arkadaşlar benim en sinir olduğum durumlardan biri herkesin anaokulunu kurtarıcı olarak görmesi.bir çocukta problem mi var hemen yolla anaokuluna geçer mantığı.sanki bizde sihirli değnek var.sözkonusu velilerde düzelir mantığıyla anaokuluna vermişler çocukları.daha önce akılları nerdeymiş diye sormak lazım.gerçekten mücadele etmişler mi çocuklarını düzene sokmak için.ayrıca bunu bazı uzmanlarda yapıyor.kendilerine başvuranları yolluyorlar anaokuluna;iyi gelir diye.elbette okulöncesi eğitim çok yararlı.elbette elimizden geleni yapıyoruz.ama bizim alanımız eğitim-öğretim;öğrenme yada davranış problemlerini yüzdeyüz çözemeyiz ancak destek ve rehber olabiliriz.
Aynen sana katılıyorum arkadaşım...hatta ben bunu ilk toplantıda velilerime söylerim bizlerde sihirli değnek yok ki olumsuz davranışlarını değiştirelim diye. Onlara katabildiğimizi katıyoruz. Altı yaşa kadar siz başı boş bırakın, anne baba çelişkili tutarsız çocuğu şımart sonra da okul öncesi eğitim bir senede halletsin. Davranış problemleri ve çocuklardaki belli başlı bazı sorunlar uzmanlık alanı gerektirir diye düşünüyorum. Her şeye rağmen rehber olmaya çalışıyoruz.