Hocam menemeni nasıl yaptınız ayrıntılı yazabilirmisiniz, annemin ilgisini çektiBende 11 küçük kavonoz menemen yaptım. domates, patlıcan, biber kuruttum. Dolaba da taze fasülye, biber, bamya ve bolca küp küp doğranmış biber koydum. Yakında urfa biberi çıkacak onuda közleyip temizleyip dolaba atıcam. Valla kışın ne yapıcam diye düşünmüyorum çok iyi oluyor...
Hocam ya kusura bakmayın yeni gördüm. Ama yine de yazayım. Önce domatesleri kabukları kolay soyulsun diye 3 dk sıcak suda beklettim. Sonra onları tahta üzerinde küp küp doğradım. Geniş bir tencerede göz kararıa yağ ile yeşil sivri biberi birzcık kavurdum.. Daha sonra bu karışıma domatesleri ilave ettim, tuzunu attım ve bu şekilde pişirdim. Daha sonra henüz daha sıcakken 250 g lık kavonozlara doldurdum. Kavanozların kapağını kapatıp ters çevirdim. Bir gece böyle bekletip serin ve karanlık yerde kış için beklemeye aldım. Kışın içine yumutra kırınca mükemmel ouyor. Ama kavanozlara dikkat etmek gerekiyor. Sızma ya da kapakta bombe olursa tutmamış demektir. Benim başıma hiç gelmedi. Afiyet olsunHocam menemeni nasıl yaptınız ayrıntılı yazabilirmisiniz, annemin ilgisini çekti![]()