Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

SUYU iSRAF eTMEYİN!!

Katılım
25 Haz 2007
Mesajlar
127
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
Duayarlılığınız için teşekkür ederim."nanelimon" hocaya kesinlikle katılıyorum.
 
Katılım
12 Kas 2006
Mesajlar
1,205
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
bunu en iyi su kesintisi olduğunda anlıyoruz
herşeyimiz olmuş su ama biz farkında değiliz
Allah Teala biz insanları sınıyor tabi anlayabilene
 
Katılım
14 Tem 2006
Mesajlar
2,315
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
41
cnm teşekkürler duyarlılığın için...bu yaz Ankara'da 8 gün susuz kaldık çok iyi bilirim o çileyi..allah bizi susuz bırakmasın ama bizim de duyarlı olmamız lazım,tasarruf şart!
 
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
2,114
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
43
çok önemli Bir Konu Teşekkürler.insan Elektriksiz Falan Yapabilir De Susuz Asla...lütfen Daha Dikkatli Olalim
 
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
5,261
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
allahım yağmur ver yarabbim bize.....susuz yaşan olmuyor..elimiz kolumuz bağlanıyor :):(:((

teşekkürler serpilcim
 
Katılım
27 Ocak 2007
Mesajlar
3,007
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
45
kesinlikle duyarlı olunması gereken
konulardan birisi...hocam teşekkürler...
 
Katılım
1 May 2006
Mesajlar
163
Tepki Skoru
0
Puanları
0
SU TASARRUFU NASIL YAPILIR?

Musluklarımızı, sifonlarımızı, daima bakımlı tutabiliriz. Bozuk olanları hemen onarın. Çünkü saniyede bir damla akan su, yılda 6 metreküplük yani 6 tonluk bir tüketime tekabül eder.

Çamaşır ve bulaşık makineleri bir defada ortalama 40 litre su tüketmektedir. Makinelerinizi tam doldurmadan çalıştırmayıp ve kısa programları tercih edebiliriz.

Banyo yerine duşu tercih edebiliriz. Bir duşta ortalama 50 litre su, bir banyoda 150 litre su tüketilir. Tek bir kişi yılda ortalama 49.140 litre suyu tuvaletlerde tüketir.

Sifonun bir kez çekilmesi ile 10 lt su harcanır. Yeni teknolojiler sayesinde standart modellere göre %60 daha az su tüketen klozetler bulunmaktadýr. Rezervuarların boyutunu küçültebiliriz. 12-20 litrelik yerine 6-7 litrelik ve kademeli rezervuarları tercih edebiliriz. Sifon çekildiðinde suyu renklendirsin ve temizlesin diye tuvalete asılan maddeleri kullanmayalým. Bunlar kanalizasyona karışıarak kirliliğe sebep olur.

Traş olurken, ellerimizi yıkarken, dişlerimizi fırçalarken, bulaşıkları sabunlarken açık bırakılan musluk, dakikada yaklaşık 15-20 litre suyun boşa akmasına sebep olur. Bu işleri yaparken musluğu ihtiyacımız olduğu kadar açalım.

içme suyu dışındaki suları birkaç kez kullanmaya çalışabiliriz. Sebze ve meyve yıkadığınız suyla çiçekleri ve bahçeleri sulayabilir, temizlik yapabiliriz. Evde kullanılan temizlik malzemeleri, atık sularla birlikte nehirlere karışır. içinde fosfat bulunmayan ve suda ayrışabilen temizlik ürünlerini kullanabiliriz.

Temizlikte sıvı sabun, toz sabun gibi doğal esaslı olanları tercih edebiliriz. (Hem doğaya zarar vermez hem de daha az suyla durulanabilir.) Diğer kimyasal deterjanların (petrol türevi temizleyiciler) doğal ortam için sakıncalarının yanı sıra bol suyla durulanmaları gerekir.

Otomobilimizi ve balkonlarınızı hortumla yıkamak yerine silerek veya kova ve sünger kullanarak temizleyebiliriz. Hortumla yıkama, yaklaşık 550 litre su kullanımı demektir.

Su basmasnı; engellemek için evden çıkarken ana vanayı; kapatmak iyi bir tedbirdir.

Çamaşır suyu, atık maddelerin ayrılıp çözülmesini sağlayan yararlı bakterileri öldürür. Çamaşır suyunu olabildiğince az kullanalım.

Kapı önü, balkon, teras gibi yerlerin temizliğinde hortumla su tutmak yerine süpürge kullanabiliriz.

Bahçe sulamak için, buharlaşmanın az olduğu sabah ya da akşamüstü saatlerini tercih edebiliriz.

duyarlı olmamız dileğiyle...teşekkürler......
 
Katılım
18 Eyl 2006
Mesajlar
2,999
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
43
birşeyi farkettim ne kadar fazla su kullanmışız.diş fırçalarken musluğumuz açıktı,bulaşık durularken yine açıktı,yüzümüzü yıkarken son ayardaydı musluklar....v.s.
şimdi çok itinalı kullanıyorum.
reklamda gördüm 1 kişi 140 ton diyordu galiba evet 140 ton su tasarruf edebilirimiş.
duyarlı olan herkese teşekkürler.
unutmayalım ki su yoksa hiçbirşey yok
 
Katılım
20 Tem 2007
Mesajlar
6,954
Tepki Skoru
1
Puanları
0
Yaş
46
ah ah insanlar hala halı yıkıyo yaaaa
sular boşa gidiyooooo :((((
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst