5000 Kadro İstiyoruz

Arkadaşlar okadar emek verip te verilen bu emekler sonunda karşılaşılan bu muamale gerçekten çooook can sıkıcı.Bir ülkede en en önemli şey eğitim ve de bu doğrultuda en çok saygıyı,hoş muameleyi hakeden kişiler(mesleki açıdan) öğretmenlerdir,ancak ülkemizde bunun böyle olmadığını görmek gerçekten çok üzücü.Ben Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmenin torunuyum ve dedemden öğretmenliğin güzelliklerini hele de köy öğretmenliğinin güzelliklerini dinleyerek büyüdüm.Elimde dedemin hatıra defteri var ve ben arasıra bu defteri okurum her okuduğumda da gözlerim dolar.Aldıkları eğitimi,gördükleri güzel muameleyi ve yüreklerindeki öğretmenlik aşkını anlatamam.Atamaların yapılmaması sadece öğretmene değil eğitime,öğrenciye verilen değerin de ne olduğunu gösteriyor.Bir an önce mezun olanların kadroya alınması gerekiyor.Ekonomi de yapılacak kar hakeden eğitimci yerine eğitimini tamamlamamış kişileri daha az ücretle görevlendirmekle ya da mezun olmuş ancak sırf daha az ücret vermek uğruna öğretmenleri kadroya almamakla olmamalı.

Arkadaşlar okadar emek verip te verilen bu emekler sonunda karşılaşılan bu muamale gerçekten çooook can sıkıcı.Bir ülkede en en önemli şey eğitim ve de bu doğrultuda en çok saygıyı,hoş muameleyi hakeden kişiler(mesleki açıdan) öğretmenlerdir,ancak ülkemizde bunun böyle olmadığını görmek gerçekten çok üzücü.Ben Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmenin torunuyum ve dedemden öğretmenliğin güzelliklerini hele de köy öğretmenliğinin güzelliklerini dinleyerek büyüdüm.Elimde dedemin hatıra defteri var ve ben arasıra bu defteri okurum her okuduğumda da gözlerim dolar.Aldıkları eğitimi,gördükleri güzel muameleyi ve yüreklerindeki öğretmenlik aşkını anlatamam.Atamaların yapılmaması sadece öğretmene değil eğitime,öğrenciye verilen değerin de ne olduğunu gösteriyor.Bir an önce mezun olanların kadroya alınması gerekiyor.Ekonomi de yapılacak kar hakeden eğitimci yerine eğitimini tamamlamamış kişileri daha az ücretle görevlendirmekle ya da mezun olmuş ancak sırf daha az ücret vermek uğruna öğretmenleri kadroya almamakla olmamalı.DEMET AYDIN KOCAELİ

Okul öncesi eğitim şart olduğu için kadrolu olsun.okul açıldıktan 1 ay sonra öğretmen gelmemesi için,senede bir sınıf birkaç öğretmen değiştirmesin diye .küçük yavrularımız, kendini kabul ettirmeye çalışan okul öncesi eğitim kurumları için kadrolu öğrtemen istiyoruz.OKUL ÖNCESİ ÖNEMLİDİR!OKUL ÖNCESİ ŞARTTIR.7 ÇOK GEÇ cümlelerinin havada kalmaması içn kadrolu istiyoruz.BU İŞİ ÖNEMSEDİĞİMİZ ÖNEMİNİ BİLDİĞİMİZ İNANDIĞIMIZ İÇİN. BU İŞİN UZMAN BİREYLER TARAFINDAN YAPILMASI GEREKTİĞİ İÇİN 5000 KADROLU ÖĞRETMEN İSTİYORUZ.
Ülkü KALE KARAASLAN Okul Öncesi Öğrt.

lütfen duyun sesimizi kadrolu olmak istiyoruz. öğretmen olmak istiyorum. 4 yıldır usta öğreticilik yapıyorum.yeter artık..... elmas turgut

ArkadaŞlar merhaba ben foruma yenİ Üye oldum.bluecars2 arkadaŞimin tavsİyesİyle Üye oldum ve bende 5000 kadro İstİyorum.İkİ Çocuk annesİyİm yillardir usta ÖĞretİcİlİk yapiyorum.artik bende ÖĞretmenler arasindakİ kadrolu usta ÖĞretİcİ statÜ farkinin kalkmasini hakettİĞİmİz maaŞi ve hakettİĞİmİz saygiyi gÖrmek İstİyorum daha İyİ bİr okul Öncesİ eĞİtİm verebİlmek İÇİn bende kadro İstİyorum.beyhan sarikuŞ\ elaziĞ

avrupa birliğine uyum yasasında aynı işi yapan kişiler arasında bu kadar maaş ve statü farkının olması kabul edilemez bir şey.bu yüzden bu kadar ana sınıfı öğretmeni eksiğimiz varken neden alım yapılmıyor? neden bu kadar üniversite mezunu varken lise mezunları çalıştırılıyor?bu bize yapılan bir haksızlık değil mi! eğer ana sınıfını zorunlu hale getirecekse bu devlet en az 15 bin kadro gerekli ama biz 5000 e bile razıyız yeterki sesimizi duyun artık!!!
okul öncesi eğitim öğretmeni feyza yoylu

Ben kesinlikle okul öncesi eğitime gereken önemin verildiğine inanmıyorum.Çünkü hangi branşta varya kadrolu ,sözleşmeli,ücretli,usta öğretici vb buna anlam vermek imkansız.Ondan sonra ayrım yapmayın diyolar asıl ayrımı mili eğitim kendisi yapıyor.Bence bir an önce bu tip uygulamaya son verilmeli okulöncesi eğitim hakettiği yere bir an önce gelmelidir..Şubat atamalarında usta öğretici .sözleşmeli değil gerçek kadrolu ayağım ne zaman kayacak korkusu çekmeyen okulönceciler atanması dileğiyle.... tüm branş arkadaşlarıma sevgi saygı yolluyorum YAŞAR ORDULU

Okul öncesi forum tarafından başlatılan bu kampanya okul öncesi eğitimcilerinin sesini duyurmak amaçlıdır.Tüm üyeler fikrini açıklayabilir,neden kadro istediğimizi anlatabilir.

Kampaya mesajınızın anlaşılır olması,mesaj sonuna isim soy isim yazılması,Türkçe kurallarına uygun şekilde yazılmasını rica ederiz.

Bu uyarımı dikkate alırsanız sevinirim

Türkiyenin parlak geleceğini oluşturmak için canla başla çalışıyoruz.Fazla söze gerek yok 5000 (FAZLASI OLABİLİR;)...) kadro istiyoruz. ELİF LEBLEBİCİ

Ben başta zaten Kpss ye anlam veremiyorum onca çaba emek össyi kazan git 4 yıl oku devlet sana bu eğitimi versin öğretmenlik için sonra kendi verdiği bilgiyi tekrar kpss yolu ile sınasın neyi kimi sınıyorsun adam zaten o fakülteden mezun ise öğretmenlik hakkına sahip demektir. Heleki sayısız açık ve lise mezunu öğretmenler varken gerçekten ianılır iş değil atamalarımızın yapılmaması.Ben 8 yıldır usta öğreticilik yapıyorum ve belkide mesleğini hiç sevmeyen hiç bir katkıda bunlunamayan ama KADROLU! ünvanını kazanmış kişiler tarafından defalaraca ezildim...
Her konuda onlarla eşit hakllara sahip olmamıza rağmen sadece KADROSUZ ünvanını taşıdığımızı için her türlüde haksızlığa gebe kalıyoruz..Heleki maaş konusu tam bir komedi!!!!
İnsanın yazdıkça yazası geliyor gerçekten...

Dilek AKDEMİR

Neden mi kardo istiyoruz? Diyer bölümlerin hiç birinde lise mezunlarını öğretmen olarak görevlendirmiyorlar.Ama bizim bölümde geleceğimiz olarak gördüğmüz çocuklarımızı eğitimini tamamlamamış insanların ellerine teslim ediyoruz ,üstelik açıkta üniversite mezunu çok arkadaş olmasına rağmen.

EMİNE BİROL

Çok haklı bir istek bu; hele ki erken yaşta eğitimin öneminin bu kadar önemli olduğunun anlaşılması ile birlikte buna paralel olarak işi bilen kişilerin bunu yapması gerekirken! bu sayı bir lüks değil bir gerçek ve bir ihtiyaçtır. Bu kadar yılın emeğinin karşılığıda kadro olmalıdır.
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ SELVER KAYA

Bugün ÖĞRETMENLER GÜNÜ ve bende bazı arkadaşlarım gibi bu günü buruk yaşıyorum.Sebep ise 8 yıl emek verip, kadrolu olmamam ile alakalı.Malesef ki bu 8 yılın büyük bir kısmı özel okullarda-Özel eğitimde ve belli bir kısmı ise ustaöğreticilikle geçti.Ama bu söleyeceklerimden dolayı tepki alsamda bunu söylemeden geçemeyeceğim ;artık ustaöğreticiliğe karşı önüme set çektim ve bu konuya karşı çok sert bir tavrım var.sebebi ise usta öğreticilik olduğu sürece birçok meslekdaşımın kadro sahibi olamayacağını düşünmemdir.Yıllarca emek verip hem çalışıp hem okuduk fakat bulunduğumuz konum ise tartışılması gerekilen ve gelecekteki eğitimin nereye gittiğini düşündüren bir durumdur.kaus oluşturan bir durum daha var.bana göre kpss 'nin uygulanırlığı ise apayrı bir durumdur.Meslekdaşlarım 4 yıl emek vererek üniversite okuyor ve sonucunda verilen üniversite eğitimini sorgulamak amaçlı KPSS isimli bir sınav yapılıyor.Ben yapılmasın demiyor ancak insanların mesleki yeterliliklerini ve kalitelerini sorgulayacak bir sınav yapılması taraftarıyım.Belki alan sınavı ile bu sağlanabilir ama bu sınavın düzenli uygulanacagı zamana kadar yine arada sıkıntı yaşayacak insanlar mutlaka olacaktır.

5000 kadroyu istiyoruz.çünkü yıllardır hiçbir bölümde olmayan lise mezunu arkadaşların usta öğretici olarak istihdam edilip üniversite mezunu arkadaşlara çalışma imkanı ve kadro imkanı sağlanmamasını ciddi bir haksızlık olarak görüyorum.ve yıllardır yapılan bu haksızlığa 5000 kadro ile son verilmesinin hakkımız olduğunu düşünüyorum. İstanbul - Neslihan AKPINAR

Evet arkadaşlar sürekli hem okul idaresinden hemde çevremden aldığım bu sen kadrosuzsun sen kadrosuzsun mesajının bitmesini bende çok istiyorum bunun için neler yapılacaksa bende destek vermeye hazırım..
Yıldız ÇINAR
O.Ö.Ö.

evet kadro zaten yeterli değidi. birde işsizliğe çare olarak okul öncesine lise mezunu 15 bin öğretmen abla alımı başlayacakmiş.bakalım neler olacak..ama biz lisans mezunları olarak hak ettiğimiz yerde olmak istiyoruz.....
Okul öncesi öğretmeni,,,SEVAL ATEŞ

bende sizinle aynı kaderi parlasıyorum sevgili arkadaslarım.bitsin bu cile kaliteli bir egitim ve saglıklı ögretmenler için kadro istiyoruzz .Selda AKIN KAYA

Kaliteli bir eğitim temel amacımızsa lütfen lisans mezunu biz gençlerin hakettikleri kadrolar VERİLSİN!!!Zira gitgide umutsuzluk girdabının içine sürüklenecek ve mezun olduğumuzdaki çalışma aşk ve şevkini kaybedeceğiz.Biz eğer dört yılımızı feda ettiysek bunu evde oturmak için ya da usta öğretici,ücretli,sözleşmeli kategorisinde yer almak için değil -ki bu tabi ticari yönü ilgililerin asıl muhattap aldıkları kısım yani-mesleğimizi, en verimli çağlarımızda icra etmek için okuduk.FAZLA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ,SALT HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ.

Nuray KOŞAR/Anadolu Üniversitesi Lisans Mezunu
TOKAT

bende bu yıl mezun oldum fakat atanamadım ve usta öğretici olarak görev yapıyorum madem okulöncesi çok önemli bide zorunlu hale geliyor neden bu öğretmenler mağdur bırakılıyor alt yapı olmadan nasıl bu eğitim zorunlu olacak geleceğimiz kimlere emanet...

bu arada heyecandan adımı yazmamışım ben NESRİN ÇELİK

lisans mezunları duruken sımdı lıse mezunlarına yardımcı ablalık ne ıyı ıs bu anlamadım bosuna bu kadar okumusuz artık sınav stresınden kurtulmak ıstıyorum 5000 kadroı ıstıyum ayca mıldan

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri