Kaybolan Zihinsel Engelliler Parmak İzinden Bulunacak

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gamze Ekemen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:12
Puanları 0
Solutions 0
Katılım
17 Kas 2012
Mesajlar
1
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
32
@Gamze Ekemen
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü, il genelinde bulunan zihinsel engelli, kendini ifade etmekte zorlanan ve Alzheimer hastalarına karşı parmak izi projesi başlattı. Bu kapsamda il genelinde bu durumda bulunan yaklaşık 2 bin kişinin kayıt altına alınması amaçlanıyor.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il genelinde özellikle zihinsel engelli vatandaşlara yönelik bir süre önce 'Parmak İzi Projesi' başlatıldı. Bu proje özellikle kendini ifade edemeyen vatandaşların kimlik tespiti için, kimlik bilgileri ve parmak izleri alınıyor.

Bu kapsamda başlayan çalışmada şu ana kadar 102 kişinin kimlik bilgileri ve parmak izleri alındı. Önümüzdeki günlerde de sürecek çalışma ise il genelinde bulunan bu durumda bulunan 2 bin kişinin kayıt altına alınması amaçlanıyor.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, kayıp zihinsel engelliler bulunduklarında kendilerini ifade edemediklerinden kimlikleri kısa sürede tespit edilememekte, buna bağlı olarak yakınlarına ulaşılmakta güçlük çekildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca çevrelerinde zihinsel engelli olup da kaybolduğunda kendi imkanları ile ailesini bulamayacak olan komşularına ve tanıdıklarına ulaşarak Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne bilgi verilmesi de istendi.
 

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri
Üst