Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sözleşmeli (4/B) olarak yapılan hizmetler zorunlu hizmetten sayılacak

Tepki Skoru
0
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Zorunlu çalışma süresinden sayılmayacak süreler” başlıklı 29. maddesi (ç) bendinde; “Sözleşmeli, ücretli ve vekil öğretmenlikte geçirilen süreler ile zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen iller dışında vekâleten geçirilen hizmet süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılmaz” hükmü yer almaktadır.
Bu hükümde geçen "sözleşmeli" ifadesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebiyle Eğitim Sen tarafından dava açılmıştır.
Açılan idari dava neticesinde, Danıştay 2. Dairesi; 02.10.2006 tarih ve Esas No: 2006/650 sayılı kararıyla; “sözleşmeli” ibaresinin ve aynı maddenin (d) bendi “ Görevden uzaklaştırılan, görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınanların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi durumunda zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen bölgeler dışında geçirdikleri süreler zorunlu çalışma süresinden sayılmaz.” hükmünün yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğinden;
Sözleşmeli öğretmen iken, kadrolu öğretmen olarak atananların sözleşmeli öğretmenlikte geçirmiş oldukları sürelerin hizmet puanı hesabında değerlendirmesi, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen il veya ilçelerde sözleşmeli Öğretmen olarak görev yaptıktan sonra kadrolu öğretmenliğe atananların, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen bölgelerde sözleşmeli öğretmen olarak geçirmiş oldukları sürelerin zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen süreler kapsamında değerlendirilecek.

Dosyaya Ait Bilgiler

DairesiİKİNCİ DAİREDavacılarEGİTİM SENDavalılarMİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB)Genel Evrak Yıl - No2006–28599Esas Yıl - No2006–650Davanın TürüİPTAL DAVASI(1.DERECE)Davanın KonusuNAKİL-YER DEĞİŞTİRME Geldiği YerBOŞGeldiği Yer Esas Yıl - No-Geldiği Yer Karar Yıl - No-Geldiği Yer Temyiz Yıl - No-Bölgeden Gönderme Tarihi Daireye Geliş Tarihi05/04/2006 İstemYOKİstem Sonucu-YD ile ilgili İstemVARYD ile ilgili İstem SonucuYD KISMEN KABUL, KISMET RET İDDK İtiraz No2007 183İDDK İtiraz SonucuİTİRAZ RETYD İtiraz ile ilgili İstemVARDosyanın Son Aşamasıİncelenme Sırasını Bekliyor

Ekli dosyalar

Tepki Skoru
0
Lütfen yardımcı olun...
-Eş durumu atamaları ile ilgili bir sorum var.sözleşmeli öğretmenlikle ilgili son danıştay kararından sonra nolacak.Ben aralık 2009da kadrolu atandım daha önce 2008 kasımda sözleşmeli atanmııştım yer değiştşrdim.şimdi geçen bir yıllık süre stajerlikten sayılmayacak mı.evliyim ve ağustos 2010da tayin isteyemeyecek miyim.eğer çalıştığım 1 yıl zorunlu hizmetten sayılıyosa adaylığın da kalkması gerekmiyo mu..
umarım sesimi duyan vardır ...
sendikalardan yardım bekliyoruz.............

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
lütfen yardımcı olun...
-eş durumu atamaları ile ilgili bir sorum var.sözleşmeli öğretmenlikle ilgili son danıştay kararından sonra nolacak.ben aralık 2009da kadrolu atandım daha önce 2008 kasımda sözleşmeli atanmııştım yer değiştşrdim.şimdi geçen bir yıllık süre stajerlikten sayılmayacak mı.evliyim ve ağustos 2010da tayin isteyemeyecek miyim.eğer çalıştığım 1 yıl zorunlu hizmetten sayılıyosa adaylığın da kalkması gerekmiyo mu..
Umarım sesimi duyan vardır ...
Sendikalardan yardım bekliyoruz.............
hocam malesef sÖzleŞmelİ ÇaliŞtiĞiniz zaman adayliĞinizin kaldirilmasinda sayilmiyor ben de yari dÖnem sÖzleŞmlİ ÇaliŞtim kadrom geldİkten 1 sene sonra stajerlİĞİm kalkti ve eŞ durumundan faydalana bİldİm. Malesef durum bÖyle

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle