kazanımlarından vazgeçmeye ya da işsiz kalmaya zorlanmaktadır. Böyle bir süreçte çalışanların işine, ekmeğine ve geleceğine sahip çıkarak, işçilerin ve emekçilerin birleşik mücadelesini alanlarda örgütleyecek bir eylem takvimini Mart – Nisan aylarında yürüteceğiz.

Eğitim emekçilerinin işyerlerinden sokaklara, sokaklardan alanda güçlü bir birlikteliği hedefleyen “Demokratik, Kamusal, Nitelikli Eğitim, Örgütlü, Güvenceli Çalışma Hakkı için 17 Nisan’da Ankara’dayız” yürüyüş ve eylemi en güçlü biçimde örgütlenmeli demokratik tepkimiz Ankara’da doruğa çıkmalıdır.

Aşağıda takvimlenen eylem ve etkinlikler Eğitim Sen’i örgütlemeye dönüşmeli, eğitim emekçilerinin tepkisini yükseltmeli, velilerin ve halkın katılımı sağlanmalıdır. Eylem ve etkinlikler illerde, işyeri ve alan faaliyeti olarak belirlenen konu ve takvim içinde gerçekleştirilmelidir.

15 – 19 Mart İşyerlerinde,17 Nisaneyleminin gerekçeleri, 25 Kasım grevi ile güçlü bir şekilde yaşam bulan toplu sözleşme iradesinin bilince çıkarıldığı tarzda toplantılarla, ziyaretlerle işlenecek, bu doğrultuda acil taleplerimizi içeren metinlere ilişkin imzalar Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere toplanacaktır.

29 Mart – 02 Nisan 17 Nisan eyleminin içeriğine dönük olarak 31 Mart Çarşamba günü “Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hakkı” konulu bir ders işlenecektir. Aynı gün genel merkezce hazırlanan kokartlar takılacaktır.

5 - 16 Nisan Eğitim, çalışma ve insanca yaşama hakkı konusunu velilerimiz ve halkımızla paylaşmak ve sürecimize katılımlarını sağlamak üzere tüm il ve ilçelerde merkezi alanlarda standlar açılarak kamuoyu oluşturulacaktır. Standlarda Başbakanlığa hitaben imza toplanacaktır. Standların afiş, pankart, yayın vb. araçlarla görünür olması sağlanmalı, pazarlar, ana caddeler, bulvarlar, meydanlar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde bildiri dağıtımı gerçekleştirilecektir.

İşyeri çalışmalarını esas alan haftaların Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayacak şekilde kamuoyuna dönük kitlesel etkinlikler yapılacaktır.

12 – 16 Nisan haftasında eylemin kitleselliğini artırmaya dönük TV, radyo programları, Demokratik Kitle Örgütleri, Sendikalar ve Meslek örgütlerinin ziyaretleri gerçekleştirilecek, Başbakanlığa ve Milli Eğitim Bakanlığına hitaben toplanan imzalar 14 Nisan Çarşamba günü basın açıklaması yapılarak posta yoluyla gönderilecek ve yürüyüş kolu katılımcıları uğurlanacaktır.

17 Nisan 2010- İllerden gelen binlerce eğitim ve bilim emekçisi Ankara’da insanca yaşam ve çalışma talebini ifadelendirerek “Toplu Sözleşme Hakkımızdır” iradesini bir kez daha açığa çıkaracaktır.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle