merhaba ben meslek lisesi çoçuk gelişimi bölümü lise son sınıf öğrencisiyim ve ygs sınavından çok korkuyorum eğer bu sınavım başarısız geçerse direk 2 yıllığa geçmek istiyorum bı konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi acabaa?
sana artı puan herzamn olur tabi kendi bölümünü seçtiğin zaman fakat kendini sadce 2 yılilık için sınırlama...neden dört yıllığı yani lisans eğitimini kazanmak için uğraşmıyorsun...hedefin hep yüksek olsun..şöyle bir örnek vereyim elinde bir taş var sana diyorlarki beşinci kata atacaksın sen bakıyorsun çok yüksek atamayacağını düşünüyorsun fakat direk hedefin beşinci katmı olmalımı?yoksa daha yukarısımı ?tabiki daha yukarısı NEDN?ÇÜNKÜ SEN BEŞİNCİ KATA TAŞ ATACAKSIN DİREK BEŞE ATSAN O BELKİ İKİNCİ KATA YADA ÜÇÜNCÜ KATA DÜŞECEK...FAKAT ONUNCU KATI HEDEF ALIRSAN O TAŞ İSTER İSTEMEZ BEŞİNCİ KATA ZATEN DÜŞER...değilmi...hedefin yüksek olsun başarılar kardeşim...ALLAH herşeye kadirdir ona sığın...sadce ondan kork başarılar dilerim kardeşim:23:teşekkür ederim bi sorum daha olacak 2 yıllığa geçmem içinn sadece okul puanı mı gerekli ve ben kendi bölümü seçtiğim için artı puandan faydalanabilirmiıim?
Bunu asla anlayamam, bu problemi çözmem imkansız, başaramayacağım? gibi içinde sürekli tekrarlanan iç konuşmalarınıza kulak verme. Olumsuz iç konuşmaların insana hiçbir faydası yoktur. Bu konuşmalardan kurtulmak için şu yöntemi kullanabilirsinçook teşekkür ederim...hedefimi yüksek tutmaya calıştım şimdiye kadar ama MATEMATİK yapamıyorum ezbere yöneliyorum ve farklı soru şekli geldiğinde yapamıyorum..son denememde fazla iyi değildi bu yüzden sınavım da denemem gibi olursa direk 2 yıllığa geçmek istiyorumm
hemen bir yere yerleşirisn diyemem okul puanın ve senin durumunda olan arkadaşların varsa onlarında puanları önemli...ayrıca Yerleşme şansınızın olması tamamen istediğiniz bölümle alakalıdır. Bazı bölümlerde sınavsız geçişle başvuran aday sayısı kontenjanlardan az olduğu için meslek liseli olmayanlar puanla bile alınmaktayken bazı bölümlerde son yıl mezun olan meslek liseliler veya ilgili METEB dışında kimseye yerleşme şansı kalmamaktadır. Bu bölümle alakalı bir durumdur diğer sorun ise ygs sınavına girmiş olman ilgiliydi sanırım ben sorun olmaz diye biliyorum ama ÖNCELİK SIRASI VAR BUNU SANA YAZAYIM.1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir.teşekkür ederim..ama sınavım başarısız oldu diyeliimm..iki yıllığa karar verdım hemen bi yere yerleşebilirmiyim yoksa sıkıntı olur mu? ben ygs sınavına girmiş olacağım bu sınıava girmem 2 yıllığa dırek geçişte bana bir engel olur mu?