Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Bahar çiçek ekme zamanıdır....

Tepki Skoru
0
:36_3_12:Bahar çiçek ekme zamanıdır..

Havaların ısınmasıyla doğada da renk şöleni yaşanmaya başladı. Parklar, bahçeler renklenirken evinizin balkonunu, terasını bu çiçek şölenine hazırlayabilirsiniz.

Doğa canlanıp renklenmeye başladı. Parklarda, bahçelerde çiçekler yenileniyor, çimler kesiliyor. Ağaçlar Cezanne ya da Matisse'in tablolarında olduğu gibi zarif çiçeklerini açmaya başladı; pembe, beyaz, sarı, yeşil birbiriyle yarışıyor.

Erik, badem, kiraz ağaçlarının çiçeklerini seyre doyum olmuyor. Mis kokulu mimozalar patladı, başta İstanbul'un Adalar'ı olmak üzere bazı evlerin bahçelerinde sarı cümbüşü yaşanıyor. Her ne kadar "Onlar mimoza değil, akasya," diyen bitki uzmanlarımız olsa da biz onları mimoza olarak seviyoruz.

Sırada mor geçidi var. Önce nisan ayının sonlarına doğru erguvan şenliği olacak, ardından baş döndüren kokusuyla mor salkımlar saracak her bir yanı. Yaşadığımız yer neresi olursa olsun; ister şehir, ister kasaba ya da köy; başımızı kaldırıp çevremize baktığımızda en etkileyici tablolardan daha güzel manzaralarla karşılaşıyoruz. Yeter ki ağaçları, çiçeği sevelim.

"Çevreme baktığımda betondan başka bir şey görmüyorum," diyenler de genellikle evinde ya da balkonunda hiç çiçek yetiştirmeyenler oluyor. Bahaneleri de hazır: "Ben yetiştiremiyorum, bakamıyorum, ne alsam, hep kurutuyorum.'' Oysa günlük iş yoğunluğunuz ne olursa olsun 10-15 dakikadan fazlasını istemeyen rengârenk dostlarımızın bakımı ve yetişmesi hiç de o kadar zor değil.

Tek istedikleri sağlam toprak, güneş ve biraz su. Gerisi zaten onların içlerinde var. Unutmayın, çiçekler de mevcut enerjileriyle evimizdeki diğer minik dostlarımız gibi bize güzel enerjiler sunarlar.

O halde, gelin bu bahar yalnız doğadan beklemeyelim, balkonlarımızı, terasımızı ve bahçemizi çiçek şölenine çevirelim. "Balkonum, terasım yok," diyenler için de kolayı var.

Pencerelerininin önüne koyacaklarını birer saksı ve içine yerleştirecekleri sardunya, mor salkım, begonvil ya da papatyalarla bu şölene katılabilirler. Böylece o beton duvarlar bile renklenir ve bütün olumsuz 'beton yığını' şeklindeki mimari söylem anlam değiştirir.

Çiçekler rüzgârı sevmez
Hemen her ortamda yetişen çiçeklerin tek sevmedikleri rüzgârdır. Fazla güneşle bile, yeterince sulanınca ya da büyükçe bir şemsiye yardımıyla başa çıkabilirler, ama keskin rüzgârlar, onları da serseme çevirir. Çözüm için balkon ya da terasınızda çiçekli bitkilerinizi ya rüzgâr almayacak yerlere koyun ya da rüzgârı kesecek paravanlar hazırlayın.

nisan ayında tohum ve çiçek ekilir
Çiçek tutkunları havaların ısınmasıyla saksılarını elden geçirmiş, toprakları havalandırıp yenilemiş, çiçeklerin kuruyan yapraklarını ayıklamıştır. Unutmayın mart, tohum ve çiçek ekme ayıdır.

Eğer sıfırdan başlayıp doğanın mucizelerine gün gün tanık olmak istiyorsanız, sevdiğiniz birkaç çiçeğin tohumunu alıp saksılara ekebilirsiniz.

Birkaç günde bir sulanıp, nemli kalmaktan başka bir ihtiyaçları yok. Minik minik filizlenip, zamanla boy verip çiçek açmalarını takip etmek ayrı bir zevk. Papatya, kedi gözü, fesleğen. Tercih sizin.

En cefakâr çiçek sardunya
Kırmızının, pembenin her tonunun yanı sıra, beyaz renkleriyle sardunya, çiçek ailesinin en cefakâr üyesidir. Saksıdan kırıp toprağa ektiğiniz bir dal, kısa süre sonra çoğalıp yeni kökler verir.

İster balkonlardan, pencerelerden sarkan sakız çeşidi, ister dik uzayıp giden normal çeşidi. Ayrıca sardunya çok su da istemez. Pencere önlerine çok yakışır.

Kokularıyla mest edenler
Eğer balkon, teras ya da bahçenizde yeterli yeriniz varsa, mutlaka sevdiğiniz bir kokulu çiçeğe de yer verin. Mis kokulu yasemin, hanımeli, melisa, lavanta ya da ıtır. Üstelik bu çiçekler o kadar dayanıklıdır ki. Bütün bir yaz ve sonbahar çiçek açarlar.:36_7_8:

Kaynak: Sabah

Tepki Skoru
0
aynen canım ben de öyle ama çiçek dikicem bilgi topluyorum bisssürüüüüüüü saksı aldım...

Tepki Skoru
0
biz geçen hafta çocuklarla birlikte sınıfta diktik her çocuğa saksı toprak ve çiçek tohumu verdim.herkes kendi çiçeğinin sorumluluğunu taşıyacak.çok hoşlarına gidiyo böyle şeyler ağaç bayramında da ağaç diktik hep beraber.

Tepki Skoru
0
bende eve aldım birkaç tane..komşumdanda çok güzel bir çiçeğin kökünü aldım (öyle oluyomuş) dikicem onuda..öğrenicem inşallah yetiştirmeyi..çiçeksiz olmuyo ya...
teşekkürler hocam..

Tepki Skoru
0
inanın...kafam dağılıyoo çiçek büyüdükçe...açtıkça..çok mutlu oluyorum..

Tepki Skoru
0
ben de bugün iki minik papatya fidesi aldım :) çok sevimliler, yarın yeni saksılarındaki yerlerini alacaklar :))

Tepki Skoru
0
hocam çok ii yapmışsınızzz...papatya çok severim... kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
öncelikle yazı için teşekkürler içimi rahatlattı... :)
ben çiçekleri çok seviyorum ama bakamıyorum oyüzden evimde hiç çiçeğim yok benimde en sevdiğim çiçek LALE buğün bir öğrencim bana saksıda mor bir lale almış çok mutlu oldum .....ona iyi bakmam lazım ....

Tepki Skoru
0
papatyaları bugün saksıya diktik. biri eşimin papatyası, adı abdurrahman, benimkinin adı da narin :)) okuldan gelir gelmez baktım, boyunlarını bükmüş öyle yapraklarını eğmişlerdi. saksıya aldık, sulayıp biraz da güneşe koyunca birden dirildiler :) o kadar mutlu oldum ki anlatamam..

insana umut veriyo, yaşama sevinci ve gücü veriyo..bahar en sevdiğim mevsimdir, çiçeksiz bahar düşünemiyorum..

Tepki Skoru
0
öncelikle yazı için teşekkürler içimi rahatlattı... :)
ben çiçekleri çok seviyorum ama bakamıyorum oyüzden evimde hiç çiçeğim yok benimde en sevdiğim çiçek LALE buğün bir öğrencim bana saksıda mor bir lale almış çok mutlu oldum .....ona iyi bakmam lazım ....
kesinlikle ii bakın hocam...lale çok severimm..

Tepki Skoru
0
papatyaları bugün saksıya diktik. biri eşimin papatyası, adı abdurrahman, benimkinin adı da narin :)) okuldan gelir gelmez baktım, boyunlarını bükmüş öyle yapraklarını eğmişlerdi. saksıya aldık, sulayıp biraz da güneşe koyunca birden dirildiler :) o kadar mutlu oldum ki anlatamam..

insana umut veriyo, yaşama sevinci ve gücü veriyo..bahar en sevdiğim mevsimdir, çiçeksiz bahar düşünemiyorum..
kesinlikle hocam çiçeksiz bahar olmaz...rahatlıyorumm.sabah uyanır uyanmaz çiçeklerime bakmaya gidiyorummm:):)çok mutluyum...herkes bie çiçek diksin ne olurrrrrrrrrrrrrrr

Tepki Skoru
0
ben de her sabah "günaydın" diyorum, okuldan gelir gelmez de yanlarına gidiyorum hemen :) eşimin çiçeklere bu kadar ilgi göstereceğini düşünmezdim ama o bile gidip "abdo naber?" diye soruyo :) dediğin gibi keşke herkes bu güzelliğin farkına varabilse ..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle