Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Boşanma Sürecinde Baba Olmak

Katılım
12 Kas 2006
Mesajlar
1,205
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
Boşanma oranı son otuz yılda oldukça artış gösterdi. Buün yirmi ve kırkdokuz yaş arasındaki erkekler küçük çocukları ile ortalama olarak sadece yedi yıl birarada yaşıyorlar. Artık bir çocuğun doğumu salantıdaki bir ilişkiyi kurtarabilirmiş gibi davranamayız. Aksine, sağlam temelleri olmayan bir birliktelik, ebeveynliğin ilk dönemindeki stres ve zorluklar altında ezilme riskine çok açıktır.

Boşanmış babaların, çocuklarıyla yeniden bütünleşmek için gereken hukuki ve duygusal adımları atmaları için bilgi, destek ve cesaretlendirilmeye ihtiyaçları vardır.

Eğer bir ayrılık veya boşanma olayının ortasındaysanız, çocuğunza sıkıca sarılın. Hissetmneiz olası acıya rağmen bırakın baba sevginiz aksın. Unutmayın ki, ayrıldığınız eşiniz; çocuğunuz değil. Başka bir şehre veya ülkeye yerleşmeyi düşünüyorsanız, bu kararı bir kez daha gözden geçirin; bebeğinizin siizn sevginizi somut biçimde sürekli hatırlamaya ihtiyacı olacaktır. Eğer bebeğiniz meme emiyorsa, sürekli bakım ve bol bol baba sevgisi görebileceği bir program içinde onunla birlikte olun. Düşmanlığı bir yana bırakıp çocuğunuzu düşünerek eski eşinizle karşılıklı kabul edilebilir bir sorumluluk planı hazırlayın. Çocuğunuzun duygusal ihtiyaçlarına yönelik bir boşanma sonrası düzenleme yapmanıza yardımcı olması için, eyalet mahkemesine, bir aile danışmanına veya bir aile terapistine başvurabilirsiniz.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst