Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

anasınıfı bünyesinde kaç aylık?

Tepki Skoru
0
ilköğretime bağlı anasınıfı bünyesinde çalışıyorum.okulumuz merkeze bağlı mahalle ama köy özelliklerini göstermekte.sınıfımda 48 aylıktan tutun da 70 aylığa kadar öğrenciler var.merak ettiğim yönetmelkite anasınıfı için 60-72 aylık çocukların kaydının olması gerktiği,ancak sayının 10 a tamamlanamaması durumunda daha 48 aydan itibaren kayıt alınabileceği yazıyor.benim kayıtlı öğretnci sayım 23.bu durumla ilgili oalrak itiraz hakkımm var mı?60 aylıktan küçüklerin kaydı yasal mı?48-60 ay arası 8 öğrencim mevcut.

Tepki Skoru
3
hocam,bu konuda bilirkişi olmamakla beraber,bildiklerimi yazayım :

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği öncelikle yönetmelikte,anasınıfı için 60-72 ay ibaresi var...idareye yönetmeliği gösterin...ben de köy okulundayım,geçen yıl ve bu kayıt döneminde,60 aydan küçük olan çocuklar için,müdür bey kararı bana bıraktı.ilk etapta kabul etmediğimiz çocuklar da oldu ama yeterli olgunluğa ulaştığını düşündüğüm 2 öğrenciye,1 hafta deneme süresi verdim.bu süre içinde sınıfa ve ortama uyum sağlama düzeylerine,özbakım becerilerini bağımsız olarak gerçekleştirip-gerçekleştirmediklerine ve birçok konuya dikkat ettim...gözlem yaptım ve müdür beye olumlu cevap verdim,resmi kayıtlarını yaptık. çok ayrıntıya girdim sanırım, umarım yardımcı olmuşumdur...

Tepki Skoru
0
hocam idare yönetmelilkten haberdar ancak veli çocuğun sosyalleşmesini istediği için göndermeyi teerch ediyor.müdür beyin benim fikrimi önemsdiği yok.çocuklar maks tutamıyorlar normal olarak(1 tanesi hariç).bu sene için o çocuklar sınıfta arada kaynar ancak.böyle durumlarda uygulama nasıl bilmek istiyorum,dilekçe yazsak durumla ilgili dönüt alaiblir miyiz?

Tepki Skoru
3
ah bu ısrarcı veliler ve ah bu anlayışsız idareciler :( hocam,dediğim gibi bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama inşallah en kısa zamanda bir çözüm bulursunuz...eminim başka fikir vericek arkadaşlar da olucaktır,kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim hocam,umrım kolay olur.bu sene için bir şey yapamam herhlde.ama en azından önümüzdeki sene bu durumun önüne geçme hakkımın olup olmaığını öğrenip,ona göre davranmak istiyorum

Tepki Skoru
0
kimse bu konuda bir şey bilmiyor mu yani?

Tepki Skoru
0
öğretmenm 23 öğrenciden kaç tanesi 60-72 ay arası,yani 10 tanenin altındamı?bu yıl bizede küçük yaş grubunda olanlar geldi ama sistem kaydını kabul etmediği için almadık..siz kayıtdışımı aldınız öğrencilerinizi?

Tepki Skoru
0
hayır 18 tanesi falan 60-72 ay arası. 5 tanesi 60 aylıktan küçük.hepsi kayıtlı.2 tane kayıtsız var ikisi de birinci sınıftan gönderilern 2005 li.2 devamsız öğrencim var 10 gün sonra falan onların kaydı silinip bu 1. sımıftan gelenleri kaydecekmiş müdür

Tepki Skoru
0
aklım almıyor,kimse bir şey bilmiyor mu bu konuda?60 aylıktan küçük olanların kaydı yasal mı değil mi,bunu soruyorum?değilse kime itiraz edecğz?

Tepki Skoru
0
Hocam ben de ilköğretime bağlı anasınıfında çalışıyorum. Benim de 46-60 ay arası 15-16 tane, 60-72 ay arası da 5-6 öğrencim var. Ben de 60 aylıktan küçük çocuğun kaydı nasıl yapıldı diye sorduğumda pilot bölge uygulaması nedeniyle kaydın olduğunu söylediler.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle