Yurtdışı çocuk gelişimi egitimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sevdenur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:20
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@sevdenur
[/font][/size][/color]ben yurt dışında bu bölümü okumak istiyorum ama kendi çapımda yaptıgım araştırmalar sonucunda somut bir bilgi alamadım yani yurt dışında çocuk gelişimi bölümü adı altında bir yer bulamadım bu da beni çok üzdü bilgisi olan arkadaşlar varsa benide bilgilendirirlerse çok sevinirim şimdiden tşk [size=medium]

yurt dışında örneğin amerikada okul oncei var çocuk gelişimi de var hatta lisesi de var bizim tanıdık liseyi bitirdi şimdi öğretmenlik yapıyor.

sevdenur almanyada da böle bir bölüm var 3.5 yılda bitiyor staj döneminde 250 auro maaş var çok kapsamlı eğitim görüyorlar almanca bilmen gerekiyor bilmiyorsan seni önce gözlemci yapıyorlar almancan gelişince tam olarak uygulamalı staja geçiyorsun bitirdiğinde hemen öğretmensin kpss yok yani:) ama okula alınma şartlarını tam bilmiyorum

sevdenur almanyada da böle bir bölüm var 3.5 yılda bitiyor staj döneminde 250 auro maaş var çok kapsamlı eğitim görüyorlar almanca bilmen gerekiyor bilmiyorsan seni önce gözlemci yapıyorlar almancan gelişince tam olarak uygulamalı staja geçiyorsun bitirdiğinde hemen öğretmensin kpss yok yani:) ama okula alınma şartlarını tam bilmiyorum

bende yurt dışında okul öncesi eğitimi okumak istiyorum ama sınavsız bir üniversite istiyorum bu konuda bilgisi olan vrsa lütfen yardımcı olun arkadaşlar

[/font][/size][/color]ben yurt dışında bu bölümü okumak istiyorum ama kendi çapımda yaptıgım araştırmalar sonucunda somut bir bilgi alamadım yani yurt dışında çocuk gelişimi bölümü adı altında bir yer bulamadım bu da beni çok üzdü bilgisi olan arkadaşlar varsa benide bilgilendirirlerse çok sevinirim şimdiden tşk [size=medium]

bende sizin gibi yurt dışında bu bölümün eğitimini almak istiyorum eğer bir bilgi edinirseniz banada yardımcı olurmusunuz? teşekkürler

mastır için nasıl veya nereye başvurulabilir?
burs veriliyor mu?

tşkler şimdiden...

bende arkadaş gibi düşünüyorum ama oralarda okumak zordur.. maddi yönden..

mrhb arkadaslar bende uzun suredır yurtdısı egıtımıyle ılgılenıyorum ancak bı sonuc elde edemedım.Almanca ogrenmek cok zor bu saatten sonra ıngılızce bılgılerımız varken neden almanca ogrenelım.Bu kon hakkında bılgılerınız vasa lutfen yardımcı olun.Hepınıze kolay gelsın

siteye yeni üye oldum herkese merhaba...bu konuyu okudum ve sizi bilgilendirmek istedim..ben 3 sen belçikada yaşadım ve benim arkadaşlarımın bi çogu okulöncesi bölümünü okudular yurt dışında okumak gibi niyeti ola arkadaşalr var ise okuyacagınız ülkenin dilini çok iy bilmeniz gerekiyor.orada liseyi bitirince direk olarak üni ye istediginiz bölüme başvuru yapıyorsunuz.ama lise diplamasıyla da rahatlıkla işe giriyorsunuz en az 1000 euro para alınıyor.yurt dışında okumak bence çok avantajları var..umarım bilgilerim size faydalı olur.başka sorunuz olursa bildigim kadarıyla paylaşırım.

selamün aleyküm...
ben lise2 ögrencisiyim ben egitimimi yurt dışında yapmak istiyorum ve görevimide orada yapmak istiyorum...bana yardımcı olurmusunuz nasıl yurt dışına gidebilirim...1000 euro yatırınca yurt dışına gidilebiliniyormu bana acil bilgi verirseniz çok sevinirim..
şimdiden allah razı olsun dua ile...

kibris var ben kibrisi sececem:D

okul öncesi forum net

slm arkadaşlar bende gitmek istiyorum ama dil olmadan imkansız malesef

arkadaşlar kıbrısta okul öncesı bolumu var bı çok unıversıtede.ben orda bu bolumu okuyorum şuan...

Amerika var ama Amerika da okumak için GRE sınavından, TOEFL sınavından geçmeniz gerekir master için. Gre denilen sınav çok zor bir sınav. Bizim ALEs tarzında bir sınav. Fakat dil bölümü sınavı kendi ülke vatandaşlarını bile zorlayacak kadar zor. Ayrıca Amerika da bir okul istiyorsanız çok iyi 3 referans mektubuna ihtiyacınız var demek.

Ama eğer ben bunlara katlanmak istemiyorum derseniz İngiltere de master yapabilirsiniz. IELTS sınavından geçtikten sonra istediğiniz üniversite bölümlerine başvurup okula kayıt olabilirsiniz. Onemli olan olcut IELTS sınavıdır. Fakat Ingilteredeki üniversitelerde referans mektubu isterler. Bu mektuplardan birini okulunuz dekanlığından alabilirsiniz. Ben daha yeni dekanlıktan bir referans mektubu aldım. Bu söylediğim açıköğretim okul oncesi öğretmenliği içinde geçerli. Onlarda dekanlıktan refrans mektubu alabiliyorlar.

Seneye master için Ingiltereye gideceğim. Eğer sorularınız varsa bu konuda bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada eğer yurtdışında eğitim düşünüyorsanız yurtdışı eğitim fuarlarını kaçırmayın. 17 şubatta EDUCATURK var. İstemek başarmanın yarısı diyorsanız bu fuara katılmayı isteyerek başlayabilirsiniz.

Bu arada dil gerçekten gitmeden önce kısmen öğrenilmesi gereken birşey. Zaten master için giden öğrenci adayları hemen okullara başvurmuyor. Kısa bir dönem özellikle biz okul önceciler aupairlik yapıyor. Akşamlarıda dil okullarına gidiyor. Hal böyle olunca yaklaşık 1,5 sene içinde dili öğreniyorsunuz ama aupairlik için sececğiniz yaş grubu küçük olmasın. Büyükleri secerseniz sizin dilinizede o derece katkısı olur. Çünkü 0-6 yaş aralığındaki bir çocuktan ingilizce öğrenilmez. Inglizceyi öğrendikten sonra zaten dil sınavına gireceksiniz.

Eğitim ücretleride üniversiteye göre değişmekte fakat ortalama yıllık 7000 ya da 10000 pound yapıyor. Bu arada unutmadan Ingilterede master Türkiyedeki gibi değil. Orada ozellikle bizim bölümler 1 yıl. Yani 1 yıl için şahsen ben bu parayı öderim. Dediğiniz gibi geçinmek kolay değil ama onun içinde kendinize bir iş,ev arkadaşları bulacaksınız. Yani hem çalışıp hem okuyacaksınız. Yoksa Ingiltere gibi bi yerde hayatta geçinilmez. Bana göre dünya ülkeleri içinde en pahalı topraklar.

arkadaşlar ben kızmeslek açık lise mezunuyum inş. üni de okuyacam ve isviçrede ablamlar olduğu için orada öğretmenlik yapmak çok isterim bu yüzden ne yapmam lazım üni sonrası isviçrede master yapmak yeterlimi dili iyi bilmek dışında tabi bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun bide mater ücretsiz gibi bir şey okudum bu konudada bilgisi olan varsa sevinirim ...ne kadar erken bilgi sahibi olursam o kadar iyi şimdiden tşkler...

slm arkadaşlar bn okul öncesi ögrtm 2.sınıftayım.okulum bitince yurt dışında mastır yapmak istiyorum.ingilizcemi geliştirmeyi düşünüyorum.okul bitince ne yapmam gerekiyo?bilgi verirseniz sevinirim

bende sizin gibi yurt dışında bu bölümün eğitimini almak istiyorum eğer bir bilgi edinirseniz banada yardımcı olurmusunuz? teşekkürler

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri