Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

4 yaşında ve henüz konuşmuyor

Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
3
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Merhaba

4 yaşında henüzkonuiamıyan 4-5 kelmime söyleyen ve kelime öğretmeye çalıştığım zaman tekarlamayan bir kızım var. 1yıldır özel eğitim aldırıyoruz. özel eğitimde birkaç derse bende girdiğim için evde bir takım materyaller alıp kızımla çalışmalar yapıyorum. bu konuylailgili materyal, kitap veya vcd,cd gibi önereceğiniz kaynak var mı? ayrıca benzer durumu olan arkadaşlarla yazışmak istiyorum.
 
Katılım
2 May 2006
Mesajlar
126
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
43
benim sınıfımda 2002 doğumlu kendi ismini dahi söyleyemeyen dediğiniz gibi sadece bir kaç kelime çıkarabilen bir öğrencim var. okulun ilk günlerinde nasıl anlaşabileceğimi ve bu sorunla nasıl baş edebileceğimi çok merak ediyordum. çocuğu okula almamak da içime sinmiyordu. aileye bir hafta bir deneme süreci tanıdım. bir haftada dahi küçük de olsa bazı gelişmeler gördüm ve çocuk şu an çok iyiye gidiyor. sınıfta arkadaşlarıyla kaynaşmasıyla konuşmasında hızla bir gelişme oldu. kurallara bile uymaya başladı. su içmek veya tuvalete gitmek istediği zamanlarda tek kelime bile olsa söylüyor ve biz o şekilde onunla anlaşıyoruz.
çocuğun annesi bugüne kadar onu anneannesine bırakıp işine gitmiş ve her zaman ona bebek diye hitap etmiş. şimdi bile annesi ona ismini sorduğunda "bebe" diye cevap veriyor. çocuğun arkadaş ortamından özellikle kendi yaşıtlarından uzak durması ve çocukla yetişkin diliyle değilde çocukça konuşulması (suya "mama" gezmeye "atta" gibi ) çocuğun her zaman kendini bebek zannetmesi ve konuşmasında herhangi bir gelişme görülmemesinin başlıca nedeni. kalıtımdan gelen bir geç konuşma eğer varsa bile çocuk yaşıtları arasına girip uygun görsel ve duyuşlar materyallere tabi tutulduğunda bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. bir de en önemlisi çok sabırlı olmak ve çocukla iletişim kurmak onunla konuşmak.
çocuğunuz kendi öz bakım becerilerini yerine getirebiliyorsa bu sene olmasa da önumuzdeki sene için onu bir anaokuluna yazdırmanız yararlı olur. bu sene için de özel eğitimde gördüğü eğitim dışında diğer zamanlarında onu rahat oyanayabileceği ve oynamaktan sıkılmayacağı arkadaşlarıyla başbaşa bırakırsanız -eğer organik bir bozukluk yoksa- kısa bir sürede konuşmasında gelişmeler göreceksiniz. ummarım en yakın zamanda istediğiniz gibi konuşmaya başlar.... Allah'tan size sabır çocuğunuza da şifalar diliyorum
 
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
3
Tepki Skoru
0
Puanları
0
merhaba

oncelikle mesajiniz icin sagolun.kizim 4 aydir krese gidiyor. Cok yarar gorduk. su anda kitapalip masal anlatir gibi taklitleryapiyor. sofra duznine alisti. ayrica anlamsiz bazi kelimeler soylemeye calisiyor. Ozel egitime devam ediyoruz ayricaevde de ogrendigim kadar kizimi calistiriyorum. Dil terapiti kizimda az da olsa otistik belirtilerin oldugunu soyledi. o yuzden ozel egitim sart dedi. umarim yakin zamanda dediginiz gibi konusmaya baslar.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst