- Katılım
- 3 Eki 2009
- Mesajlar
- 2,858
- Tepki Skoru
- 0
- Puanları
- 36
- Yaş
- 37
arkadaşLAR herkes memleketinin bir yemeğini tanıtıyor bu konuda.bir adet de resim koyarsanız güzel olur..bakalım neler çıkacak!!!önce ben başlayayım
HÖŞMERİM TATLISI
YÖRE:KIRŞEHİR

MALZEMESi:
2 su bardağı sütün çiği,
(Kaymaklanmış süt)
2 su bardağı mısır unu.
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı buğday unu,
Bir tutam tuz.
YAPILIŞI:
Süt ve tereyağı bir tavada kaynatılır. Kaynayan karışım yavaş yavaş karıştırılarak mısır unu ve buğday unu ilave edilir. Tuz eklenir, Hamur haline gelen karışım, omlet gibi çift taraflı olarak kızartılır. Servise sunulurken bal, toz şeker ve pekmez de dökülerek yenilebilir.
HÖŞMERİM TATLISI
YÖRE:KIRŞEHİR

MALZEMESi:
2 su bardağı sütün çiği,
(Kaymaklanmış süt)
2 su bardağı mısır unu.
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı buğday unu,
Bir tutam tuz.
YAPILIŞI:
Süt ve tereyağı bir tavada kaynatılır. Kaynayan karışım yavaş yavaş karıştırılarak mısır unu ve buğday unu ilave edilir. Tuz eklenir, Hamur haline gelen karışım, omlet gibi çift taraflı olarak kızartılır. Servise sunulurken bal, toz şeker ve pekmez de dökülerek yenilebilir.