Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Cinsel eğitim konulu çalışma

Tepki Skoru
0
Çocukların sordukları sorulara cevap vermek yeterli diye düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
bende ne derece uygun veya uygun değil bilmiyorum ama paylaşım için teşekkürler....

Tepki Skoru
0
ben yaptırmam ama değişikmiş onun yerine "ben nasıl dünyaya geldim "cd var ya o kullanılabilir

Tepki Skoru
0
...........................................................gereklimiiiii

Tepki Skoru
0
başlığın cinsel eğitimle ilgili olduğunu görünce çok şaşırdım bana göre çocuğa bu yaşta cinsel eğitim adına kazandırmamız gereken onun cinsel kimliği ve buna uygun davranıp davranmadığı zaten hatırlarsanız gelişim kontrol listesinde de böyle bir davranış var.çocuğun varoluşunu nasıl dünyaya geldiğini elbetteki bilmesi gerekir ama niye buna cinsel eğitim demişsiniz biraz şaşırdım ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler

Tepki Skoru
0
benim annem ve babam bana bir bebek nasıl doğar onun internette videosunu izlettirdi, artık biliyorum ben nasıl dünyaya geldim

Tepki Skoru
0
bence bu çalışmayı çocuklar pek kavramazlar ama yinede ellerine sağlık

Tepki Skoru
0
aslında bu şekilde doğruları sunarak anlatım çok güzel....ama.....

Tepki Skoru
0
paylaşım içn tşk ama biraz daha basitleştirilebilirdiniz:)çocuklar hemen hemen herseyi biliyolar hele cinsel anlamda çünkü tv ,bilgisayar,çevreden gördükleri duydukları seyler onlara yeterli oluyo.yakında onlar bizi egitirse şaşmam:D

Tepki Skoru
0
Elbette ki bu yaş ,ve artık bu çağ çocukları leylek hikayelerine inanmayacaklar,ki biz de inanmamıştık zaten:))
çok kritik bir dönemdir 6 yaş cinsiyeti verebiliriz çocuklara ama cinselliği ki burası parantezle çoğaltılabilir..bence bizi aşan bir boyut ve erken diye düşünüyorum..ki anne-baba ilişkisini henüz keşfetmeye başladıkları bir süreç..bu etkinliği vermek için elbette ki bir ön sohbet olacak..şekilleri açıkladınız,peki bunlar nasıl birleşiyorlar dediklerinde nasıl açıklayacaksınız keşke bir uzmana danışıp öyle verip vermeyeceğinize yada bu konu gerekli olmuşsa ne şekilde vereceğinize karar verseydiniz..yada danıştınız mı bilemiyorum...kaldı ki çocuklar bebeklerin anne karnında olduklarını zaten biliyorlar..ben programımızda cinsel eğitim ile ilgili bir kazanıma rastlamadım,cinsiyet kavramı ile cinsel kavramı karışmış gibi geldi...

Tepki Skoru
0
bencede oldukça detay bir çalışma evet leylekler getrdi hikayeside artık onlara çok inandırıcı gelmioyr ama bana göre çok ince yani eger bu çalışmayı yaptıryrsanız ve sayet amacına ulaşmasını istiyorsanız oraki herseyin tek tek ne oldugunu kavratmak lazım yani bence oda biraz hatta baya bi agır okulöncesi çocuguna başka bir yol secilmeli diye düşünyrm ama yinede sağolun paylaşımınız için

Tepki Skoru
0
bence cd ile izletmek daha mantıklı ben nasıl dünyaya geldim diye cd var okul öncesi için gecen yıl biz onu izlettik gayet güzel bir şekilde antıyor bence verilmeli ama cd ile daha güzel kavratabiliyorsun çocuklara.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar eğitim küçük yaşta verilmeli bunu herkes çok iyi biliyor. her şeyi çok basit bir şekilde anlatılırsa herşeyi anlayabilirler. arkadaşım ellerine sağlık

Tepki Skoru
0
şema doğru ancak anlatım esnasında kullanılan ifadeler çok önemli. Yani doğru ele alınmazsa riskli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Alanında iddialı olan öğretmenler tarafından yeterli düzeyde hazır bulunuşluk sergileyen çocuklar için uygulanabilir.

Tepki Skoru
0
çocuklar, onların leylekelrin getirmediğine inanıyorlar. çocurın hayal dünyalarında bu durum nasıl canlanır araştırmak gerekir. anlamakta zorlanabileceklerini düşünüyorum. Bununla birkte hitap ettiği çocuk yaşadığı çevre uyaranlarınıda göz önünde bulundurmak gerekir. buna benzer uyaranların olduğu bir çevrede yetişen bir çocuğa cook basit bir bir hikaye ile kafasındaki problem çözülebilir. yalnız ben böyle bir etkinliğe kesinlikle karşıyım demem..

Tepki Skoru
0
teşekkürler paylaşım için...gerçekten ilginç bir çalışma..

Tepki Skoru
0
Çocukların bu tür bilgiler doğru insanlardan (anne baba ve öğretmen) almaları gerekliliğine inanıyorum.Sadece bu etkinlik değil interaktif cd dergi kitap vb. araç gereçlerle desteklenerek anlıyacakları biçimde anltamak şart. Son derece GEREKLİ çalışmalar bunlar. Yoksa çocuklar bu bilgileri arkadaşlarından çevreden ve tv den gizlice ve yalan yanlış öğrenmek zorunda kalacaklar.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle