vekil öğretmenlik bir öğretmenin yerine vekaleten bakmaktır, o öğretmen ücretsiz izine ayrılmış ise maaşını alamaz, onun maaşının bir kısmını 3/1 diye biliyorum, vekil öğretmenlik yapan alır. ama öğretmen döndüğü an işine son verilir. ücretlide kimsenin yerine vekalet edilmez, boş kadroya görevlendirme yapılır, ama yine atana bir öğretmen olursa hemen işine son verilir. ikisinin de hiç bir garantisi yok, çok düşük maaşla bir öğretmenin yapması gereken her şeyi yaparsın.vekil öğretmenlik oalyını hiç anlamamışımdır nedir tam olarak????
bence abartma.. tamam ücretli öğretmenliği savunmuyorum ama maaş 300 tl.de değil bizim bölümümüzde.. diğer branşları bilmiorumArkadaşlar Meb bir dil sürçmesi yaşadı ve vekil öğretmenlik dedi.Ardından düzeltti ücretli dedi.Vekil öğretmenlikte maaş ücretliye göre daha fazladır.Ücretlide aylık 700 gibi görünse de bayramı seyranı tatili çıkarın aylık 300 tlyi anca görürsünüz.Tüm bunların haricinde;mantı açan,sacda börek yapıp satan bir hanımın bile aylık ücreti 300 tlden fazla !!! Ücretliye başvurmayı düşünen arkadaşlar,siz 4 yıl boşuna mı okudunuz?
yaptım.. yapmasam bu kadar emin konuşmam.. haa sizlar kalkıp da 5 yıl önceki maaşı söylüyorsanız bilemem :SSiz ücretli öğretmenlik yaptınızmı hocam
sakin olun arkadaşlar sınav iptalolsun gçeenyılki puanlarla yapsınlar atamayı atanalım zatentekrar sınav yaparlarsa ek atamada yapmakzround akalırlar...kopyacıları arama bulma zahmetinde bulunmazlarsa iptal ederler tabi... bencekesinlikle iptal edilmemeli hırsız olan 5000 kişi tekrar bizimle aynı sınava mı girecek oh ne güzel yaaaaaaaaa, hem bize bu kadar ızdırap vericekler hemde hiç bişey olmamış gibi tekrar sınava girecekler yok öyle yağma hepsi tek tek bulunacak doğrusuda budur işlerine gelince her ince detayı buluyolar ya bunuda bulsunlar işleri ne ay oruçlu oruçlu sinirlerim zıpladı yine