Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

MEB'DEN Sözleşmeli AÇIKLAMASI

Tepki Skoru
0
TBMM'nin onayladığı ve 19 Haziran 2010 tarihli ve 27616 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 5997 sayılı kanun ile MEB'in elinde bulunan 70 bin boş öğretmen kadrosu hakkında Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU'ya soru önergesi verilmiş bu önerge "70 bin boş öğretmen kadrosu Çubukçu'ya soruldu" haberimizde yer almıştı.
Bu soru önergesine, Strateji Geliştirme Başkanlığının 19/01/2011 tarih ve 320 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir.

Cevabi yazıda ;"Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilen söz konusu sözleşmeli öğretmenlerin, kadroya geçirilmelerine ilişkin hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağı 09.03.2010 tarihli ve 14004 sayılı yazımız ile Başbakanlığa gönderilmiştir." açıklamasına yer verilmiştir. Kısacası kanun tasarsı 1 yıldır Başbakanlıkta beklemektedir.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında sözleşmeli statüde görev yapan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarına hizmet sürelerine, hizmet bölgelerine ve hizmet puanlarına bakılmaksızın naklen atanmaları hakkında 3 Mart 2010 Tarihinde verdiği kanun teklifi ise mecliste bekliyor.

Kaynak:

http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=13529

Tepki Skoru
1
Oooo daha bir yıl olmuş biraz daha zaman geçsin belki ilgilenirler...Alıştırdılar zaten bekletmeye asıl bir sonuç görürsek şaşıracağız artık böyle bekleyin kadroya alacağız dediler mi çok normal geliyor yani...

Tepki Skoru
0
Oooo daha bir yıl olmuş biraz daha zaman geçsin belki ilgilenirler...Alıştırdılar zaten bekletmeye asıl bir sonuç görürsek şaşıracağız artık böyle bekleyin kadroya alacağız dediler mi çok normal geliyor yani...
Pınar Hocam, Denizde Su biter Bunlarda Yalancılık bitmez....

Soruları KPSS de Servi,s ettiler, YGS de Şİfrelediler..... Allah müstehakkını versin bunları....

Tepki Skoru
0

Soruları KPSS de Servi,s ettiler, YGS de Şİfrelediler..... Allah müstehakkını versin bunları....
Valla yorum süper olmuş kılavuz hocam.Aynen katılıyorum,hatta izninizle facede arkadaşlarımla paylaşıyorum.

KPSS DE SERVİS ETTİLER, YGS DE ŞİFREDİLER!!

Tepki Skoru
0
nolucak bizim halimiz yaaaaa benim hiçbirşeye güvenim kalmadı artık sınava hazırlanıyorum ama boşunaymış gibime geliyo emeklerimiz

Tepki Skoru
0

kesin milli eğitim bakanı ve ösym başkanı da kopya çekip gelmiştir. hep yalanlıyorlar ya yok yok yok bu ne ya karaborsa oldu artık sınavlar.

Tepki Skoru
0
Valla yorum süper olmuş kılavuz hocam.Aynen katılıyorum,hatta izninizle facede arkadaşlarımla paylaşıyorum.

KPSS DE SERVİS ETTİLER, YGS DE ŞİFREDİLER!!
Müsaade sizin hocam... keşike böyle Hırsızlıklar, sahtekarlık yapılmasa da biz de böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmasak... YGS de milyonların kaderiyle oynandı, KPSS de Yüzbinlerin Emeği Çalındı Hala çıkmışlar Salak Salak AÇıklma yapıyorlar...

nolucak bizim halimiz yaaaaa benim hiçbirşeye güvenim kalmadı artık sınava hazırlanıyorum ama boşunaymış gibime geliyo emeklerimiz
Hocam Başa Gİtmez İnşallah... Allahtan bulacak hepsi belasını...

kesin milli eğitim bakanı ve ösym başkanı da kopya çekip gelmiştir. hep yalanlıyorlar ya yok yok yok bu ne ya karaborsa oldu artık sınavlar.
Allahtan korkmayan İnsan her şeyi yapar hocam... Ama kendileirnden çoluk çocuklarından fitil fitil çıkacak milyonlarca insanın hakkı....

Tepki Skoru
0
ben demiştim sizeeeeeeeeeee
ÖSYM başkanı Ali Demir'in kopya çektiği iddiası
YGS'deki kopya iddialarının hedefindeki ÖSYM Başkanı Ali Demir'in 1990'da çalıntı bir yazıyı yayımladığı ileri sürüldü

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YSG) ortaya çıkan 'şifreli kitapçık' skandalının ardından Türkiye'nin hedefi haline gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demi'in de adı 'kopya' skandallarına karıştı.
İddialara göre, Prof. Demir'in 1990'larda yaptığı akademik bir çalışma 'çalıntı' çıktı ve Demir çalıntı çalışmayla ilgili özür diledi.
ÖSYM Başkanı Ali Demir, Alman Peter Latzke'nin yazdığı makaleleri 1990 yılında Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisinde kendi yazmış gibi gösterdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İntihalin fark edilmesi üzerine Demir 'özür' yazısı yayımladı.
İNTİHALLE SUÇLANDI
TV 8 Haber'in araştırdığı ve yayımladığı bilgilere göre, Dr. Demir 1990 yılında akademik hayatın en büyük suçu sayılan intihal ile suçlanmıştı. İddialara göre, Demir'in üniversiteden atılmasının üniversite yönetimi üzerinde etkili olan bazı bilim adamlarının çabasıyla önleniyor.
İNTİHAL NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Loughborough Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan araştırma görevlisi olarak orada kalan Ali Demir 1990 yılında Türkiye'de çıkan Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisi yayınlamıştı. Ne var ki, Peter Latzke adlı gerçek Alman yazardan ilk yazıdaki kısa bir anma dışında söz edilmiyor ve makaleler Doç Dr. Ali Demir'in kendi eseriymiş gibi gösteriliyordu. Oysa, söz konusu olan hemen baştan aşağıya ana kaynaktan kelimesi kelimesine tercüme idi ve bir kaynağın bu şekilde kullanımı "intihal" sayılıyordu. Bu yazıları ilk sayıdaki anmayı görmeden Teknik ve Tekstil'de okuyanların bunların, her makalenin başında ilan edildiği üzere, tümüyle Doç. Ali Demir'e ait olduğunu düşünmeleri kaçınılmazdı.
ÖZÜR DİLEDİ
Bu durum önce Leeds Üniversitesi'nden Prof. Mike Denton'un dikkatini çekti Onun Loughborough Üniversitesi yönetimine başvurması üzerine konu Tekstil Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gordon Wray'a iletildi. Aslında büyük kısmı aynen tercüme olan yazı dizisinin bu şekilde yayınlanmasını akademik ahlak açısından kabul edilmez bulan Dr. Wray derhal bir soruşturma başlattı. Uzun tartışma ve görüşmelerden sonra, Dr. Demir'in kariyerini tümden bitirecek bir adım atmak yerine, akademisyen dostlarının da ricalarını kıramayarak, onun Teknik ve Tekstil dergisinde bir özür yazısı yayınlatmasına razı oldu. Nitekim öyle oldu. Aslında bir çeşit itiraf olan ve dizinin 9. bölümün başında yayınlanan bu açıklamada şöyle deniyordu:
"Doç Dr. Demir bu çalışma için Melland Textiberichte'den yazılı izni şimdi elde etmiş bulunmaktadır. Yazılı izni serinin yayınlanmasından önce elde etmediği için Doç. Dr. Demir hem sayın P. M. Latzke'den hem de Melland Textilberichte'den özür diler ve verdikleri izin için de teşekkür eder." Prof. Dr. Ali Demir'in bu "yayın"ı, basından gizlediği yayın listesine koyup koymadığı ise bilinmiyor.

Tepki Skoru
0
Bilindiği üzere Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesi hükmü uyarınca 2011 Yılına ait yerleştirme takvimi belirlenmiş ve kamuoyuna ilan edilmiştir.
Yerleştirme takvimi uyarınca, 2011 yılı birinci dönem yerleştirmelerine ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarının kadro/pozisyon taleplerinin 1 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında bildirilmesi ile adayların tercih işlemlerinin 30 Mayıs - 8 Haziran tarihlerinde yapılması öngörülmüş, ancak, 26/12/2010 tarihli ve 6091 sayılı 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 22 nci maddesine istinaden verilen açıktan atama izinlerini müteakiben kamu kurum ve kuruluşlarının 2011/1 merkezi yerleştirmeleri için kadro/pozisyon taleplerinde aksamaların tespit edilmiş olması nedeniyle 2011 yılı yerleştirme takviminin yeniden belirlenerek, kamu kurum ve kuruluşlarının bildirim süresinin 22 Nisan tarihine kadar uzatılması, yerleştirme işlemlerinin ise 20 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında yapılması kararlaştırılmıştır.

Daha önce belirlenen takvim uyarınca mevcut durumda bildirimde bulunmuş kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri geçerli olup, herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

Tepki Skoru
0
kaynak memurlar net forumdan
Saygıdeğer ÖĞRETMENLERİM ! ! Ek alım ile ilgili Haberimiz! Okuyun Lütfen ! ! !!
kpss madurları grubudan guzel bır haber arkadslr kopyalıyorum..
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir haberimiz var:
İzmir ekibimizden Fatih Gürcan, Emine Temiz ve Ali Gezer hocalarımız bugün İzmir Eğitim Bir Sen Şubesi'ne gitmişler. Sözleşmeli alım konusunu açmışlar, görüştüklerin İzmir Eğitim Bir Sen yetkilisi Ankara'ya telefon açıp sözleşmeli için görüşmüş. Gelişmeler şu şekilde aktarılmış: Ya sözleşmeliler seçimden önce kadroya alınıp 30.000 tane "ilk atama" olacakmış ya da eğer bu çalışma yetişmez ise, ek sözleşmeli alım seçimden önce yapılacakmış. Amaç olabildiğince çok öğretmenin alınması ve mağdur durumda bırakılmamasıymış, bakanlığın çalışmaları bu yöndeymiş. Arkadaşlarımız Necmettin Yalçın'ın dünkü yapıtığı konuşmayı da dile getirmişler. Bu konuda ise kardeşlerimize Necmettin Yalçın'ın bu konu ile ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadığı söylenmiş. Sözleşmeliler ile ilgili çalışmalar devam ettiğinden dolayı şu an net bir şey söylenemiyormuş.
Gönlünüz ferah olsun arkadaşlar. Bu arada 30.000 lik atamada branş dağılımlarını merak eden arkadaşlarımıza da bir bilgi aktaralım; branş bazında kadrolar bir önceki alıma paralel olacakmış. Umarız hepimiz için hayırlı olan olur. İyi akşamlar...

Tepki Skoru
0
memurlar nette yazıyor ne kadar doğru olabilir sizce?

arkadaşlar norm kadro güncellemeleri bitti 1 saat önce...meb de yazılım mühendisi akrabamız şuan... açık olan okulları sisteme giriyorlarmış artık... açıklar hesaplanmış ve durum şu
sınıf:6813
okul öncesi:2111
rehberlik:702
beden eğt:1025
ilk mat:1103
lise mat:982
türkçe:1890
sosyal:1667
fen:981
coğr:856
tarih:603
ing:2023
kimya:303
biyoloji:298
fizik:291

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar kimse net birşey söyleyemiyor haklı olarak, doğru dürüst bir açıklama yok meb yetkililerince. Ancak bu kadrolu alımda şuan çalışan sözleşmelilere gün doğduğu da açık.

Tepki Skoru
0
Değerli arkadaşlarım, hevesini kırmak değil ama 30 bin kadrolunun 10 binini OKul Öncesi ALacak gibi bi yaklaşımı kesinlikle desteklemiyorum. geçen ki atamada bile yaklaşık 2400 okul öncesi öğretmeni alınmıştı bu atama da taş çatlasın 3000 alım olu bizim bölüme.... 2500-3000 arasında oalcak kanımca...

Tepki Skoru
0
yıllardır kpss girmekten sıkıldık artık ben inat ettim girmiyorum artık 2 senedir. 2 senedirde sözleşmeli öğretmenim bakalım nereye kadar gidecek sıkıldım artık tercih yapıp hayal kırıklığı yaşamaktan :(

Tepki Skoru
0
yıllardır kpss girmekten sıkıldık artık ben inat ettim girmiyorum artık 2 senedir. 2 senedirde sözleşmeli öğretmenim bakalım nereye kadar gidecek sıkıldım artık tercih yapıp hayal kırıklığı yaşamaktan :(
Hocam Hakkınızda hayırlısı olur inşallah... Sözleşmeli öğretmenlerimiin kadroya geçirilmesi için Sendikamız her alanda çok yoğun mücadale vermektedir.... İnşallah hepiniz için hayırlısı olur....

Tepki Skoru
0
Hocam Hakkınızda hayırlısı olur inşallah... Sözleşmeli öğretmenlerimiin kadroya geçirilmesi için Sendikamız her alanda çok yoğun mücadale vermektedir.... İnşallah hepiniz için hayırlısı olur....
teşekkür ederim hocam birilerinin bizim sesimizi duyması lazım artık. yeter bu kadar kandırıldığımız bizimki sözleşmeli öğretmenlik değil sözleşmeli kölelik. ben belki şanslı olan gruptayım görev yaptığım yer güzel. ama ya Türkiye'nin taaa öbür ucunda mezralarda aylarca şehir yüzü görmeden görev yapan meslektaşlarımız ne olacak. eşlerinden ayrı çocuklarından ayrı yıllarca çalışan arkadaşlarımız var. kadrolu öğretmenler ise 1 sene ayrı kalıyorlar sonra eşlerinin yanındalar. okadar kolaylıklar varki onlar için eşdurumu tayini ilçe emri il emri her halükarda eşlerinin yanına gelebiliyorlar. bence son versinler artık bu sözleşmeli köleliğe...

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim hocam birilerinin bizim sesimizi duyması lazım artık. yeter bu kadar kandırıldığımız bizimki sözleşmeli öğretmenlik değil sözleşmeli kölelik. ben belki şanslı olan gruptayım görev yaptığım yer güzel. ama ya Türkiye'nin taaa öbür ucunda mezralarda aylarca şehir yüzü görmeden görev yapan meslektaşlarımız ne olacak. eşlerinden ayrı çocuklarından ayrı yıllarca çalışan arkadaşlarımız var. kadrolu öğretmenler ise 1 sene ayrı kalıyorlar sonra eşlerinin yanındalar. okadar kolaylıklar varki onlar için eşdurumu tayini ilçe emri il emri her halükarda eşlerinin yanına gelebiliyorlar. bence son versinler artık bu sözleşmeli köleliğe...

HOcam aynen öyle,,, Sözleşmelilerin kadrolulardan farkı yoktur diye ortada gezinen insan müsveddeleri, sözleşmeli öğretmenlerimizin nelere çektiğini nerdenb bilecek....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle