Değerli filiz79,sen hadi gençsin ve soruyorsun,bir de benim gibi ''yaşlı'' olup da konuyu kafalarına takmayan arkadaşlar var.Bu soruyu sorduğun için sana müteşekkirim.Önceden - çok değil;on sene öncesine kadar yani kpss yokken - mezun olanların kayıtları eğitim fakültelerinden bakanlığa giderdi ve bahsedilen şu meşhur ağustos atamasında kuralarını çekip,mecburi hizmetlerini yapmak üzere köy kasaba ne çıktıysa artık giderlerdi. Bir de işin ''becayiş'' yani karşılıklı anlaşarak yer değiştirme durumu vardı ki şimdilerde sadece adı kaldı.Ben zaman içerisinde pek çok forumda kpss öğretmenlere yapılmasın dedim yazdım hiç bir arkadaştan çıt çıkmadı. Meğer bu sınavı ne çok sevmişler,puanla kategorize olmayı ne çok benimsemişler üzülerek gördüm.Bakanlık bir süre önce kpss'yi kaldıracağını söyledi,miletten yine ses yükseldi bu sınav yapılsın torpil çıkmasın diye.Resmen kuyuya taşı attılar şimdi tınılarını dinlemeye başlamamız yakındır.Alan sınavında herkes ter dökecek,kpss'nin adı değiştirilmiş hali olacak.Ee ne anladım bu işten?? Eskisi gibi atama yapılabilir çünkü bunun örneğini 1 ay önce gördük. Sadece 3 ay vekil imamlık yapan arkadaşlara şak diye ''657 - kadro '' verildi.2 sene devlette çalıştım da ne aldım? Hani bana 657 kadro? İnşallah bu yazıyı birileri sabırla okur da,yukarıda bahsettiğim ''eski tarz atamaya'' geçiş yaparız.Sevgiler..