:36_3_12::11::11:Bir öğretmen arkadaşım benim sınıfıma 4 yaşındaki çocuğunu göndermek istedi.yanlış anlamayın benim sınıfım 6 yaş grubu öğrencileri ile dolu (26 öğrenci)bir sınıf ve 5 yaş dahi yok.Arkadaşın gerekçesi evde çocuğun sıkıldığı ve okula gitmek istediğini söylemesiydi.Ben de sınıfımın yeteri kadar kalabalık olduğunu ve 4 yaşa hitap etmediğini çocuğunun diğer öğrencilerin etkinliklerini engelleyebileceğini,dikkat gerektiren etkinliklerde de dikkatlerini dağıtabileceğini söyledim.Ayrıca da kayıtsız bir öğrencinin sorumluluğunu almamın doğru olmayacağını belirttim.Sonuçta bu eğitimci arkadaş benimle konuşmamaya başladı.Ayrıca bana" başka bir ilçede bir öğretmen arkadaşımın çocuğu 3,5 yaşında bakıcı tutmadılar anasınıfında duruyor"gibi bir cümle kurdu.Okul öncesi denilince evet sıfır 6 yaş grubudur fakat ayların ve yaş farklarının etkisi ve ayrıcalıkları düşünülerek okul öncesi kreş,anaokulu ve anasınıfı diyerek ayrılmadımı?o zaman anasınıfında küçük yaş grubunun ne işi var?neden bunlara izin veriliyor.Helede bu talepte bulunanlar aynı okulda çalışan öğretmenlerse Biz bizi anlamayan velilerimize hiç kızmayalım.Bazı öğretmenler bile anasınıfının sadece oyun olduğunu düşünerek 3,5-4 yaşı gönderiyorlarsa yapacak çoook işimiz var.