5000 Kadro İstiyoruz

7'nin çok geç olduğunu söylüyüruz erken çocukluk eğitiminin önemi üzerinde duruyoruz... İnsanların bilinçlenmesi ve daha fazla çocuğun bu eğitimden faydalanabilmesi için 5000 kadro istiyoruz... Lütfen sessiz kalmayalım....
ARİFE FIRAT ANAOKULU ÖĞRETMENİ

Emeklerimizin karşılığı, eğitim kalitesinin yükselmesi, eşitsizliklerin ortadan kalkması için kadro istiyoruz!
GAMZE ÜLKER

Okul Öncesi Eğitimin öneminden bahsederken, ilköğretim okullarında bu kadar çok öğretmen açığı varken, bundan 6 -7 sene önce yaptıkları gibi neden sınavsız öğretmen alıp bu açıkları kapatmadıklarını anlayamıyorum.
BİZE KADROMUZU VERSİNLER DAHA KALİTELİ BİR EĞİTİM ALSINLAR.....
ELİF ÖZKAN OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ

iyi bir gelecek yaratabilmek için 5000 kadro istiyoruzzzzzzzzzz
Vildan ÖZTAŞ

EVET ARKADAŞLAR BENDE 5 YILDAN BERİ USTAÖĞRETİCİ OLARAK ÇALIŞIYORUM. INANIN PSIKOLOJIM BOZULDU,çünkü okullarda ücretlı öğretmenleri ne öğretmenler ne de veliler cıddıye alıyorlar.Bu nasıl olsa geçicıymiş dıyorlar.Ayrıca bızde lısans mevzunuyuz,bıze neden okulöncesı öğretmelerıne ustaöğretıcı denılıyor?Dığer branş öğretmenlerıne ücretlıde olsalar öğretmen dıyorlar.NE OLUR ARTIK BENDE KADRO DIYORUM, ÇÜNKU HAKKETTIĞİME INANIYORUM.SONUÇTA BIZDE DIĞER KADROLU ÖĞRETMENLER GIBI AYNI IŞI YAPIYORUZ.SIZLERI SONUNA KADAR DESTEKLIYOIRUM.FILIZ NURAL IZMIR bergamadan.

şu an psikolojik yardım alıyorum. Nedeni belli. Kpss stresi yüzünden. Hani her olayda bir kural vardır. Bir fedai lazzımdır.Aklıma ne geliyor biliyor musunuz ? gönül diyorki çık boğaz köprüsüne topla kameraları etrafına. milli eğitimine ösym ye tübitaka hemde bu devlete içinden gelenleri haykır.annen babandan görevini başaramadığın için onların yüzünü asık boynunu bükük bırakıp hayırlı evlat olamadığın için özür dileyip süzül aşağı doğru.
yemin ederim bir fedaiyle düzelicekse bu iş, ben hazırım...

bazende düşünüyorum boğazdan atlamak demode oldu. ciddiye almazlarsa ya :)

sadece utanın demek istiyorum. öğretmen olarak yetiştirdiğiniz bireyi ne hale getirdiniz. Ya kadro açın lütfen ya da okul oncesi öğretmenine gerek yok diyip bırakın adam almayın üniversitelere.

Deniz Silpa
ünvanım bile yok altına yazmaya, öğretmen diye...

lise mezunu arkadaşların eksik bilgilerle öğretmenlik yapmalarını engellemek için bize 5000 kadro verilmeli.4 yılın bir farkı olmalı.
çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni Aslı Özbek

Sene 2004…O zamanlar yeni mezunum.Önümde kocaman bir engel var;KPSS!!İlk girişim ve maalesef sonuç olumsuz!!O zamanlar daha umutluyum tabii  Başarırım,yaparım,seneye daha iyi olur.2005 kpss,2006 kpss,2007 kpss ve en son 2008 kpss…Her geçen sene kurulan hayallerin yok olması,sonra koca bir sene tekrar yıkılan taşları yerine oturtmaya çalışmak yeniden umutlanabilmek için ve tekrar tekrar sınava girme…Sınav psikolojisini hiç katmıyorum;o ayrı bir dert başlı başına!!!Hatta usta öğreticilikten aldığım üç kuruş maaşın tamamını dersane taksidi diye ödeyip dersaneye gitmişliğim bile var!!Demek ki kapasitem bu diyorum;her sene aldığım notlar üç aşağı beş yukarı aynı.

5000 kadro diyorum…Çünkü öncelikle şu manasız “usta öğretici” ünvanından nefret ediyorum.Ben bilmem ne üniversitesi bilmem ne fakültesi usta öğreticilik bölümünden mezun olmadım.Ben 4 yıl boyunca okuluma gittim;derslerime girdim;mezun oldum.Ben öğretmen oldum.Ben usta öğretici değilim;olmadım!!!

5000 kadro diyorum…Çünkü çocukların bize gerçekten ihtiyacı var.Bu sene 5. senem ve o kadar çok çocuk tanıdım ki…Gerçekten elinizi tutmaya ,size sarılmaya,sevgiyi hissetmeye ihtiyacı olan çocuklar…Cin gibi çocuklar tanıdım;yolunu aydınlattığınızda cesurca gidebilecek çocuklar…Daha neler neler!!

5000 kadro diyorum…Çünkü benim de çocuklara ihtiyacım var.En önemlisi çok seviyorum onları;alışmışım ben onlarla olmaya!!Zaten öyle olmasa dayanır mı insan??”Usta öğreticilik” denen şeyin sıkıntılarını çekebilir mi??Pes edip gitmez mi??Başka şeyler yapmayı denemez mi??Ama olmuyor…Gerçekten olmuyor işte…Bir kere o sınıfa adım attınız mı;o gözlerle göz göze gelip sevgilerini hissettiniz mi kaçış yok!!!Onlarla,çocuklarla olmaktan başka yolunuz yok!!!

5000 kadro diyorum…Çünkü ben “öğretmen” olarak atanan arkadaşlarımdan farklı bir şey yapmıyorum.Onlar nasıl canını dişine takıp çalışıyorsa çocukları için ben de aynı onlar gibi çalışıyorum.İşimi hakkıyla yapmak için didiniyorum.Hak ettiğimi de alsam(maddi manevi) güzel olmaz mı?? Kafam daha dinç olmaz mı??

5000 kadro diyorum…Hani 7 çok geç ya;işte bu yüzden!!!Anasınıfı öğretmenleri daha iyi imkanlarla çalışsın ki 7 çok geç olmasın diye!!!

5000 kadro diyorum…Bu bir hayal mi bilmiyorum.Ama KPSS ye gire çıka hayal kurmaya o kadar alışmışım ki hayali bile güzel geliyor artık inanın 

A.Betül Aydoğan

Ben 4yıl boyunca üniversiyeti bitirmeden görev yapmak istemediğim için hiç ustaöğreticilik yapmadım. Bu yıl mezun oldum ve kpssyi aşamadım ustaöğreticilik yapacağım. Soranlara ne demeliyim ustaöğreticiyim -yani öğretmen olmadın. cevap bu diğer arkadaşlarımızın dediği gibi 5000 kadro istiyoruz.
İyi ve her anlamda sağlıklı bir gelecek için 5000 kadro istiyoruz.
Nebiye YILDIZ

2000 yılında bu bölüme ilk kayıt olanlardanım anadolu üniversitesi okulöncesi öğretmenliği.2000 yılından beri kadrosuz ustaöğretici olarak çalışıyorum aldığım ünvandan nefret ediyorum ama çalışmak zorundayım biz ustaöğreticiler hep ayırt ediliyoruz okul müdürleri bile bizi önemsemiyorlar bırakın onları arkadaş ortamında bile aşağılandığım oldu benim güldüler bana kadrosuz ustaöğreticide ne demek ne iş yapıyosunuz yoksa bakıcı statüsünde mi çalışıyorsunuz diye ne utanç verici bi durum yeter aldığım ünvandan nefret ediyorum. BİZ NEDEN BU KADAR OKULÖNCESİ ÖĞRETMENİ İHTİYACI VARKEN NEDEN LİSE MEZUNLARI BİLE ÇALIŞTIRILIRKEN KADRO ALMIYORUZ BU KADAR İHTİYAÇ OLAN BÖLÜME NEDEN BU KADAR AZ KADROOOOO... YETER ARTIK BİRİLERİ BİZİ DUYSUNNNN HAKKIMIZI İSTİYORUZ.16.000 e YAKIN KADROSUZ USTA ÖĞRETİCİ ÇALIŞTIRIYOSUNUZ EN ÜCRA KÖYLERE BİLE ANASINIFI AÇIYOSUNUZ ALDIĞINIZ KADRO SAYISINA BAKIN ÇOK KOMİİİİİKKKK YETER ARTIK BİZ KADRO İSTİYORUZ HAKKIMIZI YİYOSUNUZ. Ben ilk işe başladığımda anasınıfı diye bişey yok sınıf yok malzeme yok bizleri göreve verdiler didindik öğrenci topladık verdiğiniz yerlere anasınıfı açtık yılmadık okul müdürleri bizleri kabul etmediler bu köyde anasınıfı olmaz dediler görevden çıkış belgenizi yazıyoruz öğrenci bulamazsınız burda dediler yine karşı çıktık çalıştık bizim sayemizde bu kadar gelişti yaygınlaştı anasınıfları köylü halk bizim sayemizde anasınıfının ne olduğunu faydasını anladı en ücra köylere verdiniz merkeze gidip gelemedik yıl boyu. bumu hakettiğimiz değer bu mu. Arkadaşlar lütfen birlik olalım sesimizi duyuralım bi şekilde gerekirse milli eğitim bakanıyla yüz yüze görüşmeler yapalım toplanalım birlik olalım .Her yıl aynı sıkıntı acaba verirler mi göreve ,nereye verirler nasıl insanlarla karşılaşırım her yıl sözleşme yenilet yeter artık duyun ne olur... YETER KADRO İSTİYORUZ... HAKETTİĞİMİZ DEĞERİ İSTİYORUZ...
Gülnur AKINCI

Arkadaslar ben anlamıorum 4 yıl okula gıdıoruz egıtımımızı en ıyı sartlarda alıyoruz hatta bu bolumu ozel unıversıtelerde okuyoruz bukadar emek verıliyo neden usta oğretıcı olarak calısmayı kabul edılıyosunuz sızler oğretmensınız nedennn usta öğreticilik yapıosunuz ben buna karsıyım sızler kabul ettıkce devlette 1 yerıne 3 kısıyı calıstırmanın daha karlı oldugunu dusunuyo. bızler kabul etmezsek onlarda bundan vazgecer...
tuğba korkmaz okulöncesi 3.sınıf

arkadaşlar katılıyorum biz çalıştığımız sürece bu iş bçöyle gıdecek bılıyorum bırcok kişi mecburen çalışıyor işini cok sevıyor ve tek yapabileceği iş öğretmenlık ama dur demelıyız bakın bu sıtede her ilden arkadaşlar var site yönetimi bircok unıv. ıletışımı var bu başlık daha ılgı çekiçi halede konulsun sıte yönetimi öğretmenlerin aracısı olsun yardımcı olsun tek başımıza bırsey yapamıyoruz her ılde bırseyler yapılsa suc bızde ses cıkarmadıkca bu iş herkesın işine gelıyor ne farkederkı kadroyada alsa yıne bızler çalısacağız ucuza iş gücü mantığı kabullendığımız sürece bu iş bu şekilde sürecek artık dur dıyelım biz öğretmenız lütfen bırılerı yardımcı olsun bukadar komık atamalarla bırcoğumuz yıne boşta kalıcaz bu ülkenın 25 bınden fazla okulöncesı öğretmenıne ıhtıyacı var unıv mezunları dısarda gezerken lıse mezunları kendılerı çocukken sınıflarda öğretmenlık yapıyor çocuklarımızı çocuklara emanet etmeyelım kişilikler sağlam olussun hanı 7 yaş cok gec peki bu eğitimle doğrumu şekiilenıyor tartışılır herkes elını vıcdanına koysun okulöncesı eğıtım bu şekılde yaygınlastırılamaz sevgılı meslektaslarım bız öğretmenız öğrencılerımıze haklarını gerektığınde aramalarını öğreteceğiz peki biz hakkımızı arıyomuyuz bu bıreysel sorumlulk bırlık olalım herkes üstüne düşen görevi yapsın

betül bozdemir

okulöncesi öğretmeni

gazi üniversitesi mesleki eğitim fakültesi okulöncesi öğretmenliği mezunuyum. bu yıl 72 aldım ve atanamadım. zorunlu eğitim olacak diye kontenjan bekledik ama daha da düşürdüler. aydında usta öğretici olarak çalışıyorum 2 gündür. benimle birlikte 218 kişi göreve başladı ve aydın gayet küçük bir il. burada bu kadar açık varsa düşünün artık. tüm köylerde açılmış bu yıl anasınıfı. sadece usta öğretici olarak öğretmen var. ne çocuk ne de sınıf var. sokaktan çocuk topluyorum kaydetmeye. yardım eden de yok. galiba sınıfı oluşturmak içinde sokaklara çıkacağım. usta öğreticilerin hepsi lisans mezunu. eskiden kız meslek lisesi mezunları ve açık öğretim fakültesi mezunları usta öğreticilik yapardı. eğer bizi en kısa sürede atamazsanız korkunç bir yığılma olacak mezunlar arasında. Altından kalkılamayacak bir büyüklükte. bugün 1. sınıflara girdim daha kasları gelişmemiş kalem tutamıyorlar. bizim yapacağımız çizgi çalışmalarını onlar yapıyorlar. bir kere düşünsünler okulöncesinin amacı ne "ilköğretime hazırlamak" biz hazırlamadan nasıl ilköğretim okuyacaklar.
aydın
ceyda yunus

minik eller birleşsin dedik, 7 çok geç dedik, her okulda bir anasınıfı dedik, dedik dedikkkk
sloganlarla kampanyalarla olmuyorrr...artık işin hakkını vermek gerekiyor!!!!
BU YÜZDEN 5000 KADRO AZ BİLE...
Türkan Özlek

5000 kadro istiyoruz ayrım yapılmadan usta öğretici, sözleşmeli sadece hepimiz kadro istiyoruz... meryem ulutaş

Çocuklarımızın(öğrencilerimizin) ilk okul tecrübesinde onlara okulu sevdirip aynı anda güvenmeyi,paylaşmayı,mutlu bireyler ve sağlıklı ilişkiler kuran kişilik geliştrmelerinde yardımcı olurken bizler;bir de bakıyorlar ki kadrolu öğretmen-usta öğretici(ayrımlı) diye birşey yüzünden hiç beklenilmeyen bir anda öğretmenleri gidiyor ve yeniden adapte olmaya mecbur kalıyorlar.Üstelik öğretmenin de bir kalbi var,çocuklarına bağlanıyor ve bütün yılın progaramını onları en iyi nasıl yeterli hale getirirm diye planlıyor ve meyvesini görmek,onları yeni yaşamları için gönül rahatlığıyla uğurlamak ister..Sene sonu yaklaştığında psikloljisini,iyi bir eğitim vermenin hazzıyla alıştırmaya başladığı kaçınılmaz bir gerçektir.
Çocuk ruh sağlığı açısından,güven ve çocuklar bulundukları yaşları nedeni ile kavrayamayacakları yeni olguları(öğretmenim neden gitti,kadrolu ne demek?) açısından çocuklarının sorularını velilerde cevaplamak zorunda bıraklıyor.Ve inanılmalıdır ki belki de onlar bizden daha çok tedirgin oluyorlar bu durumdan.
Bizler de bu devletin okullarında okuduk bizim de kadro hakkımız.Artık öğretmenler gelecek kaygısı(kpss kazanamazsam)yaşamamalı,meslek aşkları bu şeklde örselenme-
meli. Bu kadar açık varken devletin bu konuda daha ekonomik diye, bu açığı kadrosuz halletmeye çalışması hiç mantıklı değil.
Tüm meslektaşlarıma Sabır- Mutlu -Aydınlık ve Kadrolu bir iş hayatı diliyorum.
Canan Duran

çok önemli bir konu,benim çalıştığım ilde 425 tane anasınıfı öğretmenine ihtiyaç var mış.neden bu eziyet acaba .

5000 kadro bencede çok az ,kpss sınavına girmeden atamalar yapılma,okul öncesi bu kadar önemliyken .

sevil kerem

okulöncesi öğretmenliğine duyulan ihtiyac herkes tarafından biliniyor. okuyosun unuversıte mezunu oluyorsun ama önunde bu seferde kpss engeli senlercede kpss için çaba sarfedıyoruz yada hakketmedıgmız ucretle anaokullarında çalışmak zorunda kalıyoruz. yetkililerin ilgilenmesi geekli heryerde okul öncesi öğretmene cok ihityac var ama atama yok. engel = kpss

çok iyi bir konuya değinmişsiniz,4 yıl okuduk ,ne emekler vererek okuduk ama hakettiğimizi alamıyoruz.Ben de usta öğretici olarak çalışıyorum,ve lise mezunları ile aynı statüte çalışıyorum.neden o zaman 4 yıl okuduk ki,artık lütfen sesimiz duyulsun ve gerekli olduğu kadar öğrenci alsınlar üniversiteye,herkes yerleşir o zaman.Duyun sesimizi LÜTFEEEEEN.

Sevgili arkadaşlar isim bilginizi mutlaka yazınız ilk mesajda bununla ilgili uyarım mevcut.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri