Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Burun Karıştırma Davranışını Nasıl Önleyeceğim?

Tepki Skoru
0
Öğrencilerimden bazıları burnunu karıştırıyor. Bunu yiyen bile var. Sanki çalışan ailelerin çocuklarında bunu daha çok gözlemledim. Bugün çocuğunun bu davranışından çok bulanan ve çare isteyen bir velinin isteği üzerine biraz araştırma yaparak bugün bir çocuğumu yanıma çağırarak burun karıştırmanın aslında çok kötü bir şey olmadığını, fakat toplum içerisinde bunun olmayacağını, tuvalette ya da kimsenin olmadığı banyo, odası gibi yerde yapabileceğini, peçete kullanması gerektiğini, mikroplu olduğu için asla yememesi gerektiğini ve sonra mutlaka ellerini hiç biryere sürmeden (gözüne etrafa) yıkaması gerektiğini söyledim. Umarım faydalı olur.
Bu problemle karşılaşan ve çözüm bulan arkadaşlar varsa öneriler alabilirim...

Tepki Skoru
0
ben velilerime sene başından beri davranış kontrol çizelgesi veriyorum..çocuklarfı evde de okulda da takip etmek adına çok yararlı oluyo..çizelgede burun karıştırmama bölümü de vardı..çok problem yaşamadan aştık bu meseleyi!

Tepki Skoru
3
hocam,bende de vardı böyle bir öğrenci....yani çocuklarda olur böyle şeyler ama yemesi tabii insanı endişelendiriyor.sebebini bulmaya çalıştım.ve gördüm ki,ilgi istediği zaman yapıyor bu hareketi,hemen ailesiyle konuştum...annesi biraz ters tepki verdi önce,"biz ilgilenmiyor muyuz yani" vs. dedi.ilgilenmenin sadece öpmek,bebek gibi sevmek olduğunu düşünüyordu.zor oldu ama ne demek istediğimi anlatmayı başardım.evde birlikte birşeyler yapmalarını tavsiye ettim ( birlikte,kek-pizza-salata vs. yapmak,sofrayı birlikte kurmak,beraber resim-boyama yapmak,çocuğun sevdiği çizgifilmleri birlikte izlemek gibi...) ben de okulda sürekli görev verdim."seni yardımcım ilan ediyorum" dedim....ellerini yıkayan arkadaşlarının yanında bulunarak,onların ellerini güzel yıkayıp yıkamadıklarını gözlemlemesini istedim.böyle böyleee,atlattık çok şükür.veli-öğretmen işbirliği şart....kolay gelsin :)

Tepki Skoru
0
hocam,bende de vardı böyle bir öğrenci....yani çocuklarda olur böyle şeyler ama yemesi tabii insanı endişelendiriyor.sebebini bulmaya çalıştım.ve gördüm ki,ilgi istediği zaman yapıyor bu hareketi,hemen ailesiyle konuştum...annesi biraz ters tepki verdi önce,"biz ilgilenmiyor muyuz yani" vs. dedi.ilgilenmenin sadece öpmek,bebek gibi sevmek olduğunu düşünüyordu.zor oldu ama ne demek istediğimi anlatmayı başardım.evde birlikte birşeyler yapmalarını tavsiye ettim ( birlikte,kek-pizza-salata vs. yapmak,sofrayı birlikte kurmak,beraber resim-boyama yapmak,çocuğun sevdiği çizgifilmleri birlikte izlemek gibi...) ben de okulda sürekli görev verdim."seni yardımcım ilan ediyorum" dedim....ellerini yıkayan arkadaşlarının yanında bulunarak,onların ellerini güzel yıkayıp yıkamadıklarını gözlemlemesini istedim.böyle böyleee,atlattık çok şükür.veli-öğretmen işbirliği şart....kolay gelsin :)
Hocam ne olur bugün bana kimse veli-öğretmen işbirliği demesin çok kızgınım çok:ggggdw:

Tepki Skoru
0
Olmaz mı canım benim denizde kum bizim kurumumuzda sorun veliler günü dolayısıyla yaptığımız programda kızının rolünü beğenmeyen velimiz okulu başımıza yıktı resmen:emot84:

Tepki Skoru
0
ooo ne ego öyle...çocuğunun rolünün kendi egosunu tatmin edecek kadar büyük olmasını istiyor yanii..bencilliğe bakın !

Tepki Skoru
0
Keşke o kadar masum olsa hayatım.Biz çocuğa bayan şoför rolü verdik öyle de güzel giydirdik ki erkeği anımsatacak zerre kostüm yok üzerinde bugün gelmiş diyorki siz benim çocuğumu erkeğe benzettiğiniz için şoför yaptınız belkide ben kızımın tipinde erkek havası gördüğüm için öyle alınmışımdır bilmiyorum diyor.Ahhhh ahhh nelerle uğraşıyorum Allahım..Bir de ağladıki akıllara zarar sinir haplarıı ile ayakta duruyormuş öyle etkilenmiş ki la havle

Tepki Skoru
0
tövbe yaaa..e nolmuş..gören de erkek çocuğu kadın yaptnz sanacak..

Tepki Skoru
0
En kötüsüde söylemek istediklerimi amirimin delici bakışları altında söyleyemiyorum ya ona yanıyorum gerçi benim söyleyememiş halim bile ona yeterince ders vermiştir ama çok daha fazlasını söylemek isterdim çocuğunu erkeğe benzettiği için rolünden utanan bir veli modeli ?Üstelikde kızımın tatlılığını bir görseniz zerre kadar erkeğe benzer tipi yok.Anaokulu bir daha asla yazmayacağım büyük konuşmayım da.

Tepki Skoru
0
Bu arada naturel hocam konunuzu dağıttığım için çok özürdilerim çok fazla bunalmıştım paylaşmak istedim

Tepki Skoru
3
Naturel hocam basta yaptıgınız açıklamalar dogru toplum içinde yapılmaması gerektigi,lavoboya gitmesi gerektigi,su yada pecete kullanması gerektigi, vb anlatılmalı,etkili olması için davranış devam ediyorsa bunu kuklalarla her hafta anlatarak cocuklara asılamanızı tavsiye ederim. velileride bu konuda bilinçlendirirseniz faydası olur muhakkak. Elini burnuna sürme,ne kadar ayıp,çok pis gibi kelimelerle cocugun dikkatini cekerseniz davranış artar ve cocugun ilgisi oraya daha cok yönelir,fark ettirmeden dikkat dagıtmak hatta gördügünüz an ona elini ordan uzak tutması adına bir görev vermek ve unutturmak gerekir. zaman alır tabikii ama umarım gecer...

Büşracıgım bu arada bu velileri anlamak imkansızzzzzzzzz,ne yapsan yaranamazsın arkadasım sanki sinema ve tiyatroya hazırlanıyor cocukları bunu bekler gibi,işin eglencesini ve dozunu her zaman kaçırırlar.....

Tepki Skoru
0
hocam yaptığı davranışın aslında çok kötü bir davranış olmadığını anlatmayı hedefledim ilk önce. Çünkü çocuk burnununu temizlemenin hep kötü bişey olduğunu söylüyor ve bunu yıkmak için uğraşıyorum. ve malum yasak olan şey daha çok cazip geleceğini düşünüyorum. Çocukla soru cevap şeklinde ilerledik. Nerde bu işi yapabilirsin diye sorduğumda hep "annemin görmediği yerde" diye cevap verdi. bunu aile ile paylaştım. Bakalım yıkacağım inşallah bu tabuyu.
Büşra hocam bize üniversitede hep öğretmen-çocuk ilişkisini anlattılar; halen daha da yapılan seminerlerde bunu anlatıyorlar. Kendi adıma söylüyorum: ben üç yıllık öğretmenim, çocuklarla benim ciddi problemim olmadıki, artık ÖĞRETMEN- VELİ İLİŞKİSİni anlatsınlar hocalar. velilerle nasıl başedeceğimizi işlesinler. Gerçekten onları memnun etmek imkansızz. Çünkü herkesin ihtiyacı, özelliği, isteği ve almak istediği farklı. Ve öğretmen bu farklılıkların hepsine cevap versin istiyorlar. Empati yok, anlayış yok, adalet yok. Hep bana diyorlar ve mucize bekliyorlar. Ama bizde de sihirli değenek yok dimi !!!

Tepki Skoru
0
hocam yaptığı davranışın aslında çok kötü bir davranış olmadığını anlatmayı hedefledim ilk önce. Çünkü çocuk burnununu temizlemenin hep kötü bişey olduğunu söylüyor ve bunu yıkmak için uğraşıyorum. ve malum yasak olan şey daha çok cazip geleceğini düşünüyorum. Çocukla soru cevap şeklinde ilerledik. Nerde bu işi yapabilirsin diye sorduğumda hep "annemin görmediği yerde" diye cevap verdi. bunu aile ile paylaştım. Bakalım yıkacağım inşallah bu tabuyu.
Büşra hocam bize üniversitede hep öğretmen-çocuk ilişkisini anlattılar; halen daha da yapılan seminerlerde bunu anlatıyorlar. Kendi adıma söylüyorum: ben üç yıllık öğretmenim, çocuklarla benim ciddi problemim olmadıki, artık ÖĞRETMEN- VELİ İLİŞKİSİni anlatsınlar hocalar. velilerle nasıl başedeceğimizi işlesinler. Gerçekten onları memnun etmek imkansızz. Çünkü herkesin ihtiyacı, özelliği, isteği ve almak istediği farklı. Ve öğretmen bu farklılıkların hepsine cevap versin istiyorlar. Empati yok, anlayış yok, adalet yok. Hep bana diyorlar ve mucize bekliyorlar. Ama bizde de sihirli değenek yok dimi !!!
naturel hocam benim sınıfımda da var bu tip bi öğrenci tuğba hanımın dediği gibi görev verdim, birde sadece burnunu karıştırmyor elini de ağzına çok götürüyor aslında ailesi çok ilgileniyor arkadaşlarıda çokseviyor ama küçükken hastalık geçirdiği için biraz konuşma problemi var ve bilişsel gelişimi zayıf bu davranışlar onun bi göstergesi sanırm...
büşra hocama gelince; durmunuz beni merkez de çalışmak adına korkuttu! bir de ben siizn kadar sakin olamayabilirim ayrıca halimede şükretmem sebep oldunuz benim velilerim sadece 10lira aidat konusunda sorun çıkarır onun dışıdna olumsuz bi dönütlreini almadımallaha şükür köyümü seviyorum :emot143:

Tepki Skoru
0
naturel hocam benim sınıfımda da var bu tip bi öğrenci tuğba hanımın dediği gibi görev verdim, birde sadece burnunu karıştırmyor elini de ağzına çok götürüyor aslında ailesi çok ilgileniyor arkadaşlarıda çokseviyor ama küçükken hastalık geçirdiği için biraz konuşma problemi var ve bilişsel gelişimi zayıf bu davranışlar onun bi göstergesi sanırm...
büşra hocama gelince; durmunuz beni merkez de çalışmak adına korkuttu! bir de ben siizn kadar sakin olamayabilirim ayrıca halimede şükretmem sebep oldunuz benim velilerim sadece 10lira aidat konusunda sorun çıkarır onun dışıdna olumsuz bi dönütlreini almadımallaha şükür köyümü seviyorum :emot143:
Ah hocam sakinlik mi dediniz inanın yanımdan bile geçmiyor ama sakin olmak mecburiyetinde kalıyorsunuz yoksa onlardan farkım kalmaz ona sadece şunu sordum siz bir ilkokul öğretmeninin sınıfına böyle hiddetle girip dersini bölme hakkını kendinizde bulup öğrenciye verdiği rolden dolayı onu hesaba çekebilir miydiniz dedim.Bizim branşımızda ki bu esnekliği velilerimiz nereden buluyor merak ediyorum dedim?Ama bu kesinlikle bulunduğum okulun veli potansiyelinden kaynaklanıyor bence ilçe olarak çok gelişmiş olmadığı için burada memurlar kendilerini tabiri caizse dünyanın merkezi ilçenin olmazsa olmazları görüyorlar.Geçen sene ki veli potansiyelim daha farklıydı yaptığım en ufak bir faaliyet için ertesi gün dualarla açarlardı sınıfımın kapısını.Çok özlüyorum o okulumu.İnsanız neticede onların beni övmesi tabi ki çok önemli değil ama bir teşekkürü arıyor insan.Desteğiniz için çok ama çok teşekkür ediyorum bir kez daha görüyorumki BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ..

Tepki Skoru
0
ne demek hocam görevimiz :))) biz büyük bi aileyiz:3613411xz:

Tepki Skoru
0
sıkmayın canınızı..bu hep böyle olacak..biz de asla yılmayacağız...onlara okulda bir öğretmenle konuştuklarını saygılı olmaları gerektiğini sürekli hatırlatıcaz..ben kendi kendime bir karar verdim..bundan böyle velilerime sene başı seminerleri vericem...1 haftalık..her gün 1 saat okula çağırıcam...böylelikle çok sorunu aşacağımı düşünüyorum..en azından velilerim okul öncesi eğitimin ve öğretmenin ne yaptığını ne yapacağını okulda neler yapıldığını nasıl davranmaları gerektiğini öğrensinler..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle