Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Bep

Tepki Skoru
0
slm bana çok acil bep planı gerekli.yardım edersiniz sevinirimm...

Tepki Skoru
0
evet onu gördüm.fakat benim performansım farklı
ben bilişssel alanı alacam.orda geometrik şekiller,ana ve ara renkler,kavramlar,1den 10 kadar ritmik syma olacak.ben çocuk gelişiminde okuyorum.hocamız işitme engelliler dersi final notu verecek.ve bu bep hakkında hiç bilgim yok.yapamıyorum.çok zor durumdayım.

Tepki Skoru
0
20 tane bep planı olacak.bu palnalarda amaca 2 etkinlik yapılacak.

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
1-10 a kadar sayamayan çocuga ara renklerin verilmesi uygun olmaz.Ana renkleri bildiğini sanmıyorum.

20 tane planı yayınlayamayız 1 tanesini örnek olarak yazıyorum.Her kurumda bu plan farklılık gösterir.Önemli olan kalıbın düzgün olmasıdır.

T.C.
....................VALİLİĞİ
........................................... REHABİLİTASYON MERKEZİ
EĞİTSEL İŞLEVDE BULUNMA DÜZEYİ
Öğrencinin Adı- Soyadı: ali
Doğum Tarihi: ......
Hazırlama Tarihi: ............
ali;
Öz Bakım Becerileri ile İlgili Olarak: isim Öz bakım becerilerinden tuvalet,yemek yeme,giyinme,soyunma ve temizlik becerilerini bağımsız olarak yerine getirebilmektedir.
Gereksinimleri : ali nin öz bakım becerileri ile ilgili olarak herhangi bir gereksinimi yoktur.
Bilişsel Gelişim Becerilerinden;
Kavram Becerileri ile ilgili Olarak; Çevresindeki iki farklı nesne ve nesne resmi arasından az-çok,büyük-küçük,içinde-dışında,önünde-arkasında,altında-üstünde olanı gösterip isimlendirebilmektedir.

Gereksinimleri: ali’nin değişik renkte nesne ve nesne resimleri arasından kırmızı- mavi-sarı-yeşil bölümlerini gösterip isimlendirmeye, çevresindeki iki farklı nesne ve nesne resmi arasından kalın-ince,2 farklı nesne arasından kare-daire-üçgen-dikdörtgen bölümlerini gösterip isimlendirebilmeye gereksinimi vardır.

Okuma- Yazma Becerileri ile ilgili Olarak; Ali ata bak,Ali gel fiş cümlelerini okumaktadır.E,l,a harflerini okuyabilmektedir.
Gereksinimleri: b-c-d-k-z-v- harfleri ve bu harflerle başlayan sesler ile baba bebe bebek bu boru cam em Cuma cami daz dal dam dan dar kaz koz kov kol kon kos kor zar zal zam zan var van vak.. kelimelerini okuma ve yazmaya gereksinimi vardı (bunu fiş cümleleri olarakta yazabilirsin)

İçerik Çözümleme Becerileri ile İlgili Olarak: Dinlediği 3-4 cümlelik resimli öykü ile ilgili nesne, kişi sorunlarına cevap verir. Öyküyü tek cümle yaparak anlatır. Başka sözel ipucu ile birkaç cümle anlatır.

Gereksinimleri: Dinlediği 4-5 sıralı olay kartı ile ilgili yansıtma-neden –sonuç ilişkisi kurma sorularına cevap verip, 10 cümlelik metni 6-7 cümle ile anlatabilme gereksinimi vardır.

Matematik Becerileri ile ilgili Olarak; Birden başlayarak sayabildiğince say denildiğinde 10 a kadar sayabilmektedir.

Gereksinimleri : 1-10 arası istenilen sayıda nesne verebilme,birden başla dendiğinde 50 e kadar ritmik sayabilme ,tek basamaklı sayılarla basit toplama,çıkartma işlemi yapmaya,dokunarak saymaya gereksinimi vardır.

Dil Gelişim Becerilerinden;

Alıcı Dil Becerileri ile ilgili Olarak;2-3kelimelik iki bağımlı yönergeyi birkaç kez tekrarlandığında uygular

Gereksinimleri: Aşamalı yönergeleri uygulayabilme,sürekli sorulara uygun cevap veremeye gereksinimi vardır.

İfade Edici Dil Becerileri ile ilgili Olarak; İki-üç kelimelik cümleler ile konuşur. Çokluk eklerini uygun yerde kullanır.
Gereksinimleri Resimli öykü kitabından(iş nesne kişi)adlandırma yapabilme,sıralı resim kartlarını anlatmaya,sıralama yapmaya gereksinimi vardır.

Sosyal Gelişim Becerileri ile ilgili Olarak; Konuşan kişi ile konuştuğunda göz kontağı kurar. Nasılsın, iyi günler gibi günlük sosyal ifadelere uygun cevap verir. Adını soyadını, anne- baba adını, okulunun ismini ,öğretmeninin ve arkadaşlarının isimlerini söyler.

Gereksinimleri : 45 dk süre ile yerinde oturabilmeye, kurallı ve bağımsız çalışabilmeye,materyalleri amacına uygun kullanabilmeye gereksinimi vardır

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle