Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Açıköğretim mezunlarının LİSANS mezunlarından farkı

Katılım
23 Tem 2012
Mesajlar
30
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Açıköğretim mezunlarının LİSANS mezunlarından farkı olmalı diye düşünüyorum.Bir tarafta yıllarını verip dirsek çürüten gerekirse evinden yurdundan mahrum kalan gencecik insanlar diğer taraftan hoca,okul,öğrenci yüzü görmeden mezun oldum diyen insanlar sizce de ikisi arasında bir fark olması gerekmez mi ????

Ayrıca bizim işimiz eğitim eğitim görmeden eğitim nasıl verilir ???????????
 
Katılım
27 Ağu 2009
Mesajlar
2,927
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
şimdi hocam öncelikle türkçe konusunda zayıfsınız onu bi düzeltin lütfen. ikincisi evet aöflilerin çok büyük farkı var ama örgünlerden.;)
 
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
3,321
Tepki Skoru
2
Puanları
0
Yaş
32
'Hoca,okul,öğrenci yüzü görmeden mezun oldum diyen insanlar' demek sizin için ne kadar kolay. Okul, öğretmen görmeden okumanın kolay olduğunu düşünüyorsunuz sanırım. Kimseler anlatmadan okumak, bilmediğin konularda akıl danışacak birinin olmaması, yardıma ihtiyaç duyduğunuzda ders kitaplarınızdan başka kaynak aramak için sarf ettiğiniz çaba , haftanın 2 gününe ayrılmış bir sürü sınavın ard arda olması vs. bunlar kolay mı ? Evlerinden ve yurtlarından ayrılmak istemeyen insanlar pekala aöfden de okuyabilirler böyle bir imkanları var diye düşünüyorum.

Anlayamadığım ne gibi bir ayrım istiyorsunuz ne gibi bir ayrım yapılmalı çok merak ettim! 4 yıl okuyup kendi kendilerine çalışıp her sınav zamanında ygs lys sınavına giriyormuş gibi sınava giden insanlara ne yapılsın atanmasınlar mı ? sözleşmeli mi devam etsinler ya da ücretli öğretmenlik mi yasınlar? yoksa öğretmen mi olamasınlar???

Ben örgünden okumak kolaydır demiyorum tabiki yeri gelir aöfden daha zor olur ödevler sunumlar... ama aöf öğrencilerinin küçük görülmesine karşıyım. Her okulun her fakültenin zorluğu vardır elbet ancak herkes yaşadığı zorluğu kendi bilir.!!
 
Katılım
5 Ağu 2012
Mesajlar
12
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Öğretmenlik gönül işidir. Puan işi değil. Öğretmenlik össden alınan puana,kpssden alınan puana bakmaz. İçinde çocuk sevgisi,öğretme aşkı,kendini geliştirebilme aşkı olan insan başarılı bir öğretmen olur. Elbette bugün örgünle açıköğretimin zorluklarını aynı düzeyde tutamayız. Ama bu demek değildir ki tüm açıköğretimliler çöpe, yaşasın örgünler. Bugün lisans mezunu olup ta hiçbir şeyden haberi olmayan,tek derdi ders saati bitse de gitsek olan çok fazla öğretmen var. Sadece okul öncesi değil,diğer branşlarda da. Ama açıköğretimli olup, gerçekten işine aşık,öğretme aşkıyla yanıp tutuşan öğretmenler de çok. Önemli olan össden,kpssden alınan puanlar değil. Önemli olan şey bu işi ne kadar istediğimiz,kendimizi ne kadar yetiştirdiğimiz,ne kadar geliştirdiğimiz bence :)
 
Katılım
27 Ağu 2009
Mesajlar
2,927
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
aöf olmasaydı inanın bana okul öncesi öğretmenliği bu kadar yaygınlaşmazdı bile. örgünlerin de,aöflilerin de kendine göre zorluğu vardır bunu kabullenin artık. ha bu arada artık aöf okul öncesi öğretmenliği kapatıldı. örgünler artık rahat bir nefes alabilir,nasıl korkutmuşuz sizleri böyle yahu :)
 
Katılım
26 Eki 2009
Mesajlar
1,545
Tepki Skoru
1
Puanları
0
Yaş
38
Ben örgün okudum evimden 1000 km uzakta bir kuzenim var şu an o da okulöncesi son sınıfta o da örgün okuyor.Karşı komşum aöf bitirdi benimle aynı atamada atandı.Hiçbir zaman kendimi üstün görmedim yeri geldi ona danıştım onlar bana danıştı.Ayrımcılık ya da tartışma yaratmak,bir fark aramak,kendini üstün görmek...Bunlar mı bizim insani yanlarımız..??

Bir kere 4 yıl örgün ya da açıköğretim okuyanlar lisans mezunudur zaten.Burda çekilmeyecek kıskanılacak bir durum yok açıköğretimlileri dışlamak da neymiş yani.Kişinin maddi manevi durumu müsait değildir gidip okuyamaz uzakta kimisininki müsaittir gider sizin gurbet el diyerek tabir ettiğiniz üniversitede okur.En başta açıköğretim diyerek ayrım yapmak bir eğitimci adayına yakışmaz.

Bir de şu durum var aöf tercih eden arkadaşlarımız kız meslek lisesi çıkışlı oluyor genelde(en azından benim bulunduğum il bu şekilde) ve bu kişiler örgün eğitimde verilen ödevleri sunumların genelini lisede okurken yapıyor.Yani aöf okudular diye bilgisiz tecrübesiz gelmiyorlar.Neslihan, Dilara ve fragola adlı üyemize de gönülden katılıyorum:)
 
Katılım
23 Tem 2012
Mesajlar
30
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Sizler öğretmen olmuşsunuz ama bakış açınız hiç değilmemiş benim kurduğum cümlede küçük görmek vs. yok. Sadece demek istediğim artı bir eğitim alabilirler mezun olduktan sonra 1 yıl hocalar tarafından eğitime tabi tutulabilirler böylece hiç hoca görmemiş olmaktan çıkarlar. Ayrıca üste para verseler aöf de okumam zira korkum onlardan değil onlara emanet edilen geleceğimizdendir.
 
Katılım
27 Ağu 2009
Mesajlar
2,927
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
Sizler öğretmen olmuşsunuz ama bakış açınız hiç değilmemiş benim kurduğum cümlede küçük görmek vs. yok. Sadece demek istediğim artı bir eğitim alabilirler mezun olduktan sonra 1 yıl hocalar tarafından eğitime tabi tutulabilirler böylece hiç hoca görmemiş olmaktan çıkarlar. Ayrıca üste para verseler aöf de okumam zira korkum onlardan değil onlara emanet edilen geleceğimizdendir.
hoca yüzü görmekle eğitim vermek arasında nasıl bir bağlantı kuruyorsunuz hayret doğrusu. derslerden kaçıp kaçıp,arkadaşlarınızdan not dilenen bazı örgün öğretimler olarak hocalarınza hayran olduğunuz çok ortada oluyor. okumayın zaten herkes aöf okuyamaz meslek lisesi çıkışlı ve lisede onun için 2 yıl staj eğitimi almanız lazım,herkesin o yaşlarda yapacağı iş değildir,cesaret ister. öğretmenlik,mühendislik veya her ne iş olursa olsun hiçbir zaman üniversitelerde öğretilmez,çalışmaya başladığınız günden itibaren tecrübelerle öğrenilir. üniversitelerde genel olarak her şey sınıf geçme üzerinedir. lütfen önce bunları öğrenin,sonra gelip buraya ahkam kesin.
 
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
85
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
"diğer taraftan hoca,okul,öğrenci yüzü görmeden mezun oldum diyen insanlar"
Bize bu şekilde hitab edemezsiniz, bu sizin kabalığınızdır, görgüsüzlüğünüzdür, brc34 Hanım. Öğrenciler, bayanlar vs. olarak nitelendirebilirsiniz fakat "insanlar" diyemezsiniz. Aöf öğrencisiyim. Sanırım örgün mezunları benden daha fazla emek veriyorlar,bunu da kabul ediyorum. Ama gel gelelim nice örgün mezunları var, bu konuyu açan brc34 Hanım gibi Türkçesi bozuk, düzgün cümle kurmaktan acizler. İnsanları eğitmeye niyetli ancak kıskanç tavırlar sergiliyor. Ben de sizin gibi insanların öğretmen olmasını kınıyorum. Bana göre de her öğretmen bir öğretmenlik becerisi, Türkçe dil eğitimi sınavına tabii tutulmalı. Eğer bu konularda da kedinize güveniyorsanız gelin bir kozlarımızı paylaşalım kim galip geliyor.. Ben 2 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Kendimi övme amacında değilim, gerek velilerim gerek öğrencilerim benden memnun olduklarını hissettirdiler. Zaten Aöf geçen sene kapatıldı. Artık yeni öğrenci alınmayacak. Çalıştığım kurumda lise mezunu öğretmenler de çalışıyorlardı ve emin olun onlara her konuda danıştım. Birlik beraberlik, sevecenlik, anlayışlılık her zaman işleri kolaylaştırır. Sizi de bir öğretmenin sahip olması gereken bu hasletleri kazanmaya davet ediyorum. Gerçekten "İNSANLAR" şeklinde hitabınız kaba ve kırıcı.....
 
Katılım
5 Nis 2011
Mesajlar
87
Tepki Skoru
0
Puanları
0
neslihan hocam aman çok da tınnnnnnnnnnnn diyip geçin ve gülün bu düşüncelere sahip mutsuz kaprisli egolarının esiri olmuş kişilere ben kız meslek çıkışlıyım neler yaptık okulda ayrıca ben okul 1. olmuştum ygs puanım da çok iyiydi ama aöf seçtim tercih meselesi çokda mutluyum inşallah atanırızdaa zeynep hoca dilara hoca siz fragola ve ben daha sayamadığım emek harcayan herkes atanır...........
 
Katılım
23 Tem 2012
Mesajlar
30
Tepki Skoru
0
Puanları
0
beni ne kadar tanıyorsunuz ben meslek çıkışlıyım mezun olduğum yıl lisansı kazandım sizi gocunduran bu mudur ?
 
Katılım
23 Tem 2012
Mesajlar
30
Tepki Skoru
0
Puanları
0
İnsanların fikirlerine bile saygı duymuyorsunuz farklılıklara saygınız yok sizin gibi düşünmeyenlere hemen çıkışabiliyorsunuz oysa ki benim düşüncem yanlış dahi olsa bir eğitimciye yakışan bir biçimde düşüncelerinizi benimle paylaşır içinde bulunduğunuz durumu anlatabilirdiniz.Şunu unutmayın bir insanın fikrini değiştirmek için öncelikle onun yanında olmalı daha sonra davranışında değişiklik meydana getirmelisiniz keza eğitim böyle olur.İnsanların fikirleri sizinle aynı değil diye onunla mahalle kavgasına girer gibi ağız dalaşına girmeniz eğitimci olmadığınız gösterir.Üzgünüm ben bir yem attım ve sizlerde yediniz... Öğretmen olmuşsunuz ama eğitimci değilsiniz kabul edin... Ve ufak bir not asla bir öğrencinizi yada velinizi sizin gibi düşünmüyor diye yargılamayın zira farklılıklar yenilikleri getirir...
 
Katılım
27 Ağu 2009
Mesajlar
2,927
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
Üzgünüm ben bir yem attım ve sizlerde yediniz...

ah eğitimci olduğunu iddia eden insanlar olarak sizler mahalle ağzıyla konuşuyorsunuz asıl. madem meslek lisesi çıkışlısınız insanın kendini bilmemesi kadar acınası bi durumu olamaz zaten. kimseye eğitimci olamamışsınız diyemezsiniz burda hanfendi,kendinize gelin ve hakaret etmeyin. inanın bu sitede sizin gibi insanlara laf anlatmaktan ben yoruldum yıllardır,konuyu kapatıcam daha fazla saygısızlık yapacaksanız
 
Katılım
31 Mar 2008
Mesajlar
96
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
hoca,okul,öğrenci yüzü görmemek de ne demek? okuduklarıma çok güldüm. bizim tek farkımız eğitim fakültesindeki birebir verilen eğitimi kitaplardan okuyup tek başımıza çalışarak sınavlara girmek. ayrıca örgün eğitimdeki arkadaşlardan daha fazla öğrenci gördüğümüz kesin.onlar öğrencileri sadece stajlarında görürken, bizler stajlarımız haricinde çalışarak da tecrübe sahibi olabiliyoruz.bu sene aöf son sınıfım ve çalışma yılı olarak da 4. senemdeyim. ve asıl konu eğitim fakültesi LİSANS bölümüyle açık öğretim fakültesi LİSANS bölümü puanları arasında çok fark da göremiyorum.örgüne yettiği halde açık öğretim tercih etmiş olmamız ve okurken çalışabilme imkanımız olması mı zor geliyor arkadaşlara?? anlayamadım.
 
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
10
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
45
hocam siz aöf çok kolaymış gibi düşünüyorsunuz bende aöf mezunuyum ve buraya girdiğimde örgün eğitime gidecek puan almıştım fakat özel durumumdan dolayı gidemedim(küçük çocuğumu bırakamadım )benim gibi bir sürü sebepten örgün eğitimine devam edemeyen kişiler için bulunmaz bir fırsattı şunu unutmayın önemli olan okul değil insanın kendini yetiştirmesidir
 
Katılım
27 Ağu 2007
Mesajlar
2
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
Benim üniversiteye başladığım sene aö böyle bir bölüm yoktu.Gerçi olsaydı da ben yine örgün okumayı tercih ederdim. Aöf bitiren arkadaşlara da kızmıyorum.Üniversite onlara böyle bir imkan vermiş, neden değerlendirmesinler? Örgünde alınan eğitimle yaygın da alınan eğitim arasında çok büyük fark olduğunu bence herkes kabul etmeli...Örgün de 1. sınıftan başlayarak her dönem olmak üzere staja gidiyorsunuz. Bu stajlar kesinlikle boş değil...Hocalarınız tek tek gelip sizin çocuklarla olan iletişiminizi kontrol ediyorlar ve gerektiğinde fakülte ortamında geri bildirim veriyorlar. İkincisi ders ortamında bire bir hocalarımızın gözleri önünde canlandırmalarla yaşayarak öğreniyoruz. Üçüncüsü araç yapımı dersinde bebek örmeyi,kukla dikmeyi,marakas yapmayı,mobil yapmayı vb birebir öğreniyoruz.Bu yaptığımız oyuncaklar kesinlikle kağıttan,kartondan,kutudan olmayacak. Dayanıklı ve işlevsel olacaklar. Bu malzemeleri nerede hazırlıyoruz? Tabikide 6 belki 8 kişi kaldığımız yurt odalarında....Daha bitmedi bu yaptığımız oyuncakları planlarımızda kullanıyoruz.Her staja gidişimiz her köşeyi dolduracak şekilde her materyali yanımızda götürüyoruz ve geri getiriyoruz.
Sınav döneminde keşke bizde aöf gibi hep çoktan seçmeli sınav olsak. Ama ne yazıkki bize sınavda soracakları hiç belli değil.. Yeri geliyor önümüze bir iki obje koyup plan oluşturtuyolar yada bu nesnelerden hikayeler yazmamızı bekliyolar yada bir tiyatro metninde bu objeleri kullanmamızı istiyorlar Yaşadığımız stresi siz düşünün artık...Her staja gittiğimizde 8 sayfalık planlar yazdırdılar ve bunları uygulatıp birebir bizleri izlediler. Daha çok fazla sayabilirim yurt parası,oyuncak yapımı için verilen paralar,stajda geçici köşeler kurmak için harcanan paralar geceler boyu yazılan planlar,aile hasreti.......
 
Katılım
27 Ağu 2009
Mesajlar
2,927
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
hocam herkes kendine göre haklı. meslek liseslerinin de -yıllardır anladığım kadarıyla her meslek lisesi aynı özeni göstermiyor olmasına rağmen- işlevi budur. sizin yaptıklarınızı inanın lisede bizler yaptık. hazırladığımız materyaller,verdiğimiz uygulama sınavlar,yaptığımız planlar,stajlarda verilen emekler arasında neredeyse hiçbir fark yok. sınav hakkında düşüncenize ise şu yönden katılmıyorum çünkü bizim de koskoca kitaplardan nereden soru çıkacağını bilmeden girdiğimiz sınavlar oluyor bunlar. tek bir doğru cevap hakkınız var ve inanın keşke klasik tarzda olsa sınavlarımız. hocalardan puan da isteyemiyoruz,sadece 1 puan yüzünden 1 sene atama bekleyen arkadaşlarımız oldu.

ben burda aöf daha iyi yok örgün daha iyi savunmak istemiyorum. benim canımı sıkan eğitimci olmazsınız tarzı konuşma. kimse benim öğretmenliğim hakkında burda gelip boş boş konuşamaz,hakaret edemez. önemli olan okulu bitirdiğinizde öğretmen olarak çocuklara ve hayata neler kattığınızdır.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst