- Katılım
- 25 Nis 2006
- Mesajlar
- 5,063
- Tepki Skoru
- 26
- Puanları
- 38
Bir canlı organizmanın gen diziliminin değiştirilmesi ya da bir canlıdan gen aktarılarak kendi doğasında bulunmayan özellikler kazandırılması yoluyla elde edilen organizmalara ' Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar' kısaca GDO adı verilmektedir. GDO' lu gıdalar canlı sağlığı, bioçeşitlilik, ekolojik dengenin bozulması, ekonomik bağımlılık açısından tehlike ve riskler içermektedir. Yeni gıda yasası ile GDO tüketimine tamamen izin verilmiştir. GDO' lu mısır ve soyadan üretilen katkı maddeleri 800' den fazla gıdada kullanılmaktadır. Hatta GDO' lu soya ve mısır hayvansal yem olarak da kullanıldığı için bu hayvanlardan elde edilen hayvansal gıdalar yoluylada GDO' yu tüketmekteyiz. GDO' lu tarım ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunduğunu ortaya koyan bilimsel çalışmalar mevcuttur. Bununla birlikte, GDO' lu gıdalar hala deneme aşamasında olduğundan ne tür sağlık sorunlarına yol açacağı tam olarak bilinmemektedir. Biz tüketiciler olarak GDO' lu ürünlerin tüketici sağlığı açısından hiçbir risk oluşturmadığı kanıtlanıncaya kadar tüketime sunulmamasını savunmaktayız. Sağlığımızla oynanmasına HAYIR diyoruz.
.
.
Ekli dosyalar
-
34.7 KB Görüntüleme: 295