Scamper Testİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atlas42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:06
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@atlas42
:36_7_8:Arkadaşlar (Birlikte Öğrenme Tekniği) Scamper testini yaptınız mı?İlginç cevaplar geliyor ailelere mutlaka yaptırın:36_7_8:

benim elimde öyle bir kaynak yok varse sende arkadaşlarımızda faydalansın

Evet Kaynak Varsa Bİzde Faydalanalim Hocam...

arkadaşlar sorular çok fazla vaktim yok kusura bakmayın.--------------------------------forum u inceleyin lütfen sizde soruları değiştirip ailelere verebilirsiniz (veya aynısını )çocuklarla evde oyun gibi yapıp getiriyorlar gelişim dosyasının aile katılımı bölümüne ekliyorsunuz dosyada farklı bir etkinlik oluyor.Birde ailelerden çocuğuna mektup yazmasını isteyebilirsiniz oda farklı bir aile katılımı çalışması olur.İlginiz için teşekkürler

arkadaşım öğretmenler demişinde hangi öğretmenler bir sürü site var

SCAMPER TESTİ – 1 -
(Birlikte Öğrenme Tekniği)

1. Bütün arabalar kırmızı renk olsa ne olurdu?
..................................................................................................................................................................................................................................................................................

2. İki çay süzgecini üst üste koyarsak ne olur?
...............................................................................................................................................................................................................................................................................

3.Makas çok ağır olsaydı ne olurdu?
.................................................................................................................................................................................................................................................................................

4.Uzaylı biri şemsiye yapsa nasıl yapardı?
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….................

5.Şemsiyen olmasa yağmur yağdığında yerine ne kullanılabilirdi?
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...................

6.Bütün çocuklar aynı anda ağlasa ne olurdu?
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Arkadaşlar bu gibi çocuğu düşünmeye ve hayal gücünü kullanmayı hedefleyen sorular olmalı ailelere gönderip evde yaptırıyorsunuz çok farklı , ilginç cevaplar geliyor tavsiye ederim

bence bu değil.. scamper testi tek bir nesne üzerinde farklı fikirler oluşturmak diye biliyorum... yani SCAMPER’in felsefesi “Her fikir varolan başka bir fikirden doğar.
ÖRNEK UYGULAMA- meselaa ayakkabı

Alıştırma:Ayakkabı ile ilgili SCAMPER tekniğini kullanarak sorular üretin.

Ayakkabı yerine başka ne kullanılabilinir?

Komik görünümlü bir ayakkabı elde etmek için ne yaparsın?

Ayakkabınız size büyük geldiğinde ne olur?

Ayakkabından hangi parçasını alabiliriz? Ne olur?Ayakkabıları değişik olarak nasıl tasarlayabiliriz?

Ayakkabımızı giymek dışında başka hangi amaçlar için kullanabiliriz?

Ayakkabın konuşsa sana ne der? Gibi.

arkadaşım aynı sayfanın altlarına bakarsan bu soruları zaten görebilirsin ben ulaşamayan arkadaşlar için o kadar yazabildim site adı veremediğimiz için böyle oldu kusura bakma

Çok ilginç..Bu paylaşımlarınız için teşekkür ederim ...

rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu

ilginç bir çalışma tşkler

teşekkürler

teşekkürler hocam

teşekkürler

çok değişik bi çalışma teşekkür ederim

rica ederim arkadaşlar

teşekkürler..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri