Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yilbaşi Süsleri Ve Hediyeleri

Tepki Skoru
1

Araç ve Gereçler:
1- Fon kağıdı, kurdela.
2- İstenilen renk ve desende kumaş.
3- Çamaşır lastiği.
4- Konçine (Yılbaşı için satılan kırmızı top çiçekler).

Külah Yapımı:
Yılbaşında çocuklara hazırlanan yılbaşın süslerinden olan yılbaşı külahının yapımı. En az 50 cm. ebadında istenilen renkte fon kağıdı külah yapılır. Kumaş külahtan uzun bırakılır. İçine istenilen hediyeler doldurulur. Kumaşın ağzı dikilip lastikle büzülür. Kurdela ile süslenir. İçindeki kumaşın deseninden külahın üzerine kesilip yapıştırılır.İstenilen şekilde yazılar yazılır. Bu şekil çizme veya torba olarak da uygulanır. Hazırlanan bu yılbaşı süsleri ipe geçirilerek panoya asılır ve yılbaşı günü gelene kadar muhafaza edilir.

Yapraktan Ağaç Yapımı:
İstenilen sayıdaki ağaçların gövdesi eski bir resim kitabından kesilir veya siz kendiniz ağaç gövdelerinin üzerine çeşitli ağaçlardan toplanmış olan yapraklar yapıştırılır. Üzerlerine yine resim kitabından kesilmiş ya da çizilmiş kuşlar yerleştirilir.

Yapraktan Köpek Yapımı:

Yukarıdaki işlem gibi istenilen bir köpek resmi çizilir ya da eski bir resim kitabından kesilir. Köpeğin vücuduna yaprak yapıştırılır. Çizilmiş ya da kesilmiş olan köpek kafası ve ayakları monte edilir.

Tepki Skoru
1

Araç ve Gereçler:
1- İnce tel, yaldızlı boya (sarı veya beyaz).
2- Kurdela, sarı yaldızlı kağıt.
3- Ceviz, fıstık, iplik.
4- Yılbaşı (Yılbaşı için satılan kırmızı top çiçekler).

İnce tel daire şekline getirilir. Telin üzeri yılbaşı püskülleri ile sarılır. Dairenin başı için istenilen renkte kurdela fiyonk haline getirilerek takılır. Fiyongun altına ipliklere geçirilmiş, yaldızlarla boyanmış ceviz, fıstık asılır. Bunlar fiyongun altından sarkıtılır. Dairenin diğer kenarlarına da küçük fiyonklar ilave edilir. Bu şeklin üzerine yaldızlı kağıttan tek yaprak halinde yapraklar kesilir ve çizilen beş ayrı yaprak birleştirilerek yılbaşı çiçeği ortaya çıkar. Bu çiçeğin ortası da kırmızı küçük konçinelerle süslenir.

Tepki Skoru
0
yaa ben resimleri göremiyorum bana yardımcı olurmusunuz

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00