Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

* * * Birinin Hayatında Fark Yaratın * * *

Tepki Skoru
0
[size=small]Birinin Hayatında Fark Yaratın

Okulun ilk gününde 5.nci sınıfın önünde dururken, öğretmen çocuklara bir yalan söyledi. Çoğu öğretmen gibi, öğrencilerine baktı ve hepsini aynı derecede sevdiğini söyledi. Ancak bu imkansızdı, çünkü ön sırada oturduğu yerde bir yana kaykılmış ismi Richard Bird olan bir erkek çocuk vardı. Bayan Martha bir yıl önce Richard’ı izlemişti ve diğer çocuklarla iyi oynamadığını, elbiselerinin kirli olduğunu ve sürekli olarak kirli dolaştığını gözlemişti. İlave olarak Richard tatsız olabiliyordu. Bu öyle bir noktaya geldi ki, bayan Martha onun kağıtlarını büyük bir kırmızı kalemle işaretlemekten, kalın çarpılar (x ) yapmaktan ve kağıdın üstüne büyük " F " (en düşük derece) koymaktan zevk alır oldu.

Bayan Martha’nın okulunda, her çocuğun geçmiş kayıtlarını incelemesi gerekiyordu ve Richard’ın kayıtlarını en sona bıraktı. Ancak, onun hayatını gözden geçirdiğinde, bir sürpriz ile karşılaştı.

Richard’ın birinci sınıf öğretmeni şöyle yazmıştı:
Richard gülmeye hazır parlak bir çocuk. Ödevlerini derli toplu ve temiz yapıyor ve çok terbiyeli. Onun etrafta olması çok eğlenceli"

İkinci sınıf öğretmeni şöyle yazmıştı:

"Richard mükemmel bir öğrenci, sınıf arkadaşları tarafından çok seviliyor, ama annesinin ölümcül bir hastalığı olduğu için sıkıntı içinde ve evdeki yaşamı mücadele içinde geçiyor."

Üçüncü sınıf öğretmeni şöyle yazmıştı:
"Richard’ın annesinin ölümü onun için çok zor oldu. Richard elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, ama babası ona ilgi göstermiyor ve eğer bazı adımlar atılmazsa evdeki yaşamı yakında onu etkileyecek."

Richard’ın dördüncü sınıf öğretmeni şöyle yazmıştı:
"Richard içine kapanık ve okulda derslere çok fazla ilgi göstermiyor. Çok fazla arkadaşı yok ve bazen sınıfta uyuyor."

Bunları okuyunca, Bayan Martha problemi kavradı ve kendinden utandı. Öğrencileri ona güzel kurdelelerle ve parlak kağıtlara sarılmış hediyeleri getirdiğinde bile çok kötü hissediyordu. Richard’ın hediyesini alıncaya kadar bu böyle devam etti.

Richard’ın hediyesi bir marketten aldığı kalın, kahverengi ambalaj kağıdı ile beceriksizce sarılmıştı. Bayan Martha onu diğer hediyelerin ortasında açmaktan acı duydu. Bayan Martha pakette taşlarından bazıları düşmüş yapma elmas taşlı bir bilezik ve çeyreği dolu olan bir parfüm şişesini çıkarınca çocuklardan bazıları gülmeye başladı. Ama o bileziğin ne kadar güzel olduğunu haykırdığında çocukların gülmesi kesildi. Bileziği taktı ve parfümü bileklerine sürdü. Richard, o gün okuldan sonra öğretmenine şunu söylemek için kaldı.
"Öğretmenim bugün aynı annem gibi kokuyordunuz."

Çocuklar gittikten sonra, bayan Martha en az bir saat ağladı. O günden sonra, okuma, yazma ve aritmetik öğretmeyi bıraktı. Bunun yerine, çocukları eğitmeye başladı. Bayan Martha, Richard’a özel ilgi gösterdi. Onunla çalışırken, zihni canlanmaya başlıyor görünüyordu. Onu daha fazla teşvik ettikçe, daha hızlı karşılık veriyordu. Yılın sonuna kadar Richard sınıftaki en zeki çocuklardan biri oldu ve tüm çocukları aynı derecede sevdiğini söylemesine rağmen, Richard onun gözdelerinden biri idi.

Bir sene sonra, Bayan Martha kapısının altında Richard’dan bir not buldu, ona hala tüm yaşamında sahip olduğu en iyi öğretmen olduğunu söylüyordu.

Altı yıl sonra Richard’dan bir not daha aldı. Liseyi bitirdiğini, sınıfında üçüncü olduğunu ve onun hala hayatındaki en iyi öğretmen olduğunu yazmıştı. Bundan dört yıl sonra, bazı zamanlar zor geçmesine rağmen okulda kaldığını, sebatla çalışmaya devam ettiğini ve yakında kolejden en yüksek derece ile mezun olacağını yazan başka bir mektup aldı. Yine Bayan Martha’nın tüm yaşamındaki en iyi ve en favori öğretmen olduğunu yazmıştı. Sonra dört yıl daha geçti ve başka bir mektup geldi. Bu kez fakülte diplomasını aldıktan sonra, biraz daha ilerlemeye karar verdiğini açıklıyordu. Mektup onun hala karşılaştığı en iyi ve en favori öğretmen olduğunu açıklıyordu. Ama şimdi ismi biraz daha uzundu.

Mektup şöyle imzalanmıştı,
Prof. Dr. Richard Bird ( Tıp Doktoru)

Öykü burada bitmiyor, ortaya çıkan başka bir mektup var. Richard bir kızla tanıştığını ve onunla evleneceğini söylüyordu. Babasının birkaç hafta önce vefat ettiğini açıklıyordu ve evlenme töreninde Bayan Martha’nın damadın annesine ayrılan yere oturup oturamayacağını soruyordu. Şüphesiz Bayan Martha bunu kabul etti. Ve tahmin edin ne oldu?

Taşları düşmüş olan o bileziği taktı. Dahası, Richard’ın annesinin süründüğü parfümden sürdü.

Birbirlerini kucakladılar ve Dr. Richard, Bayan Martha’nın kulağına şöyle fısıldadı,
"Bana inandığınız için teşekkür ederim, öğretmenim.

Bana önemli olduğumu hissettirdiğiniz ve bir fark meydana getirebileceğimi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim"

Bayan Martha, gözlerinde yaşlarla fısıldadı, şöyle dedi,
“Richard, yanlış şeylere sahiptim. Bir fark meydana getirebileceğimi bana öğreten sensin. Seninle tanışıncaya dek, nasıl öğreteceğimi bilmiyordum".

Birinin Hayatında Bir Fark Oluşturmaya Çalışın...

ALINTIDIR ... Ezgi Demirel'e teşekkürlerimizle
[/size]:36_3_12:[/color]

Tepki Skoru
0
evet insanların hayatında fark yartmak bazen gerçekten düşündüğümüzden daha kolay.sanırım severek, değer vererek, önemseyerek başlanabilir buna.her zaman çok severek okuduğum bu yazıyı paylaştığınız için teşekkrüler

Tepki Skoru
0
ben ilk defa okudum ve gözlerim doldu.insanların hayatında fark yaratan bir öğretmen olmak hepimize nasip olur inşallah.paylaşımınıza teşekkürler.

Tepki Skoru
0
çok güzel bir yazıydı.burada bizlerle paylaştıgınız için tesekkürler.umarım ben de ilerde öğretmen olarak birilerinin hayatında fark yaratabilirim.biliyorum bu işler tek kişiyle olmaz,ama atılan her bir adım sonuca biraz daha yaklaştırır..hep birlikte birilerinin hayatında fark yaratmak dilegiyle...

Tepki Skoru
0
asıl ben sizin o güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum :) :) :)

ben eminimki bu sitede bulunan tüm eğitimcilerin yaşamı öğrencilerinin hayatında fark yaratarak; onlara doğru model olarak geçecektir

el ele verince ve yürekten inanınca bu düşünce gerçeğe dönüşecektir

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.