Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

sayılar etkinlik planı 6

Tepki Skoru
4
Günlük Programdaki Etkinliğin Adı:Türkçe dil etkinliği (hikaye öncesi,hikaye sırası,hikaye sonrası )
Matematikteki Etkinliğin Adı:Rakamlar Konuşuyor
Kavram: 1’den 10’a kadar sayılar
Yaş Grubu:4-6 yaş
Süre:35 dakika
Materyaller:1 den 10’a kadar sayıların çomak kuklası,kız çomak kukla
Uygulanan Yöntem ve Teknik:Düz anlatım ve gösterip- yaptırma
Gelişim alanı:Sosyal-duygusal alan,dil alanı
Amaç ve Kazanımlar
Sosyal –duygusal alan
Amaç 3.Duygularını kontrol edebilme
Kazanımlar
1.Olumlu/ olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ortaya koyar.
2.Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda da gerektiği gibi davranır.
Dil Alanı
Amaç 4.Kendini sözel olarak ifade edebilme.
Kazanımlar: 1.Dinlerken/konuşurken göz teması kurar.
2.Sohbete katılır.
Öğrenme Süreci
Hikaye öncesi
Çocuklar yarım ay şeklinde otururlar.Çocuklara ,sınıfta kaç pencere var?kaç kilosun?kaç yaşındasın?kaç tane gözümüz var?soruları sorulur.Sorulara gelen cevaplar sınıf panosuna yazılır.Eğer sayılar olmasaydı,sayıları bilmeseydik kendimizi,isteklerimizi nasıl anlatabileceğimiz tartışılır.Burada çocuklar olumlu/olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ortaya koyarlar.Daha sonra çocuklarla beraber “ON PARMAK” adlı parmak oyunu oynanır.
ON PARMAK
*Ellerim parmaklarım (eller ve parmaklar gösterilir)
*Sağ elimde beş parmak(sağ el gösterilir)
*Sol elimde beş parmak(sol el gösterilir)
*Say bak say bak bir,iki,üç,dört,beş (sağ el gösterilerek sayılır)
*Altı,yedi,sekiz,dokuz,on (sol el gösterilerek sayılır )
*Hepsi eder on parmak
*Sen de istersen say bak bir,iki,üç,dört,beş,altı,yedi,sekiz,dokuz,on(hareket tekrarlanır)
Hikaye Sırası
Çocuklara “RAKAMLAR KONUŞUYOR”adlı kukla gösterisi sunulur.Çomak kuklalar ;1 den 10’a kadar rakamlar ,bir tane kız çocuk kuklası.Çomak kuklalar çocuklara rakamları tanıtır.
RAKAMLAR KONUŞUYOR

Kız Çocuk Çomak Kukla :Merhaba çocuklar,nasılsınız?Beni soracak olursanız çok mutluyum.Artık rakamları biliyorum.Siz biliyor musunuz?Şimdi rakam arkadaşlarım size kendilerini tanıtsınlar.Ben gidiyorum .Hoşçakalın.
1 Rakamı:Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı?Benim adım bir. Neymiş benim adım bir de sizden duyayım.Aferin aferin çocuklar.Haydi bakalım şimdi herkes eliyle bir sayısını göstersin.Çok sevindim.Şimdi 1’den sonra 2 rakamı olan arkadaşım geliyor.
2 Rakamı:Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı?Benim adım iki.Haydi bakalım şimdi herkes eliyle 2 sayısını göstersin.Aferin size.Peki o zaman size bir soru soracam.Kaç tane gözünüz var sizin? 2tane de mi .Birlikte sayalım 1,2 …2’den sonra 3 rakamı gelir.
3 Rakamı:Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı?Benim adım üç.Haydi bakalım şimdi herkes eliyle 3 sayısını göstersin.Aferin size.Benim gitmem gerekiyor.Benden sonra 4 rakamı gelir.
4 Rakamı:Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı?Benim adım dört.Haydi bakalım herkes eliyle 4 sayısını göstersin.Aferin çocuklar benden sonra 5 rakamı gelir.
5 Rakamı:Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı?Benim adım beş.Haydi bakalım şimdi herkes eliyle 5 sayısını göstersin.Aferin çocuklar.Şimdiye kadar hangi rakamlar konuştu hep birlikte sayalım.1,2,3,4,5 evet çok güzel.5’den sonra 6 rakamı gelir.
6 Rakamı:Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı? Benim adım altı.Neymiş benim adım bir de sizden duyayım.Evet altı.Haydi bakalım şimdi herkes eliyle 6 sayısını göstersin.Aferin size.6’dan sonra 7rakamı gelir.
7 Rakamı: Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı? Benim adım yedi. .Haydi bakalım şimdi herkes eliyle 7 sayısını göstersin.Aferin size.7’den sonra 8 rakamı gelir.
8 Rakamı: Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı? Benim adım sekiz. Haydi bakalım şimdi herkes eliyle 8 sayısını göstersin.Aferin size.8’den sonra 9 rakamı gelir
9 Rakamı:. Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı? Benim adım dokuz.. Haydi bakalım şimdi herkes eliyle 9 sayısını göstersin.Aferin size.9’dan sonra 10 rakamı gelir
10 Rakamı: Merhaba çocuklar beni tanıdınız mı? Benim adım on.. Haydi bakalım şimdi herkes eliyle 10 sayısını göstersin.Aferin size.Bütün parmaklarınızı gösterdiğiniz zaman ben olurum.1’den 10’a kadar saymayı öğrendik de mi Hep birlikte sayalım haydi çocuklar 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.Artık sayıları biliyorsunuz.Benim gitmem gerekiyor.Sayıları bilmeyen çocuklara sayıları öğreteceğim.Hoşçakalın.
Hikaye Sonrası :Kukla gösterisi ile ilgili sorular sorulur.Kukla gösterisinin adı neydi? 1 rakamı ne dedi ? Rakamları hep birlikte sayalım.Hangi rakamları öğrendik? Gibi sorular sorulur.Daha sonra çocuklara sayılar dağıtır.1 rakamı olan çocuk kendini tanıtır.Sırasıyla çocuklar dinlemiş oldukları kukla gösterisini canlandırırlar.Drama etkinliğini yapmış olurlar.
Değerlendirme:

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.