Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

yeni yasayla okul öncesi eğitim zorunlu mu değil mi?

Tepki Skoru
1
OKULA BAŞLAMA YAŞI BİR YIL AŞAĞI ÇEKİLDİ Teklifte en sürpriz düzenlemelerden biri okula başlama yaşı ile ilgili oldu. İlköğretime başlama yaşı 6’dan 5’e çekildi. Bu düzenleme teklifte şöyle yer aldı: “Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsar. Bu çağ, çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayı sonunda başlar, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter. Teklif ilk getirildiğinde okul öncesinin de zorunlu eğitime katılması gerektiği tartışmalarına neden olmuştu. Okul yaşı aşağı çekilerek fiili olarak okul öncesi de zorunlu eğitime eklenmiş oldu. arkadaşlar bu okul öncesinin zorunlu eğitime katıldığı anlamına geliyo demi inanmak istiyorum artık yaaa :(
:10:

Tepki Skoru
1
Beni aydınlattığın için çokk tşk ederim cnm:))

Tepki Skoru
0
okul öncesi eğitim diye tabir edilen yaşlar 36-72 aylardır yani 3-6 yaştır..okula başlama yaşı 72 aydan 60 aya çekildi..bu da gösterdi ki anasınıfı zorunlu oldu.yani biz 6 yaş grubu öğretmenleri artık anasınıfı tabirini değil 1. sınıf tabirini kullanacağız..

Tepki Skoru
0
Benim bildiğim ve müdüremin söylediği kadarıyla 6 yaşa biz bakmayacağız. ilköğretim 1. kademe öğretmenleri artık 6, 7, 8 9 yaşa bakacaklar. Biz ise 4-5 yaşa bakacağız. Hatta 3 yaşın da anasınıfına dahil edilme ihtimali varmış. Ayrıca okul öncesi yeniden zorunlu eğitim kapsamından çıkarılıyormuş.

Bizim anladığımız kadarıyla

1: İlköğretim 1. kademeden 5. sınıfın çıkarılması ile ortada kalacak olan öğretmenlerin tepkisinden çekinildiği için önümüzdeki sene o öğretmenlerin boşta kalmaması için 1. sınıf 6 yaşa düşürüldü ve onlar 6 yaş öğretmeni olacka.
2: 4 yıldırokul öncesi zorunlu olsun diye verilen uğraşlar aslında okul öncesine yönelik değil 6 yaş çocuklarına yönelikmiş. Yani okul öncesine gitmiş 1. sınıfa gitmiş farketmez. Okula gitsin yeter.
3: Kesmeye , yapıştırmaya , küçük büyük kas gelişimine ne gerek var? Direkt gitsin 6 yaşında okuma yazma öğrensin mantığı benimsenmiş.
4: Sütten kesilen çocuklar yakında anasınıfına gidebilecek. Anasınıfı bir eğitim yuvası değil bakım evi olacak. Bu ülkede zaten eğitim hak getire...

Ve 5: Bir nesil daha kobay oluyor ve bir neslin daha hayatıyla oynanıyor.

Tepki Skoru
0
OKULA BAŞLAMA YAŞI BİR YIL AŞAĞI ÇEKİLDİ
Teklifte en sürpriz düzenlemelerden biri okula başlama yaşı ile ilgili oldu. İlköğretime başlama yaşı 6’dan 5’e çekildi. Bu düzenleme teklifte şöyle yer aldı:
“Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsar. Bu çağ, çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayı sonunda başlar, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter. Teklif ilk getirildiğinde okul öncesinin de zorunlu eğitime katılması gerektiği tartışmalarına neden olmuştu. Okul yaşı aşağı çekilerek fiili olarak okul öncesi de zorunlu eğitime eklenmiş oldu.
CHP’li Serter bu düzenlemenin ortaöğretimin de bir yıl öne çekilmesi anlamına geldiğini belirterek şerh koydu. MHP’li Yeniçeri ise uygun buldu. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik yaşın öne çekilmesinin 1 yıl değil 9 ay olduğunu, okula başlama yaşının da 194 ülkenin 111'inde bu yönde olduğunu belirterek teklifteki değişikliğe destek verdi.

hocam bu habere dayanarak bu yorumu yaptım..

Tepki Skoru
0
Allah müstehakkını versin bunların! Bu ne biçim bir zihniyet yaa! Bakanlık olarak, hükümet olarak kaç yıldır Okul öncesine önem veriyoruz, zorunlu yapacağız diye bas bas bağır her yerde, ondan sonra sen zorunluluktan çıkar birdenbire.Bu ne istikrarsızlık böyle... Kafalarına saksı mı düşüyor bunların yaa! Çıldırmamak elde değil vallaa...

Tepki Skoru
0
Benim bildiğim ve müdüremin söylediği kadarıyla 6 yaşa biz bakmayacağız. ilköğretim 1. kademe öğretmenleri artık 6, 7, 8 9 yaşa bakacaklar. Biz ise 4-5 yaşa bakacağız. Hatta 3 yaşın da anasınıfına dahil edilme ihtimali varmış. Ayrıca okul öncesi yeniden zorunlu eğitim kapsamından çıkarılıyormuş.

1: İlköğretim 1. kademeden 5. sınıfın çıkarılması ile ortada kalacak olan öğretmenlerin tepkisinden çekinildiği için önümüzdeki sene o öğretmenlerin boşta kalmaması için 1. sınıf 6 yaşa düşürüldü ve onlar 6 yaş öğretmeni olacka.
2: 4 yıldırokul öncesi zorunlu olsun diye verilen uğraşlar aslında okul öncesine yönelik değil 6 yaş çocuklarına yönelikmiş. Yani okul öncesine gitmiş 1. sınıfa gitmiş farketmez. Okula gitsin yeter.
3: Kesmeye , yapıştırmaya , küçük büyük kas gelişimine ne gerek var? Direkt gitsin 6 yaşında okuma yazma öğrensin mantığı benimsenmiş.
4: Sütten kesilen çocuklar yakında anasınıfına gidebilecek. Anasınıfı bir eğitim yuvası değil bakım evi olacak. Bu ülkede zaten eğitim hak getire...

Mustafa Hoca'mın yorumlarına kelimesi kelimesine katılıyorum.. SÖylemek isteyipte dile getiremediklerimi çok güzel özetlemiş..

Tepki Skoru
1
yorumlarınız için tşk.bakalım biz yeni nesiller okulu bitirinceye kadar ne kanunlar çıkarılacak.şimdiden endişelenmeye başladım!

Tepki Skoru
0
bende mustafa öğretmenmle aynı fikirdeyim..gerçekten düşndklermzi dile getrdnz öğretmenm.teşekkürler...

Tepki Skoru
0
Bakanlığa dilekçe yazalım.Yada sendikalarla görüşelim.Biz bakıcı değiliz.

Tepki Skoru
0

mustafa beyin söylediklerine katılıyorum artık sonumuz ne olur belli değil....ben pek çok haber kanalında izledim ve duydum okul öncesi eğitim artık zorunlu olmaktan çıkıyor denildi....ne yazıkkiii

Tepki Skoru
0
okulöncesi öğretmenlerini sınıf öğretmenlerinin yanına yardımcı olarak verme gibi bir düşüncede varmış Edirne'de öğretmenlik yapan bir öğretmen arkadaşıma müdürü söylemiş. Bizler oyun etkinliği,müzik,sanat gibi etkinlikler düzenliyecekmişiz sınıf öğretmenleri matematik okuma yazma vb etkinliklerle ilgileneceklermiş.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle