Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Bu atama şubatta yapılsaydı mezunlar olmadan 40-46 aralığı çoğu kişi atanırdı hksızlk

Tepki Skoru
0
lafım mezunlara değil..
kimseye mezun oldun diye laf edemeeyiz.B.Z. BU HALE DÜŞÜREN MEB UTANSIN.BİZLER MEZUN OLALI 2-3 YIL OLMUŞ.ŞİMDİ ÖNÜMÜZÜ YENİ DİPLOMA ALAN ARKADAŞLARLA KAPANMASINA SEBEP OLDULAR. KLAVUZ SAYFA 13TEKİ 4 NOLU MADDENİN İÇERİĞİNİ BENİM GİBİ ANLAYAN BİRSÜRÜ İNSAN VAR AMA ONUN YANIND AHALA BAŞVURULAR DEVAMEDİYOR. MİLLET 2009 DA MEZUN DURUMDA DEĞİLKEN SINAVA GİRMİŞ.VE KALMIŞLAR OZAMAN MEZUN OLAMAMIŞLAR EE ŞİMDİ BU NE 2009 DA MEZUN DEĞİLKEN GİRMİŞLER VE ŞİMDİ MEZUN OLUYORLAR.ANLAMIYORUM BU NASIL ÇELLİŞKİ.
HAYIR NASIL OLUYOR AYNI MADDEYİ HEPİMİZ FARKLI ALGILIYORUZ.
BENCE YENİ MEZUNLAR BAŞVURU YAPAMAMALI ÇÜNKÜ OZAMAN MEZUN DURUMDA DEĞİLLERDİ...
ARALIK ATAMASINI HATIRLAYIN OZAMAN 853 TANE AÖFDEN BÜTE KALANLAR VARDI ONLAR ATANDI GİTTİ....MADEM MEZUN DURUMDALARMIŞ BU ARKADAŞALRDA OZAMAN GİTSEYDİ VARMI BÖYLE BİR MANTIKYA!!!!!!!!! BİRİ BANA AÇIKLAMA YAPABİLİRİM???????????*

Tepki Skoru
0
öyle dusunme trend arkadasım...herseyde var bır hayır de....sımdı onlar belkı bu okullara yerlesıcekler...sen kpss den ıyı alıp daha yerlere gıdebılırsın ....kı öyle olucak emın olun ....meb ın bılgı edınme sorularında hep eylulde sözleşmeli alınacak dıye bılgı verıyorlardı eger duydusanız o haberlerı özellıkle basın acıklamasında bıle var bu yazı...yanı 70 sözleşmeli kadorya gectıkce gecen sözleşmeliler kadar sözleşmeli alıcaz dıye

Tepki Skoru
0
canım ben sana açıklama yapayım bende klavuzu baştan aşağı okudum şimdi.evet bende aynı şekilde anladım nihayet bizler mezun olabilecek durumdadır şeklinde sınava girdik bitiremedik vs. şimdi mezun olduk diplomalarımızı aldık eğer o ibaredeki gibi bizden bir belge isterlerse onuda lır veririz ne bu kadar telaş neyin derdindesiniz.
arkadaşlar anlamanız gereken şey şudur nasip deyin biraz kaderci olun eğer sizzler atanacaksanız nasibinizde varsa biz başvuru yapmaskta yapmasakta atanırsınız yani bu kadar insanları germenin kendini üzmenin yıpratmanın telaşa girmenin ne anlamı var haa şuda var ben zaten beklemiyorum atanmayı çünkü puanım düşük yinede başvurumu yapamyım istiyorum şimdi olmadı ağustosta ağustos olmadı eylülde olacak ama sonunda kendinizi yormayın artık yazıktır

Tepki Skoru
0
işte o basın acıklaması son paragrafta ................

T.C
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
BASIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN AÇIKLAMASI
31.12.2009​
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun yeni Sözleşmeli Öğretmen pozisyonu almayacağı ve 2010 yılı Şubat ayı içinde öğretmen atamalarına ilişkin bir planlamanın Bakanlığımızca bu yıl yapılmadığını duyurmasının ardından çeşitli internet siteleri başta olmak üzere bazı basın yayın organlarında konunun çarpıtılarak ele alındığı gözlemlenmiş ve aşağıdaki açıklama bu nedenle yapılmıştır.
Bilindiği üzere 2009 yılına ait Öğretmen atama/görevlendirmelerinin 14.09.2009 tarihinde yapılan atama ile bitirilmesi 2009 yılı bütçesi dâhilinde öngörülmüştü. Ancak Usta öğreticilerin öğretmen olarak görev alamayacakları konusunda verilen yargı kararı üzerine Sayın Bakanımızın özel gayretleri ile Okul Öncesi Öğretmenliği alanında hemen 10.000 sözleşmeli öğretmen pozisyonu daha alınmış ve görevlendirmeler 25.09.2009 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca, yine Sayın Bakanımızın kişisel gayretleri ile 10.000 kadrolu öğretmen atanmasına ilişkin 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a ek geçici madde eklenerek yasa teklifi hazırlanmış, 11/11/2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuştur. Teklifin yasalaşmasıyla, 82 alandan 10.000 yeni kadro kazanılmış ve atamalar 16.12.2009 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Bu atamalarda kadrolu öğretmenliğe atananlardan boşalan 6.122 pozisyona sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi ile boş kalan 165 kadroya öğretmen ataması da 30.12.2009 tarihinde yapılmıştır.
Yukarıda da görüldüğü üzere Bakanlığımıza 2009 yılına ait tahsis edilmiş kadro kalmamasına rağmen Kasım ve Aralık aylarında iki dönem hariçten atama yapılmıştır. 2009 yılı plan dâhilinde olmamasına rağmen 10.000 kadrolu, 16.122 sözleşmeli toplamda 26.122 Öğretmen atama/görevlendirmesi gerçekleşmiştir. Dolayısıyla, ilk ataması 2010 yılında yapılabilecek 26.122 öğretmen adayının 2009 yılında atama/görevlendirmesi yapılarak eğitim öğretim hayatına önceden kazandırılması sağlanmıştır.
Eğitim öğretim yılının kendi takvimine uygun bir şekilde işletilmesi adına Bakanlığımızın 2010 yılı itibariyle yeni bir uygulamaya geçeceğini ve Şubat ayında öğretmen atama/görevlendirme olmayacağını bizzat Sayın Bakanımız çeşitli ortamlarda kamuoyu ile paylaşmış ve bu bilgi birçok mecrada haber olarak da yer almıştır. Yukarıda da bahsedildiği üzere ilk ataması 2010 yılında yapılabilecek 26.122 öğretmen adayının 2009 yılında atanmasına rağmen, hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz için, eğitim öğretim yılının sağlıklı yürütülmesi adına yapılan bir planlamanın mevcut bir hakkın ihlali olarak gösterilmeye çalışılması anlaşılamamaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı 2010 yılı yaz döneminde, tek seferde Öğretmen atama/görevlendirme gerçekleştirmeyi planlanmaktadır.
Ayrıca, Sayın Bakanımız daha önce ve birçok kez, ilk ataması yapılacaklar için yeni sözleşmeli Öğretmen pozisyonunun alınmayacağını yeni talep edileceklerin hepsinin kadrolu olacağını açıklamıştır. Nitekim 2010 yılı için tahsis edilen kadrolar içinde sözleşmeli pozisyon bulunmamaktadır.
2006’dan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı için tahsis edilen Sözleşmeli Öğretmen pozisyonu toplamda 70.000’dir ve Sayın Bakanımızın talimatıyla bu rakamın artması için herhangi bir talepte bulunulmayacaktır. 2009 Aralık ayında yapılan Sözleşmeli Öğretmen görevlendirmeleri de 70.000 sözleşmeli pozisyonunun içinde oluşan 6.122 kişilik açıktan dolayı gerçekleştirilmiştir. Sözleşmeli Öğretmen pozisyonlarında herhangi bir nedenle eksilme olması durumunda 70.000’e kadar sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesine devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tepki Skoru
0
bu paragrafta yazıyor özellıkle bu yapılıcak emın olun basın acıklmaası var ellerınde....yanı ıyı puan kısıler ıyı yerlere gıtsınler dıyerekten bu okullar acıldı...daha önce 80 alan doguya atanmıstı...46 alan batıya atanmıstı onu engellemek adına bu sekılde alım yaptılar ...ama eylulde mecbur alıcakla.....

Ayrıca, Sayın Bakanımız daha önce ve birçok kez, ilk ataması yapılacaklar için yeni sözleşmeli Öğretmen pozisyonunun alınmayacağını yeni talep edileceklerin hepsinin kadrolu olacağını açıklamıştır. Nitekim 2010 yılı için tahsis edilen kadrolar içinde sözleşmeli pozisyon bulunmamaktadır.
2006’dan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı için tahsis edilen Sözleşmeli Öğretmen pozisyonu toplamda 70.000’dir ve Sayın Bakanımızın talimatıyla bu rakamın artması için herhangi bir talepte bulunulmayacaktır. 2009 Aralık ayında yapılan Sözleşmeli Öğretmen görevlendirmeleri de 70.000 sözleşmeli pozisyonunun içinde oluşan 6.122 kişilik açıktan dolayı gerçekleştirilmiştir. Sözleşmeli Öğretmen pozisyonlarında herhangi bir nedenle eksilme olması durumunda 70.000’e kadar sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesine devam edilecektir.

Tepki Skoru
0
sadece dua edın...eger puanımız kadrolu alıma yermezse ...dua edınde sözleşmelilerden kadroya gecen cok olsun .....

Tepki Skoru
0
BUDA IKINCI ACIKLAMASI...TARIHLERE BAKIN

T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
11.05.2010​
BASIN AÇIKLAMASI
2010 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Bakanlığımız, eğitim öğretim yılının kendi takvimine uygun, sağlıklı bir şekilde işletilmesi adına bu yıl itibariyle yeni bir uygulamaya geçeceğini ve öğretmen atama/görevlendirmelerinin 2010 yılı yaz döneminde gerçekleştirileceğini; bu yıl 10.000 kadrolu öğretmen atamasının ilkinin Haziran ayı içerisinde yapılacağını, buna ek olarak, geriye kalan 30.000 kontenjan için diğer kadrolu öğretmen atamalarımızın Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirileceğini daha önce duyurmuştu.
Söz konusu atamalara başvuracak sözleşmeli öğretmenlerden puanlarına göre kadrolu öğretmenliğe atananların olması durumunda boş kalacak sözleşmeli öğretmen pozisyonları için ek alımın tarafımızdan yapılmayacağına dair herhangi bir resmi açıklama olmamasına rağmen, çeşitli internet siteleri ve çeşitli gruplar başta olmak üzere bazı basın yayın organlarında konunun spekülatif olarak çarpıtıldığı ve bu haliyle ele alındığı gözlemlenmiştir. Kaldı ki 31.12.2009 tarihli basın açıklamamızda da ‘2006’dan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı için tahsis edilen sözleşmeli öğretmen pozisyonun toplamda 70.000 olduğu ve sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında herhangi bir nedenle eksilme olması durumunda 70.000’e kadar sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesine devam edileceği’ belirtilmiştir.
Yukarıda belirtilen hususlara rağmen, bazı kesimler tarafından konunun spekülatif olarak ele alınmasından duyduğumuz rahatsızlığı belirtir, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişinin farklı bir düzenleme olduğunu; daha önce de açıklandığı üzere bu konudaki kanun taslağının Bakanlığımız tarafından Başbakanlığa sunulduğunu bu vesileyle bir kez daha vurgularız.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği​

Tepki Skoru
0
Yani kafaniz takmayin bizler atanamazsak ...kesin iyi yerlere gidicez emin olun....kpss calistiysaniz birde daha da emin olun

Tepki Skoru
0
Ikinci basin aciklamasi hemde mayis ta verilmis yakin tarihte ...kİ secim yatirimi icin gecenlerde mecliste Ögretmen alimlarini artirdilar....eylulde referandum var birde....2011 secim var...mecbur alicaklar emin olun

Tepki Skoru
0
Yani kafaniz takmayin bizler atanamazsak ...kesin iyi yerlere gidicez emin olun....kpss calistiysaniz birde daha da emin olun
bu kadar bekleyişin ve şanssızlıklarımızın mükafatını görecez diyorsun yani umarım haklı çıkarsın arkadaşım...

Tepki Skoru
0
mrh. arkadaşlar ben de sizlere katılıyorum bu atama mezunların kesinlikleeeeeeeeeeee hakkı değil. ben zaten 26 işaretlemek istemiyorum sınava iyi hazılandım

Tepki Skoru
0
bazı arkadaşlar çok benciller hep bana hep bana diyorlar kendinizi germeyin bu atama şubatta yapılsaydı diye herkes kısmetinde ne varsa onu yaşar.Bu arada diplomalarını alan arkadaşlarında hayırlı olsun.Herkes umarım atanır ve bu sevinç duygusunu yaşar.

Tepki Skoru
0
ar
bazı arkadaşlar çok benciller hep bana hep bana diyorlar kendinizi germeyin bu atama şubatta yapılsaydı diye herkes kısmetinde ne varsa onu yaşar.Bu arada diplomalarını alan arkadaşlarında hayırlı olsun.Herkes umarım atanır ve bu sevinç duygusunu yaşar.
,

arkadaşlar ben 46 392 ile sınırda kaldım ve her sene şubattaki atamada sınırda kalanlar gitti ben mezunlara değil bu seneki şanssızlığıma isyan ediyorum

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle