benim 5 yaş sınıfına giden bir kızım ve 6 yaş sınıfına giden bir oğlum var,geçen yılda okula gittiler,hatta ondan önceki yılda 3 ay kadar gittiler..diyeceğim şu ki çok öğretmenimiz ve değişik okul tecrübelerimiz oldu..tabi bu anlatacaklarım hep özel okulda gördüklerimle ve beklentilerimle ilgili..milli eğitimle uyuşur mu bilmiyorum ama yinede faydalı olabilir düşüncesi ile paylaşayım...
hıım sırası karışık olabilir ama olsun,aklıma her geleni ekleyeceğim;
1-elbette ilk başta güleryüzlü olması çok önemli ve sıcaklığını hissettirmesi..
2-oğlumun malesef kalem kullanma yeteneği pek iyi değil,o yüzden çizgi ve boyamayı da sevmiyor pek..bu son senemizde inşallah sevgiyi ve beceriyi aşılayabiliriz..bu seneki öğretmenimiz çocuğum güzel yapmadığında ne ödül ne bişey nede ilgi gösteriyordu,onunla konuşmalarımız sonrasında;oğluma devamlı gaz vermeye,onore edici sözler söylemeye başladı,kalemi azda olsa güzel kullandığında afferimini hiç esirgememeye başladı veeee evet Arda artık daha başarılı ve kalemle artık daha iyi anlaşıyor...
3-kızım daha küçük olduğu için,genellikle gün içerisinde giysisi değişiyordu.bir öğretmen vardı kirlileri çıkardığı gibi poşete tepiyor gönderiyordu,başka bir öğretmen giysilere özen gösteriyor,kirli olsa bile katlayıp yolluyordu.ikincisi çok hoşuma gidiyordu....
4-oğlumun okulda çok az burnu kanamıştı bi keresinde,hemen evi aradılar,sık sık olur mu diye sordular,nasıl müdahale ettikklerini bile anlattılar.çok hoştu yaa çocuğumun başına gelen ufak bişeyde bile bilgilendirilmem...
5-hah çok önemli bişey aklıma geldi;çocuklarımı tanımaya ve onları anlamaya çalışıyor olduklarını görmek ve bunu bizede yansıtmaları(bikaç kelime ile bile olsa,özel ilgisi ve becerisi olan bi konuyu biz demeden bize söylemeleri,mesela sevmediği bir yemeği farketmiş olmaları bile) çok güzel bişey,bu durumda "çocuğumla ilgileniyor"diyoruz..
6-tabi bu öğretmene kalmış bişey ama bu seneki öğretmenimiz,cep telini ben istemeden verdi ve aklınıza bişey takıldığında herzaman arayabilirsiniz dedi,bu çok hoşuma gitti..
7-Mesela sınıf ziyareti yaptığım zaman öğretmenin çocuğuma olan ilgisi değilde başka çocuklara olan ilgisine çok dikkat ederim,ben orada olduğum için ister istemez çocuğuma zaten daha özenli davranıyor çünkü..
8-ev ziyaretleri...daha geçen hafta iki bebişimin öğretmenleride bize geldiler,çocuklarımın yaşadığı ortamı gördüler,onlarla,tamamen özel,birebir paylaşımları oldu,odalarında çocuğumun ev sahipliğinde oynadılar...çok faydalı olduğunu düşünüyorum..
9-bende maddeler bitmez,sürer gider de şimdi bir işim çıktı,sonra yine dönerim inşallah...
dip notçuk olarak bişey demek istiyorum,sizde düşünce ve yorumlarınızı paylaşırsanız,birbirimize çok faydalı olacağımızı düşünüyorum...