Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Anne babanın öğretmenden beklentileri

su2

Tepki Skoru
0
:36_13_3: [size=x-large]Çocuğu anasınıfı,kreş,ya da ilkokula giden sevgili anne babalar[/size]Sizler öğretmenlerden neler bekliyorsunuz.Öğretmeninize güven sağlamada neleri öncelikle dikkat ediyorsunuz.Sınıfa girdiğinizde veye öğretmenle konuşurken sizi rahatsız eden ya da mutku eden şeyleri bizlerle paylaşırmısınız.......

Tepki Skoru
0
Su2 arkadaşım okadar güzel bir soruyla konu açmışsınki gerçekten tüm samimiyetimle teşekkürler ve umarım katılım çok olur...

Tepki Skoru
0
oğlum bu sene anasınıfına başladı.ben öncelikle öğretmenden güleryüz beklerim.çünkü beni bu şekilde karşılarsa çok mutlu olurum.sınıfa girdiğimde de yapılan etkinlikler dikkatimi çeker.her öğrencinin var mı ona bakarım.her anne çocuğunun yaptığı şeyin duvarda asılı olmasına sevinir.kendi adıma çocuğumun çok eleştirilmesindende rahatsız olurum.eğer düzeltilebilecek bir hareketse öğretmenin ve bizim beraber hareket etmesinden yanayım.mesela bu seneki öğretmenimiz ilk hafta oğlumu sürekli şikayet etti.çok üzüldük çünkü geçen sene anaokuluna giderken sınıfın en uyumlu çocuğu iken bu sene şikayet edilen çocuk oldu.2.hafta da çok memnunum ilk hafta problemler oluyor her öğrencide canınızı sıkmayın dedi ve ne yalan söyleyim öğretmenden soğudum.birde bu sene öğretmenimiz halı aldırmak için yanına yardımcı alamadı.müdür ya halı ya yardımcı velilerimiz ikisini birden karşılayamaz demişler.çünkü bu şekilde aidat50 ytl olacaktı.şimdi ise 16 öğrencisi var ve yardımcısız hiçbir şey yapamıyor.bana yardımcısız zorlanıyorum dedi.geçen seneki öğretmeni çok iyiydi.çok milgili,güleryüzlü ve çok etkinlik yapan biriydi.boyama yaptırmaz çocuklarla oyun oynardı,şiir ve şarkı öğretirdi vs.yani geçen seneki öğretmenimizi çok arıyorum.ve bu öğretmenler gününde ilk olarak o öğretmenin öğretmenler gününü kutlayacağım.oğluma kazandırdıkları ve öğrettikleri için.her konuda bana güven vermişti ve oğluma okula bıraktığımında gözüm arkada kalmıyor.bu sene belki yanlış düşünüyorum ama öğretmeninin oğluma birşey verebileceğine inanmıyorum.hatta eşime öğretmenini değiştirelim diyorum.oğlumun resmini asmış onada çok sevindim çünkü oğlum okuldan çok mutlu şekilde geldi.sizlere akıl vermek gibi olmasın ama öğrencinizi mutlaka güxzel şeyler yapınca ödüllendirin.bu sene oğlum okulda açılan resim kursuna başladı istediği için.öğretmeni yaptığı bir resmin üzerine yıldız atmış.o kadar mutlu olduki anlatamam.şimdi daha güzel resim yapmak istiyor.öğretmenim üzülmesin hemde yine yıldız alayım diye.aklıma geldikçe yazarım.bu konuda çok dertliyim.yarın sanırım bir toplantı yapacak öğretmenimiz gelince paylaşırım toplantıdakileri.

Tepki Skoru
0
benim 5 yaş sınıfına giden bir kızım ve 6 yaş sınıfına giden bir oğlum var,geçen yılda okula gittiler,hatta ondan önceki yılda 3 ay kadar gittiler..diyeceğim şu ki çok öğretmenimiz ve değişik okul tecrübelerimiz oldu..tabi bu anlatacaklarım hep özel okulda gördüklerimle ve beklentilerimle ilgili..milli eğitimle uyuşur mu bilmiyorum ama yinede faydalı olabilir düşüncesi ile paylaşayım...

hıım sırası karışık olabilir ama olsun,aklıma her geleni ekleyeceğim;
1-elbette ilk başta güleryüzlü olması çok önemli ve sıcaklığını hissettirmesi..

2-oğlumun malesef kalem kullanma yeteneği pek iyi değil,o yüzden çizgi ve boyamayı da sevmiyor pek..bu son senemizde inşallah sevgiyi ve beceriyi aşılayabiliriz..bu seneki öğretmenimiz çocuğum güzel yapmadığında ne ödül ne bişey nede ilgi gösteriyordu,onunla konuşmalarımız sonrasında;oğluma devamlı gaz vermeye,onore edici sözler söylemeye başladı,kalemi azda olsa güzel kullandığında afferimini hiç esirgememeye başladı veeee evet Arda artık daha başarılı ve kalemle artık daha iyi anlaşıyor...

3-kızım daha küçük olduğu için,genellikle gün içerisinde giysisi değişiyordu.bir öğretmen vardı kirlileri çıkardığı gibi poşete tepiyor gönderiyordu,başka bir öğretmen giysilere özen gösteriyor,kirli olsa bile katlayıp yolluyordu.ikincisi çok hoşuma gidiyordu....

4-oğlumun okulda çok az burnu kanamıştı bi keresinde,hemen evi aradılar,sık sık olur mu diye sordular,nasıl müdahale ettikklerini bile anlattılar.çok hoştu yaa çocuğumun başına gelen ufak bişeyde bile bilgilendirilmem...

5-hah çok önemli bişey aklıma geldi;çocuklarımı tanımaya ve onları anlamaya çalışıyor olduklarını görmek ve bunu bizede yansıtmaları(bikaç kelime ile bile olsa,özel ilgisi ve becerisi olan bi konuyu biz demeden bize söylemeleri,mesela sevmediği bir yemeği farketmiş olmaları bile) çok güzel bişey,bu durumda "çocuğumla ilgileniyor"diyoruz..

6-tabi bu öğretmene kalmış bişey ama bu seneki öğretmenimiz,cep telini ben istemeden verdi ve aklınıza bişey takıldığında herzaman arayabilirsiniz dedi,bu çok hoşuma gitti..

7-Mesela sınıf ziyareti yaptığım zaman öğretmenin çocuğuma olan ilgisi değilde başka çocuklara olan ilgisine çok dikkat ederim,ben orada olduğum için ister istemez çocuğuma zaten daha özenli davranıyor çünkü..

8-ev ziyaretleri...daha geçen hafta iki bebişimin öğretmenleride bize geldiler,çocuklarımın yaşadığı ortamı gördüler,onlarla,tamamen özel,birebir paylaşımları oldu,odalarında çocuğumun ev sahipliğinde oynadılar...çok faydalı olduğunu düşünüyorum..

9-bende maddeler bitmez,sürer gider de şimdi bir işim çıktı,sonra yine dönerim inşallah...

dip notçuk olarak bişey demek istiyorum,sizde düşünce ve yorumlarınızı paylaşırsanız,birbirimize çok faydalı olacağımızı düşünüyorum...

Tepki Skoru
0
siz buna katılırmısınız bilmiyorum ama ben pastel boyaya karşıyım.bir yazıda okumuştum kanserojen madde var diye ve o yazıdan sonra bir daha almadık.taki bu seneki okul listesine kadar.oğlumda pastelle boyamayı sevmiyor.elim kirleniyor hemde iyi boyayamıyorum diye.mecburen bu sene kullanmak zorunda akldı ve geçen gün öğretmenine ben güzel boyama yaparım ama pastelle boyayamıyorum başka boya getirebilir miyim diye öğretmenine sormuş oda izin vermiş.bunu sevindim.ben en çok bu sene bize halı aldırmasına sinir oldum.çocuklarla yardımcısı olmadığı için ilgilenemiyor.benim çocuğumun suçu ne.seneye rahat etmek için bu seneyi yok saydı.sponsor bulabilirdi.halı yüzünden sıkıntı çekilmesini affedemiyorum.bu konuyu diğer veliler bilmiyor.benim eşimde o okulda öğretmen olduğu için biliyorum.bu seneki çocuklara yazık değil mi.
sınıfın temiz ve düzenli olmasına da dikkat ederim.

Tepki Skoru
0
benim oğlumda geçen sene anasınıfındaydı öğretmenden dolayı memnun kalmadık ...öğretmen güleryüzlü değildi çok ciddi ve sertti oğlum ağladığı zaman öğrt. değil bana söylüyordu ne olduğunu yani öğrt. çekiniyordu çocuk çok uyumlu ve sakin olmasına rağmen okulda problem yaşadık sanki oğlum sınıfta eziliyodu okula gitmeye çok hevesli olan çocuğun 1.sınıfa başladığında hevesi kırılmıştı çok isteksizdi ilkokul öğrt. yana da ilgi göremeyince isteksizleşiyordu biraz ilgi bekliyordu defterine atılan bir yıldız onun için çok şey ifade ediyordu şimdi şimdi yazıları düzeldi biz evde gaz veriyoruz sen yaparsın edersin diye elimden gelse ben defterine onu motive edicek bişeyler yapıcam...birde 3. sınıfa giden oğlum var anasınıfına gitmemişti direk 1. sınıftan başladı oda çok sakindi sonra açıldı öğrt. çok iyiydi bi problem yaşamadık çok şükür öğrt. anne baba gibi gözümüz arkada değil keşke her öğrt. böyle olabilse...

su2

Tepki Skoru
0
Sevgili anneler zaman ayırarak çok güzel şeyler yazmışşınız teşekkür ediyorum hepinize.Dediğiniz belirtiğiniz noktalar çok doğru ve güzel...Bizler problemlerimizi sorunlarımızı armızdan konuşuyoruz zaten site içinde.Kendi velilerimiz okullarımız ile ilgili problemlerimizi ya da güzellikleri tekrar dile getirmek istemiyorum....Sizlerin gözlerinden bu değerlendirmeleri duymak sevindirdi beni..

Özel okulların olanakları bizlerden daha güzel ve gösterişli.Dediğiniz gibi okul öncesinde güzel görünüm materyal fazlalığı mutfak tuvaletin sağlığa uygunluğu çok önemli.Bazen bunlar bizlerin elinde olamıyor.Ama söyledikleinize katılıyorum.Çalışkan işini çocukları ve seven bir öğretmen çok güzellikler yaratabiliyor...

Gözlem yaşantılarınızı paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Tepki Skoru
0
Deniz arkadaşımın söylediğine (cırlama konusunda)kısa bir örnek vermek istiyorum.okullar açılalı 1.5 ay olmuş.bu süre içinde beslenme saatindeki kuralları sürekli açıklamışım neden ve sonuçları ile..Çocuk beslenme saati bitmiş herşeyini toplamış ama gözümün içine baka baka eline ekmeğini almış sınıfın içinde gezerek yemeğe devam ediyor ya da bardağında kalan meyve suyunu gidip lavabo yerine çöpe döküyor.her türlü yolu denemiş ve her gün hatırlatmalara devam eden bi öğretmen olarak aynı şeyi hergün yapıyorsa evet artık ben o çocuğa siizin tabirinizle cırlarım..Öğretmeni bağıran öğretmen diye etiketlemek yerine neden bağırdığını öğrenmek daha mantılı sanırım.

Tepki Skoru
0
ya bu bağırmak deyince aklıma geldi. şimdi birgün hikaye saatindeyiz ama o gün okadar sinirlendirdiler ki beni anlatamam o gün suratım kıpkırmızı ve son derece sinirliyim. hikaye anlatıcam birkere uyardım çocukları ama yok hala konuşuyorlar. birden aklıma bişey geldi. bağırarak sesimi duyurmak yerine sessizce dedimki ''çocuklar birz sessiz olurmusunuz????'' ve çocuklardan çıt çıkmadı şaşkın şaşkın bana baktılar. ondan sonra beni bi gülme tuttuki sormayın.
veliler dışardan bakınca bunu kabullenmiyorlar. elbetteki bağırmayı yeğlemiyorum. ama öyle anlar oluyorki insan çileden çıkıyor bu durumdada mecburen bağırma eğilimi gösteriyor insan. ben denizi çok iyi anlıyorum. çünkü benim geçen yıl ki öğrencilerimde bilgisiz ailelerin çocukları yani denizin tabiriyle sokak çocuklarıydı. ve asıl zor olanda bu çocuklar çünkü bu çocuklar artık tabir-i caizse dayak arsızı olmuş çocuklar. evde sürekli şiddetle susturulan bu çocuklar artık öyle bir hale gelmişki dayak sanki onların susma ve uslu durma çözümü olmuş. bizde okulda konuşarak onlarla iletişim kurmaya çalışınca söz dinlemiyorlar. çünkü alışmışlar dayak yemeye. özel ana okulunda böyle şeylerle karşılaşmazsınız çünkü onlar belli bir kesimin çocukları o yüzdende iletişim rahat oluyor. biklmem anlatabildim mi?

Tepki Skoru
0
kesinlikle öyle.biraz karamsar olacağım belki ama bu dayak olayının ortadan kalkması için şöyle bir 20 yıl geçmesi gerekir diye düşünüyorum. çünkü gerçekten eğitim seviyesi olarak çok çok geriyiz. eğitim seviyemiz yükselmedende bunlar ortadan kalkmaz. ve böyle sürüp gider.
benden de sevgiler canım.....

Tepki Skoru
0
Ben bir anne olarak öğretmenden çok şey bekliyorum diğer anneler gibi.oğlum okuldan sevinerek gelsin ve okula isteyerek gitsin.her gelmesinde bugün şu hikayeyi okuduk,şu etkinliği yaptık ,şu şarkıları öğrendik demesini bekliyorum.bir ara oğlum bugün ne yaptınız diyordum cevabı ne olabilir yine boyama.çok sıkıcıydı ve günüm kötü geçti oldu.daha sonraki gün bugün çok güzeldi resmimi astı ve şarkı öğrendik oldu.3.günse her zamanki gibi oyun oynadık ,boyama yaptık.oğlum hep aynı şeyleri söylüyorsun.etkinlik yapmışsınızdır veya şarkı öğrenmişsindir dediğimde öğretmenimiz bilmiyor anne herhalde dedi.bilse öğretir.o yüzden her okulda ne yaptınız diye sorma dedi.geçen sene her gün bir etkinlik yapar ve şarkı öğrenirdi.geçen seneki heves yok anlayacağınız.yanlış anlaşılmak istemem ama öğretmenimizin meslek aşkı yok diye düşünüyorum.idealist değil.öğretmenlik çok zor biliyorum.benim eşimde öğretmen ama kısıtlı imkanlarla birşeyler yapar.çoğu zaman cebinden para verir eksikleri alır.velileri para veribilecek insanlar değil.yetişemediği yerde sponsor bulur.yani öğretmen birşeyler yapmak isterse yapar diyorum.istek olacak ve yaptığı işten zevk alacak diyorum.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
mehtap051' Alıntı:
oğlum bu sene anasınıfına başladı.ben öncelikle öğretmenden güleryüz beklerim.çünkü beni bu şekilde karşılarsa çok mutlu olurum.sınıfa girdiğimde de yapılan etkinlikler dikkatimi çeker.her öğrencinin var mı ona bakarım.her anne çocuğunun yaptığı şeyin duvarda asılı olmasına sevinir.kendi adıma çocuğumun çok eleştirilmesindende rahatsız olurum.eğer düzeltilebilecek bir hareketse öğretmenin ve bizim beraber hareket etmesinden yanayım.mesela bu seneki öğretmenimiz ilk hafta oğlumu sürekli şikayet etti.çok üzüldük çünkü geçen sene anaokuluna giderken sınıfın en uyumlu çocuğu iken bu sene şikayet edilen çocuk oldu.2.hafta da çok memnunum ilk hafta problemler oluyor her öğrencide canınızı sıkmayın dedi ve ne yalan söyleyim öğretmenden soğudum.birde bu sene öğretmenimiz halı aldırmak için yanına yardımcı alamadı.müdür ya halı ya yardımcı velilerimiz ikisini birden karşılayamaz demişler.çünkü bu şekilde aidat50 ytl olacaktı.şimdi ise 16 öğrencisi var ve yardımcısız hiçbir şey yapamıyor.bana yardımcısız zorlanıyorum dedi.geçen seneki öğretmeni çok iyiydi.çok milgili,güleryüzlü ve çok etkinlik yapan biriydi.boyama yaptırmaz çocuklarla oyun oynardı,şiir ve şarkı öğretirdi  vs.yani geçen seneki öğretmenimizi çok arıyorum.ve bu öğretmenler gününde ilk olarak o öğretmenin öğretmenler gününü kutlayacağım.oğluma kazandırdıkları ve öğrettikleri  için.her konuda bana güven vermişti ve oğluma okula bıraktığımında gözüm arkada kalmıyor.bu sene belki yanlış düşünüyorum ama öğretmeninin oğluma birşey verebileceğine inanmıyorum.hatta eşime öğretmenini değiştirelim diyorum.oğlumun resmini asmış onada çok sevindim çünkü oğlum okuldan çok mutlu şekilde geldi.sizlere akıl vermek gibi olmasın ama öğrencinizi mutlaka güxzel şeyler yapınca ödüllendirin.bu sene oğlum okulda açılan resim kursuna başladı istediği için.öğretmeni yaptığı bir resmin üzerine yıldız atmış.o kadar mutlu olduki anlatamam.şimdi daha güzel resim yapmak istiyor.öğretmenim üzülmesin hemde yine yıldız alayım diye.aklıma geldikçe yazarım.bu konuda çok dertliyim.yarın sanırım bir toplantı yapacak öğretmenimiz gelince paylaşırım toplantıdakileri.

bazı noktalardaki duyarlılığın gerçekten çok güzel ama etkinik işi gerçekten özen isteyen birşey.veliler bukonuda okadar hassas ki anlatamam. öğretmenlerde kimi zaman sırf velilerin gönüllerini yapabilmek için öğrencileri zorluyorlar bunu kendi staj okulumdan biliyorum. eğer okulda hem sabahçı hemde öğlenci grup varsa sürekli bir yarış olur.siz bunlar üzerinde çok durursanız öğretmenler öğrencilere faydalı olanı vermek yerine göze hitap edeni vermeyi tercih eder . uzun lafın kısası tabiki öğretmenler etkinliklerini özenle ve güzel seçmeli üstün körü günü boş boş harcamamalı.

çocuğunuzdaki resim aşkının nasıl alevlendiğini keşfetmenize de sevindim buda sizin ne kadar dikkatli bir ebeveyn olduğunuzu gösteriyor tebrik ederim :)

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
arver' Alıntı:
benim 5 yaş sınıfına giden bir kızım ve 6 yaş sınıfına giden bir oğlum var,geçen yılda okula gittiler,hatta ondan önceki yılda 3 ay kadar gittiler..diyeceğim şu ki çok öğretmenimiz ve değişik okul tecrübelerimiz oldu..tabi bu anlatacaklarım hep özel okulda gördüklerimle ve beklentilerimle ilgili..milli eğitimle uyuşur mu bilmiyorum ama yinede faydalı olabilir düşüncesi ile paylaşayım...

hıım sırası karışık olabilir ama olsun,aklıma her geleni ekleyeceğim;
1-elbette ilk başta güleryüzlü olması çok önemli ve sıcaklığını hissettirmesi..

2-oğlumun malesef kalem kullanma yeteneği pek iyi değil,o yüzden çizgi ve boyamayı da sevmiyor pek..bu son senemizde inşallah sevgiyi ve beceriyi aşılayabiliriz..bu seneki öğretmenimiz çocuğum güzel yapmadığında ne ödül ne bişey nede ilgi gösteriyordu,onunla konuşmalarımız sonrasında;oğluma devamlı gaz vermeye,onore edici sözler söylemeye başladı,kalemi azda olsa güzel kullandığında afferimini hiç esirgememeye başladı veeee evet Arda artık daha başarılı ve kalemle artık daha iyi anlaşıyor...

3-kızım daha küçük olduğu için,genellikle gün içerisinde giysisi değişiyordu.bir öğretmen vardı kirlileri çıkardığı gibi poşete tepiyor gönderiyordu,başka bir öğretmen giysilere özen gösteriyor,kirli olsa bile katlayıp yolluyordu.ikincisi çok hoşuma gidiyordu....

4-oğlumun okulda çok az burnu kanamıştı bi keresinde,hemen evi aradılar,sık sık olur mu diye sordular,nasıl müdahale ettikklerini bile anlattılar.çok hoştu yaa çocuğumun başına gelen ufak bişeyde bile bilgilendirilmem...

5-hah çok önemli bişey aklıma geldi;çocuklarımı tanımaya ve onları anlamaya çalışıyor olduklarını görmek ve bunu bizede yansıtmaları(bikaç kelime ile bile olsa,özel ilgisi ve becerisi olan bi konuyu biz demeden bize söylemeleri,mesela sevmediği bir yemeği farketmiş olmaları bile) çok güzel bişey,bu durumda "çocuğumla ilgileniyor"diyoruz..

6-tabi bu öğretmene kalmış bişey ama bu seneki öğretmenimiz,cep telini ben istemeden verdi ve aklınıza bişey takıldığında herzaman arayabilirsiniz dedi,bu çok hoşuma gitti..

7-Mesela sınıf ziyareti yaptığım zaman öğretmenin çocuğuma olan ilgisi değilde başka çocuklara olan ilgisine çok dikkat ederim,ben orada olduğum için ister istemez çocuğuma zaten daha özenli davranıyor çünkü..

8-ev ziyaretleri...daha geçen hafta iki bebişimin öğretmenleride bize geldiler,çocuklarımın yaşadığı ortamı gördüler,onlarla,tamamen özel,birebir paylaşımları oldu,odalarında çocuğumun ev sahipliğinde oynadılar...çok faydalı olduğunu düşünüyorum..

9-bende maddeler bitmez,sürer gider de şimdi bir işim çıktı,sonra yine dönerim inşallah...

dip notçuk olarak bişey demek istiyorum,sizde düşünce ve yorumlarınızı paylaşırsanız,birbirimize çok faydalı olacağımızı düşünüyorum...

siz baya dikkatli ve detaycısınız ama gerçekten güzel şeylere dikkat emişsiniz ama gerçekten bu istedikleriniz hiç de fazla değil. her okulda ve her öğretmende olması gereken şeyler . hani maddiyata dayalı olsa belki hepsi olamaz derdim ama bence hepsini istemeniz çok doğal :)

Tepki Skoru
0
çocuğunuzdaki resim aşkının nasıl alevlendiğini keşfetmenize de sevindim buda sizin ne kadar dikkatli bir ebeveyn olduğunuzu gösteriyor tebrik ederim
teşekkür ederim.oğlumun okulunda tek sınıf var o yüzden yarış olmuyor.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle