Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Arkadaşlar kışa hazırlık için neler yapıyoruz...

Tepki Skoru
0
rica ederim hocam çalışan kadın hep hazır alır yer imajını yıkmaya çalışıyorum......Kolay gelsin

Tepki Skoru
0
Bende 11 küçük kavonoz menemen yaptım. domates, patlıcan, biber kuruttum. Dolaba da taze fasülye, biber, bamya ve bolca küp küp doğranmış biber koydum. Yakında urfa biberi çıkacak onuda közleyip temizleyip dolaba atıcam. Valla kışın ne yapıcam diye düşünmüyorum çok iyi oluyor...
Hocam menemeni nasıl yaptınız ayrıntılı yazabilirmisiniz, annemin ilgisini çekti:)

Tepki Skoru
0
Hocam menemeni nasıl yaptınız ayrıntılı yazabilirmisiniz, annemin ilgisini çekti:)
Hocam ya kusura bakmayın yeni gördüm. Ama yine de yazayım. Önce domatesleri kabukları kolay soyulsun diye 3 dk sıcak suda beklettim. Sonra onları tahta üzerinde küp küp doğradım. Geniş bir tencerede göz kararıa yağ ile yeşil sivri biberi birzcık kavurdum.. Daha sonra bu karışıma domatesleri ilave ettim, tuzunu attım ve bu şekilde pişirdim. Daha sonra henüz daha sıcakken 250 g lık kavonozlara doldurdum. Kavanozların kapağını kapatıp ters çevirdim. Bir gece böyle bekletip serin ve karanlık yerde kış için beklemeye aldım. Kışın içine yumutra kırınca mükemmel ouyor. Ama kavanozlara dikkat etmek gerekiyor. Sızma ya da kapakta bombe olursa tutmamış demektir. Benim başıma hiç gelmedi. Afiyet olsun

Tepki Skoru
0
Gülis Hocam tarif için çok teşekkür ederim, yerken sizi hatırlarız:)

Tepki Skoru
1
benim de annem ve kayınvalidem sağolsun
allah onlara sağlık ve uzun ömür versin inş

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika