Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

acıköğretım kapatıldı

Tepki Skoru
0
“05.04.2012 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Kararlar.
a)Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 09.02.2012tarihli toplantısında alınan öğretmenlik programlarında açık veya uzaktan eğitim sistemiyle lisans programlarına öğrenci alınmaması hususundaki kararı da dikkate alınarak 2012-1013 eğitim-öğretim yılı da dahil olmak üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan Okul Öncesi Öğretmenliği ile İngilizce Öğretmenliği programları ile öğrenci alan mevcut uzaktan eğitim öğretmenlik programlarının öğrenci alımının durdurularak kapatılmasına,

b) Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ihtiyacı olan Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ,Özel Eğitim Bölümü öğretmenlikleri, İlköğretim Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği ikinci öğretim programları hariç Eğitim Fakülteleri bünyesinde yer alan diğer alanlardaki mevcut ikinci öğretim programlarının kapatılmasına, kapatılan alanlarda yeni ikinci öğretim programlarının açılmamasına,

c)Yeni pedagojik formasyon sertifika programları açılmamasına ve daha önce açılmasına izin verilen programların da mevcut öğrencilerin işlemleri bittikten sonra kapatılmasına, karar verilmiştir.”
MEMURLAR.NET’İN NOTU
Kararın özellikle yeni pedagojik formasyon sertifika programları açılmamasına dair bölümü oldukça önemlidir. Zira Eğitim Fakültesi mezunları dışındaki bölüm mezunlarının öğretmen olabilmesi için ya pedagojik formasyon kursu alması ya da tezsiz yüksek lisans yapması gerekmektedir. Bu karar nedeniyle, bu yollardan birisi kapanmıştır. Ancak daha önce alınan pedagojik formasyon sertifikaları geçerlidir

Tepki Skoru
0
devam edenleri ilgilendiren bı kısım yok anladığım kadarıyla artık alım olmayacak sadece

Tepki Skoru
0
Selam benİm sorum olacakti acaba dgs İle gİrmektemİ kaldirildi bİlgİsİ oan arkadaŞlar acİl cevap verebİlİr mİ

Tepki Skoru
0
anladığım kadarıyla 2012 ygs de bu sene yerleştirmede kontenjanı olmıyacak
bu sene de çok yerleşmek isteyen hatta dışardan lise bitirenler var dı
doğru biliyorum dimi yorum yazan olursa sevinirim bu konu hakkında çok soru sorup merek eden arkadaşlarım var aslın da anlaşılıyo ama bir umut ben bir de sizlere sorayım dedim saygılar

Tepki Skoru
0
hocam Yök ün sitesinde hala yayınlanmadı ama bazı üniversiteler kaldırıldıgına dair yazılar yazdı. büyük ihtimal bu sene alım olmayacak..

Tepki Skoru
0
ben bu duruma karşıyım arkadaşlar benim gibi sizde karşı iseniz bimere şikayette bulunun lütfen ben bir sene boyunca ders çalıştım bu bölüme girebilmekiçin üstelik bu bölüm 2012 ösym kılavuzunda net bir şekilde varken bu sene bu okulu kapayamamaları lazım ben değil benim gibi arkadaşların sırf bu seneki kılavuzda yayınladıkları için ders çalıştık hayallarimizi yıktılar bu burda kalmamalı bu kadar kolay değil sizlerde destek verin bimere şikayette bulunun

Tepki Skoru
0
bu konuda bnde çok sıkıntıdayım arkadaşlar bimere şikayette bulundum.sizdende rica ediyorum

Tepki Skoru
1
Sonuç olarak kapatıldı mı? aof ye alım bu yıl olmayacak mı?

Tepki Skoru
1
Sonuç olarak kapatıldı mı? aof ye alım bu yıl olmayacak mı?
gecen yıl dgs ile 2000 kişi aöf ye geciş yapmıstı fakat bu yıl dgs kılavuzunda aöf yok . ygs ile alım olacak mı onuda kesin olarak kılavuz yayınlandıktan sonra öğrenebiliriz .

Tepki Skoru
2

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye