Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ygs sınavından çok korkuyorum

Tepki Skoru
0
merhaba ben meslek lisesi çoçuk gelişimi bölümü lise son sınıf öğrencisiyim ve ygs sınavından çok korkuyorum eğer bu sınavım başarısız geçerse direk 2 yıllığa geçmek istiyorum bı konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi acabaa?

Tepki Skoru
1
okul öncesi puanları dsmustur dıye tahmın edıyorumm yenı sıstem ayesınde o yuzden sorun yasamazsınn okul puanları hala gecerlıyse yuksek tut cok faydası oluyorr:) basarılarr kolay gelsınn

Tepki Skoru
0
okul öncesinin puanları geçmiş yıllara göre evet biraz daha düştü ama yine de puanları yüksek maalesef ve artık aöfde de yok o yüzden çok sıkı çalışmalısın hatta matematik de yapmalısın. okul puanını göknür hocamın da dediği gibi yüksek tut en büyük avantajımız bizim odur onu da yüksek tutmazsan büyük bi şanssızlık olur. 2 yıllığa anadolu çıkışlıysan daha kolay yerleşirsin ama 2 yıllık mezunlar iş bulmakta çok zorlanıyorlar o yüzden mutlaka 4 yıla tamamlaman lazım heleki kadrolu atanıp çalışmak istiyorsan. :)

Tepki Skoru
2
Neslihan hocama katılıyorum. Puanlar düştü ve şansın arttı. Evet okul puanıda çok önemli ortalamanı yüksek tutman senin için çok iyi olur elinden geleni yapmalısın. Mesela bende meslek çıkışlıyım ortalamam iyiydi ve çok güzel bir puan geldi ve o puan sayesinde yerleştim. Hedefini her zaman yüksek tutmalısın bence sınavdan korkma başaracağına inan ve elinden geldiğince motivasyonunu koruyarak sınava hazırlan kolay gelsin :)

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim bi sorum daha olacak 2 yıllığa geçmem içinn sadece okul puanı mı gerekli ve ben kendi bölümü seçtiğim için artı puandan faydalanabilirmiıim?

Tepki Skoru
1
teşekkür ederim bi sorum daha olacak 2 yıllığa geçmem içinn sadece okul puanı mı gerekli ve ben kendi bölümü seçtiğim için artı puandan faydalanabilirmiıim?
sana artı puan herzamn olur tabi kendi bölümünü seçtiğin zaman fakat kendini sadce 2 yılilık için sınırlama...neden dört yıllığı yani lisans eğitimini kazanmak için uğraşmıyorsun...hedefin hep yüksek olsun..şöyle bir örnek vereyim elinde bir taş var sana diyorlarki beşinci kata atacaksın sen bakıyorsun çok yüksek atamayacağını düşünüyorsun fakat direk hedefin beşinci katmı olmalımı?yoksa daha yukarısımı ?tabiki daha yukarısı NEDN?ÇÜNKÜ SEN BEŞİNCİ KATA TAŞ ATACAKSIN DİREK BEŞE ATSAN O BELKİ İKİNCİ KATA YADA ÜÇÜNCÜ KATA DÜŞECEK...FAKAT ONUNCU KATI HEDEF ALIRSAN O TAŞ İSTER İSTEMEZ BEŞİNCİ KATA ZATEN DÜŞER...değilmi...hedefin yüksek olsun başarılar kardeşim...ALLAH herşeye kadirdir ona sığın...sadce ondan kork başarılar dilerim kardeşim:23:

Tepki Skoru
0
çook teşekkür ederim...hedefimi yüksek tutmaya calıştım şimdiye kadar ama MATEMATİK yapamıyorum ezbere yöneliyorum ve farklı soru şekli geldiğinde yapamıyorum..:( son denememde fazla iyi değildi bu yüzden sınavım da denemem gibi olursa direk 2 yıllığa geçmek istiyorumm

Tepki Skoru
1
çook teşekkür ederim...hedefimi yüksek tutmaya calıştım şimdiye kadar ama MATEMATİK yapamıyorum ezbere yöneliyorum ve farklı soru şekli geldiğinde yapamıyorum..:( son denememde fazla iyi değildi bu yüzden sınavım da denemem gibi olursa direk 2 yıllığa geçmek istiyorumm
Bunu asla anlayamam, bu problemi çözmem imkansız, başaramayacağım? gibi içinde sürekli tekrarlanan iç konuşmalarınıza kulak verme. Olumsuz iç konuşmaların insana hiçbir faydası yoktur. Bu konuşmalardan kurtulmak için şu yöntemi kullanabilirsin
Olumsuz iç konuşmalarınız başladığı zaman gözlerinizi kapatın ve konuşan sesi bir hoparlör gibi düşünün.
Şimdi bu sesi (hoparlörü) öne çağırın gelsin. Ne diyor? Bu sese ihtiyacın var mı? Size bir faydası var mı? Eğer cevabın olumsuz ise o hoparlörün sesini kıs artık artık hiçbir şey söyleyemesinYa da o sesi kaale almadığın biri karşında konuşuyormuş gibi düşün (mesela bir çizgi film karakteri gibi
Şuan adı aklıma gelmedi ama bir ağaç türünden örnek vereyim. Örnekteki ağacımız için ihtiyacı olan su günlerce, haftalarca, aylarca sürekli verilir. Bakarsınız ağaçta 1 cm bile uzama yok. Ama ağacımız için su vermekten vazgeçmeyizz. Öyle bir an gelir ki; Ağacımıza bir bakarız aylarca vermiş olduğumuz emeğin karşılığını 1-2 hafta gibi kısa sürede alarak, ağacın boyu 4-5 katlı apartmanın boyu kadar büyüyerek meyveleriyle beraber görürüz. Sonunda istediğimiz arzulara kavuşuruz.
Matematikte işte böyle birşeydir. Çalışırız, gecelerimizi harcarız, günlerimizi veririz sonuç alamayız. Hemen sonuç alamayız tabiki de. Önümüze çıkan sorular sadece 1 konu ile ilgili değil bütünü bilmemiz gereken unsurlardan oluşur. Çalışmaya devam edin, zaman herşeyin ilacıdır derler ya doğrudur. Zamanla çalışmalarınızın meyvalarını alacaksın ve afiyetle yiyeceksin

Tepki Skoru
0
teşekkür ederim..ama sınavım başarısız oldu diyeliimm..iki yıllığa karar verdım hemen bi yere yerleşebilirmiyim yoksa sıkıntı olur mu? ben ygs sınavına girmiş olacağım bu sınıava girmem 2 yıllığa dırek geçişte bana bir engel olur mu?

Tepki Skoru
1
teşekkür ederim..ama sınavım başarısız oldu diyeliimm..iki yıllığa karar verdım hemen bi yere yerleşebilirmiyim yoksa sıkıntı olur mu? ben ygs sınavına girmiş olacağım bu sınıava girmem 2 yıllığa dırek geçişte bana bir engel olur mu?
hemen bir yere yerleşirisn diyemem okul puanın ve senin durumunda olan arkadaşların varsa onlarında puanları önemli...ayrıca Yerleşme şansınızın olması tamamen istediğiniz bölümle alakalıdır. Bazı bölümlerde sınavsız geçişle başvuran aday sayısı kontenjanlardan az olduğu için meslek liseli olmayanlar puanla bile alınmaktayken bazı bölümlerde son yıl mezun olan meslek liseliler veya ilgili METEB dışında kimseye yerleşme şansı kalmamaktadır. Bu bölümle alakalı bir durumdur diğer sorun ise ygs sınavına girmiş olman ilgiliydi sanırım ben sorun olmaz diye biliyorum ama ÖNCELİK SIRASI VAR BUNU SANA YAZAYIM.1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir.
2. Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise veya Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi, çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir.
3. Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylardan aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir.
4. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi, METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBP8Ortaöğretim Başarı Puanı) ’si yüksek olan
5. Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir.
Sıralamadan da anlaşılacağı üzere birinci öncelik yeni mezunlardadır. Yani 2013 üniversite yerleştirmelerinde öncelik 2013 yılında mezun olacak öğrencilerdedir. 2013’de mezun olan tüm öğrenciler yerleştirildikten sonra sıra 2012 yılında mezun olanlara geçmekte, sonrasında yıllara göre bu durum devam etmektedir. Bu açıdan öğrencilerin haklarını kullanabilmeleri açısından mezun oldukları yıl yapacakları tercihlerde dikkatli olmaları gerekmektedir.
Bölümü tercih eden adayların mezuniyet yılları aynı ise bu kez okulun türüne bakılır. Bu sıralama Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise veya Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi, çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan meslek lisesi şeklinde yapılır. 2013’de mezun olmuş adaylar içerisinde Anadolu statülü okullardan mezun olanların önceliği söz konusudur. BUNU ANLADIYSAN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ DAHA İİ ANLARSIN ...OYÜZDEN BENCE ÇOK ÇALIŞMALIISN...
Bu iki kriterin de aynı olması durumunda METEB’ten bahsederken sözünü ettiğimiz öncelik devreye girer ki aynı METEB bölgesi içinde olanların önceliği vardır.
Bütün bunların aynı olması durumunda adayların OBP’lerine bakılır OBP’si yüksek olan aday önceliklidir.
Bütün bunların aynı olması durumunda bölüme yerleştirilecek adayın tespiti yaşa göre yapılır ve yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle