Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
Sınıfımda olmayan ancak bir arkadaşın 6 yaşındaki çocuğu korkusu yüzünden okula gidemiyor...

kardeşleriyle bir korku filmi seyretmiş ve sonrasında annesinin dizinin dibinden ayrılmaz olmuş...tuvalete annesi yada yanında kimse olmadan adım atmaz oldu...
bir haftadır annesine ona korktuğu yerlere birlikte gidin sonra bişey olmadığını ona açıklamasını söyledim...ama olmadı...
başka yollar da denedik ama netice vermedi...çocukta çok kötü etki yaratmış....o yüzden okula dahi gitmiyor...

en son çağre bir çocuk pisikoloğuna götürün dedim...ama bu konudada şartları el vermiyor....iki ay içinde ancak götürebileceklerini söylediler...
sizler ne tavsiye edersiniz bu durumda neler yapılabileceği konusunda söyleyecek bişeyleriniz vardır...teşekkürler...

çocukla onu korkutan şeyin ne olduğu hakkında konuşsunlar.yalnız başına odaya gidince ne olabilir ne düşünüyor ne korkutuyor önce onu öğrensinler.daha sonra izlediklerinin sadece bir film olduğunu gerçek hayatta böyle şeylerin olmayacağını anlatsınlar.geceleri tek başına mı yatıyor yoksa annesi ya da kardeşiyle mi?

şule öğretmenim çocuk kardeşleriyle yatıyor...yalnız kaldığında ise ağlıyor 5 dakika dahi durmuyor...hayalet gibi bişey seyretmişler...çocuk onu evlerinde olduğunu ve tuvalette olduğunu söylüyormuş...annesi kaç kez götürdüğünü ve olmadığını söylemiş ama çocuk yine de korkuyor... bende konuştum ona anlattım ama oda gerçek değilse niye çıkıyor karşıma deyince olayın ciddi olduğunu anladım...
İZZET HOCAM:dediğiniz doğru onu rama götürmelerini söylerim.... bizim okulda yok ama ilköğretimden randevu alabilirim...bakalım bu yarar inşallah... biraz ilerleme gösterirse ikinci aşamada anasınıfına alıp dediğiniz arkadaş ortamını oluşturabiliriz... ama şimdilik olmaz.. çünkü sorumluğu tehlikeli ve diğer çocuklarıda etkiler...biraz iyileşsin onuda yaparız...
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ÖĞRETMENLERİM...

evet biran önce yardım alınmalı o zaman.umarım düzelir.sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim.

TAMAM EDERİM...UMARIM İYİ HABERLER GETİREBİLİRİM...

Bugün bir tane öğrencim sınıfta hiç bir sorun da olmamasına rağmen okuldan kaçtı.İnanılmaz derecede üzüldüm,hala daha canım çok sıkkın.Çok fazla problem yaşadığım ve her şeyi kendi bildiği gibi yapan bir çocuk,çağırdığım zaman "ne var","ne","ne" diye cevaplar veren,sorularıma bazen "sanane" diyen bir çocuk,çok saygısız,çok kavgacı,kızdığım zamanlarda da önemsemeyen bir çocuk,bütün velilerde bu çocuktan şikayetçi,bütün çocukları dövüyor..Türkçesi çok düzgün değil,bu yüzden bazen onu anlamakta da güçlük çekiyorum..Onu okuldan almaya velisi olarak 2 yaş büyük ablası geliyor.Bugün okuldan birden çıktı ve hızla gitti,arkasından gittim,seslendim ama yakalayamadım,hemen velisini aradım kimse açmadı telefonu..Daha yeni haberleştik velisiyle,o da işteymiş,doğal veli tepkisi olarak beni suçladı.Çocuğa da telefonla ulaşamadı,evin oralardadır dedi ama yine de endişelenmemek elimde değil..Ağlayabilirim üzüntümden..Bu çocuk 7 yaşında Türkçe'si çok kötü olduğu için benim sınıfıma vermek istediler.Her yolu denedim,deniyorum ama yetişme tarzı çok farklı bir çocuk...Başedemiyorum açıkçası,ne yapmalıyım bilmiyorum...Her şeyden önemlisi bu günü atlatayımda bir şey istemiyorum..:(

Canım yaa:( gerçekten çok üzücü bir durum:( Ya çocuk bulunamadı mı hala? Çalıştığın yer küçük bi yerse sorun yok evini bulur .. Allah sabır versin canım ... İnşallah bulunmuştur ve bir daha böyle sorunlar yaşamazsın..

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyeyim çünkü bu konu gerçekten çok önemli çünkü çocuklar bizlere verilen birer emanetler o yüzden bir öğretmenin başına gelebilecek en kötü olaylardan biri yaa ne söylenebilir velide kendince böyle bir durumda haklı sende onların yerine koy kendini onların cephesinden bakınca biz haksız gibi gözüküyoruz.Keşke o an birinden yardım alıp çocuğa bir şekilde ulaşabilseydin.ama herneyse yaşanan yaşanmış senin anlattığına göre çocukta çözmen gereken problemler var dile gelince pelteklik artikülasyon gibi birşey mi yoksa lisan sorunu mu var.eğer pelteklik gibi bir sorun varsa kendini ifade edemediği için huzursuz ooluyor olabilir.Birde ailede problemler vardır belki ...senin yapman gereken çocuklar kendilerini en iyi ifade ettikleri sistem resimdir ..bunu dene sana tavsiyem ona bir mektup yazdır annen ile konuşsaydın- baban ile konuşsaydın onlara ne anlatmak isterdin ne istersin ne yapsınlar sana diye o konuşsun sen yaz ve bu mektubu ailesine gönder mektup canım aileme diye başlasın bak çocuk kendini hem resim hemde mektup yoluyla nasıl ifade ediyor bir gözlemle ailede sorun varsa çocuk aynen yansıtır.Vaktin varsa tüm sınıfa dene bak gör neler çıkıyor bizim bilmediğimiz.Bu gibi durumlarda aile ile iletişime geçersin vurdumduymaz bir aile ise ki öyle gözüküyor sen inatçı ol ve o çocuğu bir şekilde kazan..Bence çok zeki ama içinde fırtınalar esen bir çocuk çok duygusal bir yapısı var yoksa arkadaşlarına vurmaz dikkat çekme yoluna gitmez sevgi yoksunluğu yaşıyor yada model aldığı bir var bunu çözmek senin için zor olabilir ama çözünce rahatlıyacağından eminim.Bizler sadece tahmin ederiz ama sen öğrencini daha iyi tanırsın..Allah bir daha başına böyle talihsizce bir durumu getirmesin ..Fazla üzme kendini sen elinden geleni yapmışsın öncelikle öğrencinin ailesi ile konuş ona bu davranışından dolayı çok sert çıkışmasınlar sonuçta o daha küçük bir çocuk....ALLAH KOLAYLIK VERSİN..UMUTLA İŞİNE DEVAM ETMEN VE BÖYLE BİR OLAYI BİR DAHA YAŞAMAMN DİLEĞİMLE...SARI...

Çok teşekkür ederim Deryacım,küçük bir yer,köy..ama yoldan çok tırlar,kamyonlar geçiyor,o yüzden çok endişelenmiştim...Velisi bulamasaydı mutlaka tekrar tekrar arardı beni...bana söylediği şey,aradım ulaşamadım,komşular evde yoktu ama oralardadır...Bir öğretmen arkadaşım'da o bulmuştur çocuğu sırf sen üzül diye haber vermemiştir dedi...Bilmiyorum belki de özellikle o şekilde davranmıştır..Umarım böyle şeyler yaşanmaz..Bu tür şeyler yaşayınca öğretmenliği bırakmak istiyorum...İnsan hayatının sorumluluğu kadar zor bir şey yok...Çalıştığım ortamda da insan hayatını tehlikeye atacak çok şey mevcut...Her an gerginim okul içinde dahi..

öğretmenim çok geçmiş olsun öncelikle, bence soğuk kanlılığınızı korumanız gerekiyor tamam çok zor ama yapacak bir şey yok siz üzerinize düşüni yapmışsınız. Umarım hiç bir sorun çıkmadan çocuk bulunmuştur çok zor bi durum ama bu çocuğun sorunu temelde yatıyor gibi görünüyor...haber alırsanız bizlerede haber verirseniz sevinirim tekrar geçmiş olsun...

Çok teşekkür ederim yellow arkadaşım,bu meslekte en çok korktuğum şey böyle olaylardır..Umarım kimse yaşamaz..Çocuk ilgi çekmeye çalışmıyor,onun için başkalarını dövebilmek çok önemli bir şey,aileden veya çevreden öğrendiği bir şey olmalı bu..Sınıfa aldığım oyunacakları hep kırıyor mesela,Geçen gün camın yanına gitti,elini yumruk yaptı,kırıyım mı?dedi,hep bir şeylere zarar vermek istiyor.Lisan problemi var,kürtçe konuşuyordu ilk geldiğinde,şimdi Türkçe konuşuyor ama anlaşılmıyor...söylediğiniz yöntem diğer çocuklar için çok iyi olacak...Çok teşekkür ederim.o çocukta da deneyeceğim bunu mutlakaki ama resim yaparken söylediğim şeyle ilgili resim çizmiyor hiç,ne çizdiğini sorduğumda genelde bilmiyorum diyor...Ama yine de mutlaka deneyeceğim.Çok kalabalık bir aile olduğunu biliyorum,amcalar,halalar birlikte yaşıyormuş...Çocuklarla o karmaşanın,kalabalıklığın içerisinde yeteri kadar ilgilenildiğini düşünmüyorum...Velisi de öyle demişti...Çalma problemi vardı daha önce,mesela bunun aidiyet duygusu gelişmediği için olduğunu düşündüm daha sonra..Kalabalık bir ailede yaşadığı için,her şey herkesin ortak malıdır düşüncesiyle yetişmiş olduğunu düşündüm...Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler arkadaşlar..

geçmiş olsun canım gerçekten üzücü bir durum.çocuk bulunmuştur merak etme.aileden kaynaklanan problemlerden dolayı çocuk kendini yalnız hissediyor olabilir. ya da sınıfta arkadaşlaı tarafından dışlanıyorsa eğer bu tür bir davranışta bulunmuş olabilir.bence aileyle konuşup ona göre tedbir almak lazım.Allah yardımcın olsun..

geçmiş olsun cnm canını sıkma o yapıdaki çocuk evine gitmiştir.biliyorum edasıyla.annesi falan biyere oturmaya gittiğinde tek eve gidiyodur anne ondan rahattır.yoksa ortalığı yıkardı.bide 1. sınıf olsa tenefüstede giderdi.belliki aile alışkın.ya bizimde okulda 3 yaş grubundaki çocuk çıkıp gitmişti kaşla göz arasında.yolda dayısı görmüştü.tam bi kabustu.çünkü bir arkadaşın sorunu hepimizin sorunu oluyo.oda geçecek sıkma.

canım ya geçmiş olsun yarın haber ver umarım herşey yolundadır

Çok şükür sabah geldi öğrencim arkadaşlar,babaannesiyle beraber geldi,tutamadım kendimi sarıldım hemen..Onu gördüğüme çok mutlu oldum.Kaçma nedenine gerçekten de çok şaşırdım ve de üzüldüm.Müdür yardımcısı onu kavga ederken görmüş ve demiş ki"bir daha kavga ettiğini görürsem sana iğne yaparım"demiş.Şok oldum gerçekten de..Bir eğitimci nasıl böyle saçma sapan bir cümle kullanabilir.İğneden çok korkuyormuş,gördü mü duydu mu kaçar dedi babaannesi..Bir cümle bir çocuğun hayatına mal olabilir bunu da daha iyi anlamış oldum,yarın da müdür yardımcısıyla konuşacağım.Bizim okul girişi açıktır,yani tamamen denetimsiz,kilit diye bir şey yok,kapı gibi birşey de tam anlamıyla var denemez,kapalıyken bile girmek isteyen girer,zaten hiç kapalı görmedim..direk anayola çıkıyor okul kapısı...Bütün gün tırlar,kamyonlar geçiyor..Bu yüzden de çok tehlikeli..Dün mesela jandarmalar vardı okulda dışardan birileriyle liseliler kavga etmişler...Okul müdürü okulda değil,çünkü okul iki okuldan oluşuyor.100 metre ilerimizde bir okul daha var.4.,5.sınıflar ve ortaokullar orada..ilk 1,2,3.sınıf,anaokulu ve lise bizim orada..Müdürümüz ve asıl müdür yardımcımız o tarafta..Bu yüzden çok kopukluk ve sorunlar yaşanıyor..Bu arada yanımda olduğunuz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar,dün gerçekten de buna çok ihtiyacım vardı..Allah hepinizden razı olsun..:)

sınıfıma ikinci dönem başlayan bir kız öğrenci diğerlerine de vurmayı öğretti daha önce sınıfımda böyle bişey yoktu. ödül işe yaramadı, oyuna almama da işe yaramadI. ayrıca hamileyim doğum iznime az kaldı. öneriniz varsa paylaşırmısınız.

Canım konuşmayı hiç denedin mi benim de böyle bir öğrencim vardı ve onla konuşup saldırganlığını azalttım.Şuanda hiç öyle saldırganlık göstermiyor..Ona bir sorumluluk da verebilirsin.
Umarım yeterlidir canım.
Şimdiden güzel bebeğine sevgiler...:D

Ben Cumhuriyet Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. Size, şu anda öğrenci olduğum için tavsiyede bulunamayacağım. Fakat yardımcı olursanız bir isteğim var. Bizim sınıf yönetimi dersiyle ilgili bir ödevimiz var. Konumuz bebeği olan ya da hamile öğretmenlerin sınıf yönetimine olan etkisi. Bu konu ile ilgili sizle bir röportaj yapabilirmiyiz ya da hamile olmanızdan dolayı yaşadığınız sorunla ilgili bir anınınızı bizle paylaşırmısınız? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim iyi günler.

Ben Cumhuriyet Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. Size, şu anda öğrenci olduğum için tavsiyede bulunamayacağım. Fakat yardımcı olursanız bir isteğim var. Bizim sınıf yönetimi dersiyle ilgili bir ödevimiz var. Konumuz bebeği olan ya da hamile öğretmenlerin sınıf yönetimine olan etkisi. Bu konu ile ilgili sizle bir röportaj yapabilirmiyiz ya da hamile olmanızdan dolayı yaşadığınız sorunla ilgili bir anınınızı bizle paylaşırmısınız? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim iyi günler.

Ben Cumhuriyet Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. Size, şu anda öğrenci olduğum için tavsiyede bulunamayacağım. Fakat yardımcı olrsanız bir isteğim var. Bizim sınıf yönetimi dersiyle ilgili bir ödevimiz var. Konumuz bebeği olan ya da hamile öğretmenlerin sınıf yönetimine olan etkisi. Bu konu ile ilgili sizle röportaj yapabilirmiyiz ya da hamile olmanızdan dolayı yaşadığınız sorunla ilgili bir anınızı bizle paylaşır mısınız? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim iyi günler.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri