Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
tüm bu yazılanları okuduktan sonra yanlız olmadığımı bir çok kişinin aynı şeyleri yaşadığını görmak içimi rahatlattı..benimde sınıfımda 4 tane problemli öğrencim var hiç ama hiç dinlemiyorlar ve dediğim hiç bir şeyi yapmıyorlar.oyunlara da katılmıyorlar bilmiyorum nasıl düzelecekler,sınıfın düzenini de bozuyorlar..pek üstelerine gitmek istemiyorum ama ağırlığımı koymazsam eğer alışma süreçleri bayağıca uzayacak,ne yapmalıyım sizce?

bugün daha iyiydik ağlayan çocuk sayısında ve snıftaki veli sayısında azalma oldu. bugün güzeldi artık 27 çocuğum vardı artık çocuklara seslenirken o kadar sapıtıyorumki sen kimsin diyorum ama aslında ismini sormak istiyorum :) kendi kendime gülüyorum allahım yardım ediyo bakalım yaramazları nasıl yapıcaz bilmiyorum. önceden kız erkek sayıları birbirine yakınken bir kız bir erkek oturtuyodum. ama şimdi 4 erkek bir kız gene sakıncalı gene sakıncalı oy aman yandım aman yani

töz e.. ögretmenım bende gecen yıl köyde yaptım ve ınanın su an ordakı zorlukları arıyorum ..delı mıyım neyım? (herkes rahatlıgı ısterken ..) valla hocam köyde hersey daha guzel bı kaç ımkansızlıgın dısında..sözlesmeye falan gecebılırsem seneye köyün bırınde yapçam yıne valla..istemem şehir mehir..

hersey yoluna gırer merak etme yın yeter kıı vermek ısteyın ıstegınız hep bu yonde olsun..sene sonu nasıl gelıo onlar öğrenırken goruceksınız ..

sınıfı durumu ıcın de velılerden yardım ısteyın mutlaka yardım edecekelrdır..okul ıdaresı de bos durmaz herhlade dıger ogretmen arkadslarınızdan yarıdm ısteyın ne bıleyım tenefusslerde buyuk öğrencılerı cekıp cagırın ben oyle yapardım..e bıde sıııızın fedakarlıgınız çok onemlı benım canım cıkmıstı o sınıfı adam edıcem dıye ..ama ettım de..

mılle egıtım mudurlerı donem ortalarında ya zıyarete gelıyorlar ya adam gonderıyorlar eksıkler ıcın yada zumre toplantılarında mutlaka bıldırın ısteklerınızı eksıklerınızı peşlerınden kosturun mumkunse .benım kosturmalarım ıse yaradı..yoksa kımse oturdugu yerden sıze el uzatmıyor..

allah yardımcınız olsun ..amma yıne ekleyım köy okulu köy çocukları köy ınsanı farklıdır farklıdır!!!

bencede 5 yaş çocuğunu uyutmak çok zor olur hem ben ilk kez duyuyom 5 yaşın uyuduğunu...koca çocuk niye uyuturlar ki:)

yönetmeliğe ve programa göre yaşı tutmayan çocuğu sınıfımıza alamayız, sınıfımıza yaşı tutmayan çocuk verdikleri zaman ne yapmalıyız?
herkese iyi çalışmalar

ben bırakmayı düşünüyorum ,ilk defa bu yıl ustaöğreticiliğe başvurdum hep okulum bitince yaparım diye ertelemiştim daha önce .okul bitti lisans diplomasını aldım .ama şu geçen 3 gün boyunca çok bunaldım. pratik olmadan çok zormuş.keşke daha önceden de başvursaydım yapsaydım .şimdi çok zor geliyor .diğer sınıfın öğretmeni çok tecrübeli yılların öğretmeni kendi reklamını yapmayıda iyi biliyor(gerçi mükemmel bir öğretmen ama) ben komplekse kapıldım ve bu işi asla beceremeyeceğimi düşünüyorum. hafızamda şarkı oyun çok az kalmış.bazı veliler de benim çocuklarımı diğer öğretmene aldırma girşiminde bulununca moralim iyice bozuldu.ne yapacağım bilmiyorum.istifa edersem herhalde bir daha hiç cesaret edemem yapmaya yaşda genç değil.off off ..

valla arkadaşlar 27 öğrencim var bukadar kalabalık sınıfla çalışmadım daha önce ve sınıfımda 4 yaşında öğrenci var müdüre sölüyorum o hbrim yok diyor. müdür yardımcısı alışırı kalıcak o diyo 27 nin içinde valla kafayı yemek üzereyim. dün bi ara yemek saatinde kaçmayı düşündüm ağlama geldi tuttum kendimi yok ya dedim ben haralde yapamıycam bu ii bu kadar cocuk bana fazla bugün biraz daha sakindiler ama yinede kıyameti koparanlar şımarıklığından bana vuranlar ama ben pes etmiycem öle karar verdim ben bunları adam edicem inşallah stajerde gelicek yardımcı ablamızda var. işbirliğyle halledicemde bu ilk günler biraz zor geçiyor. dün dayak yemiş gibiydim. bugün biraz daha ii gibi yarına allah keriim. eski öğrencilerimi şımarıklıklarını bile arıyorum :( geçen gün aradılar beni arkadaşına kzııyomuş sus artık erva öğretmenimden bahsetme diyormuş arkadaşına içim parçalanıyo diyomuş. :'( bunlara alışcaz her sene yeni öğrenciler duygusallığı bırakalım artık, yani bırakmalıyız hadi rastgele

bir zamanlar benimde 27 öğrencim vardı ve 2 si otistikti. başlarda bende baş edemicem zannediyodum ama gerçekten istemek çok önemli.. yapacağım dedim ve yaptım.. ağladığım günler az değildi amaa... :77wu[1]:,şimdi onlardan çokkkk uzaklardayım hepsini çok özlüyorum..

arkadaşlar yazdıklarınızı okuduktan sonra ne kadar benzer şeyler yaşamışız diye düşündüm ama hiç merak etmeyin belli bir zamandan sonra alışıyorsunuz eğer mesleğinizi çok seviyorsanız tayin bile düşünmüyorsunuz..ben ilköğretimden 3 yıl önce anaokuluna tayin istedim ilköğretimden sonra anaokulu sabahtan akşam 5 e kadar çalışmak 23 öğrenci farklı farklı veliler çok ama çok zor geldi herşey farklı ilkyıl çok zorlandım hatta tayin isteyip geldiğime bin pişman oldum kendime çok kızdım çünlü veliler insanı çocuklardan daha çok yoruyordu ama artık alıştım kolaymı hayır yine çok zor akşam eve geldiğimde bazen kızıma ayıracak zamanım bile olmuyor ama alışılıyor belli bir süreden sonra sizlerde çok alışacaksınız oyüzden hiç ama hiç canınızı sıkmayın başlar hep zor olur ama alışıncada bırakılmaz..hepimize kolay gelsin....

anasınıflarına 6 yaştan küçük çocuklar alınamaz...

eğer 10 çocuk olmazsa 5 yaşda alınabilir...

Benim sınıfta alışamadığım tek şey, bir tane veli var, çocuğu uyum problemi yaşıyor, ben sınıfa almıcam dediysem de giriyor sınıfa neyse hadi girdin iyi hoş. Bi de imamın ardındaki müezzin gibi dediklerimi tekrarlamasına sinir oluyorum ya:D Çocuklar benim dediklerimi anlamıyormuş gibi bir de onlara tercüme yapıyor. "Hadi bak oğlum şunu yapacakmışsınız" diyor. Duyarsızlaştım ben de galiba hep diyor ama ben duymuyorum.

Böyle yaptığı sürece çocuğunun bişey öğrenemeyeceğini nasıl anlatırım bilmiyorum. Ah buu çocuklarından ayrılamayan veliler yok mu... İnşallah onlardan biri olmam :D

arkadaşlar anasınıflarında 5 yaş grup için ayrı bir sınıf açılırmı....sayısı 14 ise... yoksa 6 yaş ile karmamı olmalı...

6 yaşın kayıt sayısı 14 ise 5 yaş kayıt alınmaz...

Okula Kayıt

Madde 10- Kayıt-kabul aşağıdaki esaslara göre yapılır:

a) Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonuna kadar 36 ayını dolduran ve aynı yılın aralık ayı sonuna kadar 72 ayını dolduramayan çocuklar kaydedilir.72 ayini doldurmayan çocuklar kaydedilir.

b) (Değişik: 20.2.2006/26086 RG) Ana sınıflarına, aralık ayı sonuna kadar 60 ayını dolduran çocuklar ile aynı yılın aralık ayı sonuna kadar 72 ayını doldurmayan çocuklar öncelikle kaydedilir. Bu yaş grubu çocukların sayısı yeterli olmadığı takdirde, 48-60 ay çocukların da ana sınıflarına kayıtları yapılabilir.

c) (Değişik: 27.10.2007/26683 RG) Rehberlik araştırma merkezlerinde oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulunca düzenlenen rapor sonucunda okul öncesi eğitim kurumlarına yerleştirilmeleri uygun görülen 36-72 aylık çocuklar, ağır ve çok ağır düzeyde zihinsel ve birden çok yetersizliği olmamak şartıyla 10 çocuk bulunan sınıflarda ikiden, 20 çocuk bulunan sınıflarda ise birden fazla olmayacak şekilde kaydedilirler.

Yönetmeliğin ilgili maddesi arkadaşlar.

bizim okulda 22 6 yaş grubu öğrenci vr ve 5 yaşta 14 öğrenci alınmış..6 yaşlar sabahçı 5 yaşlar öğlenci... inanın çok zorlanıyorum.. 5 yaş sınıf benim ben müdür beyle görüştüm bu sınıflar karma olsun diye oda hayır 5 yaş ayrı olacak dedi...nuh diyor .....çok kızgınım arkadaşlar .... sizce ne yapmalıyım..

neye dayanarak 5 yaş alınıyor anlamadım...yönetmelikten haberi yok sanırım müdürünün...

hiç birşeyden haberi yok dediğim dedik....çocuklar sınıfta okadar rahatlarki hiç söz dinlemiyorlar...

normalde yönetmelik meraklısı olan müdürlerin işlerine geldiğinde bir yönetmelik ihlali daha ......bu yönetmelikler kime çalışıyo anlamıyorum.neden işi anlayan öğretmene bırakmıyolar.benim müdürüm her sene sorar bu sene kaçlıları alcaz diye.mevcut az olduğu zaman alınır.ama şimdilik onada ihtiyaç duymadım.ya idareciler de işi adam akıllı öğrensin ya da kendilerinden daha iyi anlayan öğretmene bıraksınlar budamı olmadı sonsuza kadar yönetmeliğe bağlı kalsınlar...

okadra karışıkki sınıfım ilk gün ne bi açıklama ne bir toplantı üst katta senin sınıfın dediler yolladılar öğrencileri okadar öyle de gidiyor herşeyi ben öğrenmek için koşuşturuyorum diğer öğretmenlerden ve sınıfımda sadece dört yaş yok 4 5 ve 6 yaş çocuklar var nasıl eğitim vericem bilemiyorum hangi seviyeye göre velilerin duyarsızlığı idarenin kendi işine göre plan yapması bıktırıyor beni:(

arkadaşlar bugün 5 yaş çocuklarıma 4 yaş bir çocukta katıldı müdürümle çok tartıştımm.. burası anasınıfı kreşmi ama müdür dediğim dedik.. başım ağırdı yaaa...bitsin artık bu çile...

bence bir işe endişeyle başlamamak gerekiyor. çocuklarla uğraşmak sabır ister özveri ister.
eğer bu sene farklı bir yaş grubunda çalışıcam. eminim benim için güzel bir deneyim olacaktır düşüncesiyle işe başlarsanız daha verimli olursunuz bence. belki yaşım daha çok küçük ama ilerde iş hayatına atıldığımda ne olursa olsun hiç bir işe ön yargıyla başlamayacağıma inanıyorum. böylelikle ne kafamızı yorarak endimizi üzeriz ne de endişelere kapılırız...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri