Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
Arkadaşlar çok zor bir durum biz de insanız bazen sabrı taşıyor insanın.
ama ben en etkili yöntemin kesinlikle bir arkadaşın söylediği gibi olumlu davranışınının abartılarak onu yüceltmek olduğunu düşünüyorum,yaramaz,beni kızdırma,sinirleniyorum gibi sözlerin olumsuz davranışı pekiştirdiği de bir gerçek,olumlu davranışlarını ortaya çıkarıp,aferinde cömert olur,bir de bunu söylerken başını okşayıp sen ne kadar akıllı bir çocuksun beni çok mutlu ettin dedik mi ilk basamağı çıkmışızdır.
Öyle hareketli çocukları övgü yoluyla durulttuk ki inşallah sizde de işe yarar.Tabiki bu ailden kaynaklanan sorunlardan dolayı ortaya çıkmamışsa çünkü evde malesef fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan çocuklar çok hareketli ve asi olabiliyor ama genelde ilgi çekmek ya da kurallara başkaldırmak için yapılıyor.
Yaka kartları hazırlayıp günün çiçeği,kelebeği,yıldızı seçebelirsiniz bu da çok etkili bir yöntem.Kolay gelsin

fikirler için tşkrler

evet hocam haklı ayrı sınıf işe yarıyo benımde staj yaptıgım yerde aynı problem vardı ama ayrılınca acıldı cocuklar inş. acılırlar allah kolaylık versın

Çocukları bahçeye çıkarıyorsan uyumsuzluk yapanları çıkarma evlerine geç gönder hergün sorumluluk verebilirsin birde çocuklara tavrını iyi koyman gerekiyor.Çocuklar öğretmeni hem sevmeli hemde biraz çekinmesi lazım.

teşekkürler...

Hocam Bu Tür çocuklar öğretmenleri çok Yoruyor.helede Aile Durumu Kabullenmiyorsa.bazi Aileler Kendi Uğraşamiyor çocuklariyla .okula Gönderiyor .biraz Rahatlayayim Diye.siz Her Türlü Yöntemi Deneyip Hala Bir Gelişme Yoksa Ve Aile Hala Size Yardimci Olmuyorsa önce Bir Sağlik Kuruluşuna Ordan Gelen Raporla Ram'a Gönderin.aile Bunuda Kabul Etmiyorda Kaydini Sileceğinizi Söyleyin Bazen Böyle şeyler Işe Yariyor.üstelik Rehberlik Serviside Bir Sorun Olduğunu Kabul Etmiş.sana Allah Kolaylik Versin.aileye şunu Söyleyebilirsiniz.çocukta Bir Sorun Olduğu Tesbit Edilirse Devlet özel Eğitim Masrafini Karşiliyor. Belki Işe Yarar

Hocam Bu Tür çocuklar öğretmenleri çok Yoruyor.helede Aile Durumu Kabullenmiyorsa.bazi Aileler Kendi Uğraşamiyor çocuklariyla .okula Gönderiyor .biraz Rahatlayayim Diye.siz Her Türlü Yöntemi Deneyip Hala Bir Gelişme Yoksa Ve Aile Hala Size Yardimci Olmuyorsa önce Bir Sağlik Kuruluşuna Ordan Gelen Raporla Ram'a Gönderin.aile Bunuda Kabul Etmiyorda Kaydini Sileceğinizi Söyleyin Bazen Böyle şeyler Işe Yariyor.üstelik Rehberlik Serviside Bir Sorun Olduğunu Kabul Etmiş.sana Allah Kolaylik Versin.aileye şunu Söyleyebilirsiniz.çocukta Bir Sorun Olduğu Tesbit Edilirse Devlet özel Eğitim Masrafini Karşiliyor. Belki Işe Yarar

çok teşekkürler cevap için haklısınız bu hafat son deneme haftamız zaten inanın aradan ne kadar zaman geçti bu son önerilerinizi dikkate alacağım çok sağolun

Arkadaşim Benimde Sinifimda Hareketli çocuklar Var Ve Benim En çok Kullandiğim Yöntem ödül Yöntemiidir Hergün Okula Geldiklerinde Bir Hatirlatma Yaparim Eğer şu Tür Hareketleri Yaparsak Sonuçlarina Katlanmamiz Gerek Onun Içn Kimse Arkadaşlarina Zarar Vermemeli öğretmenini Dinlemeli Sen Arkadaşinin Canini Acitirsan üzülür Sana Ayni şeyi Yapsin Ister Misin Derim Ve Osirada Bir Cevap Hep Bir Ağizdan Hayirrrrrrrrrrr Eğer Köü Bir Davranişta Bulunmuşsa Yanima Alip Arkasini Döndürüyorum Bu Ceza Değil Hatni Düşünmen Için çevirdi Seni Diyorum Düşün Ve Bana Daha Sonra Açikla Bakalim Diyorum Birlikte Doğru Yolu Seçiyoruz

Sadece konuşma problemi olan öğrenciler bile saldırgan davranışlar gösterebiliyorlar.Bu öğrencinin daha fazla sorunu var sanırım.Kendini ifade edemediği için öfke duyuyordur.Ona kendisini ifade etmesi için fırsatlar verebilir, yönlendirebilirsiniz. Diğer öğrencilerden yardım istemekte yararlı olabilir. Onlara vurduğunda ya da şiddet gösterdiğinde şikayet etmek yerine onunla konuşsunlar. Tek uyaran siz olursanız ve bu sert bir şekilde olursa size karşı tepki gösterir.Siz onu hep kısıtlayan, anlamayan, dışlayan kişi olabilirsiniz onun gözünde.Çocuklar duygularını ve düşüncelerini birbirlerine anlattıklarında çözüm bulabiliyorlar.Kimle sorun yaşıyorsa onunla konuşturun. Karşılıklı , birbirlerine bakarak konuşsunlar. Siz izleyin. İlk zamanlar sana vurduğunda ne hissettin, hoşuna gitti mi, vurmak yerine ne yapabilirdin, ... olsaydı ne olurdu gibi sorularla yönlendirmek gerekiyor. Sonrasında çocuklar alışıyorlar ve size gerek kalmıyor.Sert değil ama kararlı ve tutarlı olmak gerekiyor. Bu çocuğun yardıma çooook ihtiyacı var. Hissedildiğini, sevildiğini bilmek onu sakinleştirir.Sürekli olumsuzları vurgulamak yerine çok küçücük olumlu durumları bulmak ve takdir etmek davranışın devamını getiriyor.Net olmak gerekiyor. Problemle karşılaştığında kabul edilebilir ve edilemez davranışlarını bilmesi gerekiyor.En önemlisi de şartsız sevgi. Ne yaparsa yapsın sevildiğini bilmeli. Kabul edilmeyen o değil davranışı. Bol bol onu sevdiğinizi söyleyip yakınlık gösterebilirsiniz. Böyle olmayı ne o ister ne de ailesinin tercihi.Diğer velilere de sizin çocuğunuz da böyle davranabilirdi, herşey yoluna girecek, hepimizin anlayışlı olması ve yardım etmesi gerekiyor denmeli.Buna inanırsanız yol alırsınız.Sevgiler...

Çocuklarla beraber sene başında konuşarak kuralları belirlemek ve sınıf anayasası oluşturmak çok yararlı oluyor.Okuma yazma bilmedikleri için resim yapıştırılarak oluşturulan anayasa duvara asılabilir.Birbirlerine anayasayı göstererek kuralları hatırlatıyorlar.Kuralları kendileri belirledikleri için daha rahat uyuyorlar.

Sadece konuşma problemi olan öğrenciler bile saldırgan davranışlar gösterebiliyorlar.Bu öğrencinin daha fazla sorunu var sanırım.Kendini ifade edemediği için öfke duyuyordur.Ona kendisini ifade etmesi için fırsatlar verebilir, yönlendirebilirsiniz. Diğer öğrencilerden yardım istemekte yararlı olabilir. Onlara vurduğunda ya da şiddet gösterdiğinde şikayet etmek yerine onunla konuşsunlar. Tek uyaran siz olursanız ve bu sert bir şekilde olursa size karşı tepki gösterir.Siz onu hep kısıtlayan, anlamayan, dışlayan kişi olabilirsiniz onun gözünde.Çocuklar duygularını ve düşüncelerini birbirlerine anlattıklarında çözüm bulabiliyorlar.Kimle sorun yaşıyorsa onunla konuşturun. Karşılıklı , birbirlerine bakarak konuşsunlar. Siz izleyin. İlk zamanlar sana vurduğunda ne hissettin, hoşuna gitti mi, vurmak yerine ne yapabilirdin, ... olsaydı ne olurdu gibi sorularla yönlendirmek gerekiyor. Sonrasında çocuklar alışıyorlar ve size gerek kalmıyor.Sert değil ama kararlı ve tutarlı olmak gerekiyor. Bu çocuğun yardıma çooook ihtiyacı var. Hissedildiğini, sevildiğini bilmek onu sakinleştirir.Sürekli olumsuzları vurgulamak yerine çok küçücük olumlu durumları bulmak ve takdir etmek davranışın devamını getiriyor.Net olmak gerekiyor. Problemle karşılaştığında kabul edilebilir ve edilemez davranışlarını bilmesi gerekiyor.En önemlisi de şartsız sevgi. Ne yaparsa yapsın sevildiğini bilmeli. Kabul edilmeyen o değil davranışı. Bol bol onu sevdiğinizi söyleyip yakınlık gösterebilirsiniz. Böyle olmayı ne o ister ne de ailesinin tercihi.Diğer velilere de sizin çocuğunuz da böyle davranabilirdi, herşey yoluna girecek, hepimizin anlayışlı olması ve yardım etmesi gerekiyor denmeli.Buna inanırsanız yol alırsınız.Sevgiler...

çok ama çok teşekkürler artık yakınlaştı bana ama rehabilitasyona yönlendirdik konuşma terapistinden eğitim alacak belli gün ve saatlerde.aile ziyareti yaptım zaten diğer çocuklarla dram yapıp onu anlamasını sağlamayada çalıştım elimden geleni yapıyorum ilginize teşekkürler

teşekkürler hocam

teşekkürler,benzer örneklerinizide bekliyoruz hocam,çok gereksinimimizvar.

benim ikiz öğrencilerim vardı. her ikisindede hem bedensel problem, hemde öğrenme güçlüğü vardı. aşırı saldırgan davranışlar,küfür,herşey vardı. ne aile nede idare bana bu konuda yardımcı oldu. 21 öğrenciyle 1 yılı bitirdim.sadece ben değil, diğer öğrencilerimle de onlara destek olduk.sorumluluk, sevgi , herşeyi verdik. çocukların ikisi bir arada olunca daha büyük problem oluyordu.rehberliğe de gönderdim. 3 gün özel eğitime gidilecek denildi. olmadı. diğer çocukların velileri dışarda çocukları yakaladıklarında baskı uyguluyordu. ellerinden tutarak götürüyordum ailesine. köydeydik ve çocuklar eve giderken yalnız gidiyorlardı.en çok yıprandığım bir yıldı.sonra 1. sınıfa gittiler.hergün bir olay vardı. ya birisinin başını yarıyorlar, ya burnunu kanatıyorlardı.ailede okula baskın yapıyordu.dilerim onlara yardımcı olabilirler.bizim işimiz çok zor. ama en güzel tarafı acısıyla-tatlısıylada olsa küçüklerin hayata önce bizimle hazırlanması. insan yetiştirmek bir sanattır. inşallah hepimiz başarılı oluruz.kolay gelsin arkadaşım.dilerim öğrencilerini bir üst sınıfa gönderdiğinde onlara güzellikler kattığını görebilirsin.

benim ikiz öğrencilerim vardı. her ikisindede hem bedensel problem, hemde öğrenme güçlüğü vardı. aşırı saldırgan davranışlar,küfür,herşey vardı. ne aile nede idare bana bu konuda yardımcı oldu. 21 öğrenciyle 1 yılı bitirdim.sadece ben değil, diğer öğrencilerimle de onlara destek olduk.sorumluluk, sevgi , herşeyi verdik. çocukların ikisi bir arada olunca daha büyük problem oluyordu.rehberliğe de gönderdim. 3 gün özel eğitime gidilecek denildi. olmadı. diğer çocukların velileri dışarda çocukları yakaladıklarında baskı uyguluyordu. ellerinden tutarak götürüyordum ailesine. köydeydik ve çocuklar eve giderken yalnız gidiyorlardı.en çok yıprandığım bir yıldı.sonra 1. sınıfa gittiler.hergün bir olay vardı. ya birisinin başını yarıyorlar, ya burnunu kanatıyorlardı.ailede okula baskın yapıyordu.dilerim onlara yardımcı olabilirler.bizim işimiz çok zor. ama en güzel tarafı acısıyla-tatlısıylada olsa küçüklerin hayata önce bizimle hazırlanması. insan yetiştirmek bir sanattır. inşallah hepimiz başarılı oluruz.kolay gelsin arkadaşım.dilerim öğrencilerini bir üst sınıfa gönderdiğinde onlara güzellikler kattığını görebilirsin.

çok teşekkür ederim mavi çocuk güzel bir örnek vermişsin bende konuşma terapistine yönlendirdim artık benimle iletişi iyi saldırganlığı epeyce azaldı ama normal olarak hala sürüyor kendisini ifade dememekten ileri gelen bu tutumunun azalmasında diğre çocukları ısrarla onu benimsemeleri için çabalamam ve ev ziyareti etkili oldu umarım hepimiz meklerimizin karşılığını onlaradki değişimi görerek alabiliriz bunun doyumu tarifsiz çünkü sana da hepimize de kolaylıklar dilerim mavi çocuk teşekkürler

Merhaba arkadaşlar sınıfımda menenjit hastalığı geçirmiş bir öğrencim var.Eline aldığı boya yada kalemi hiç durmadan bir elinden diğer eline geçiriyor.Ben hangi elini kullanmak istiyorsun diye sorduğumda sol elini gösteriyor ama yine elden ele geçirmeyi devam ediyor ayrıca iki eliylede yaşının gerektirdiği etkinliği tam yapamıyor.Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim bana yardımcı olurmusunuz ayrıca ailesi her türlü eleştiriye açık ve çocuk için bir şeyler yapmaya hazır sevindiğim yönde bu.Birde herhangi bir fiziksel özrü yok.

Teşekkürler denisse ben bunu veliye sorayım doktor ne düzeyde bir bilgi verdi onu bilmiyorum .Ama senin verdiğin bilgi önemli sağolasın.

arkadasım genelde menenjıt geçıren çocuklarda denizin dedığı gibi beyın travması sonucu kalıcı hasarlar meydana gelır ve bunlar hafıf te olabılır ve ağırda gelende de bu çocuklara özel eğitim şarttır sunu söylemelıyımkı o çocukta algılama güçlüğü vardır ve bu yüzden elden ele dolaşıyordur o çocuğun normal çocuklar gıbı algılamasını beklemeyın ve götürülecek tek yer değerlendırmelerı için özel eğitimcilerdır sizlik bır durum değil yani kolay gelsın

teşekkürler Buket hocam .

Denisse bu arada sen özeleğitimde çalışıyorsun öyle değilmi.Peki zor öğrenen çocuklar kurumunuzdan yararlanabiliyor mu ?Okuldaki öğr.arkadaşlar istiyorlarda.Mesela 3.sınıfa geçmiş ama okuma yazması yokmuş bu arada raporu falanda yok.Benim bu konuda hiç bilgim yok .

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri