Yıllarca okulöncesi öğretmeni( Usta öğretici) olarak kadrolu öğretmenlerin gitmek istemediği en ücra köşelerde görev yaptık. Biz öğrencilerimize, öğrencilerimiz bize alılşmışiken danıştayın araya girmesiyle kendimizi sokakta bulduk.
Evet doğrudur, bizler Kız Meslek Lisesi mezunlarıyız; ama lise öğrenimimiz sırasında hep çocuk gelişimiyle ilgili dersler gördük. İki yıl boyunca deneyimli öğretmenler nezaretinde staj yaptık ve yıllarca çalıştığımız okullarda bu eğitimle ilgili küçümsenemeyecek oranda deneyim kazandık.
Halbuki yerimize öğretmen olarak verilen muhasebe, tekstil, beden eğitimi, işletme vs. gibi bölümlerden mezun olmuş kişiler.
Şimdi soruyorum sizlere, sadece iki yıllık ya da dört yıllık bilmem ne bölümünden mezun olmak okulöncesi gibi çocukların en hassas ve en masum oldukları bir dönemde öğretmenlik yapmaları için yeterli mi?
Bizim o kadar yıllık tecrübelerimiz neden göz ardı edilip kullanılmış paçavra gibi bir kenara atıldık. Usta öğreticilerden bu güne kadar ne gibi olumsuzluklar duydunuz, hangi şikayetleri dinlediniz?
Bizler bütün özverimiz rağmen asgari ücret tutarına yakın bir miktar alırken yerimize atananlar en az üç katımızı alıyorlar. Aldıklarında gözümüz yok ama bu hükümetin bizleri de görmesini, bizleri insan yerine koymasını ve benim gibi on bin usta öğreticinin mağduriyetini gidererek bizleri kapandığımız odalardan çıkarıp tekrar topluma kazandırılmamızı istiyorum.
Usta öğretici olarak çalışmak istiyorum. Bilmem çok şey mi istiyorum?