Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
arkadaşlar benim en sinir olduğum durumlardan biri herkesin anaokulunu kurtarıcı olarak görmesi.bir çocukta problem mi var hemen yolla anaokuluna geçer mantığı.sanki bizde sihirli değnek var.sözkonusu velilerde düzelir mantığıyla anaokuluna vermişler çocukları.daha önce akılları nerdeymiş diye sormak lazım.gerçekten mücadele etmişler mi çocuklarını düzene sokmak için.ayrıca bunu bazı uzmanlarda yapıyor.kendilerine başvuranları yolluyorlar anaokuluna;iyi gelir diye.elbette okulöncesi eğitim çok yararlı.elbette elimizden geleni yapıyoruz.ama bizim alanımız eğitim-öğretim;öğrenme yada davranış problemlerini yüzdeyüz çözemeyiz ancak destek ve rehber olabiliriz.

Aynen sana katılıyorum arkadaşım...hatta ben bunu ilk toplantıda velilerime söylerim bizlerde sihirli değnek yok ki olumsuz davranışlarını değiştirelim diye. Onlara katabildiğimizi katıyoruz. Altı yaşa kadar siz başı boş bırakın, anne baba çelişkili tutarsız çocuğu şımart sonra da okul öncesi eğitim bir senede halletsin. Davranış problemleri ve çocuklardaki belli başlı bazı sorunlar uzmanlık alanı gerektirir diye düşünüyorum. Her şeye rağmen rehber olmaya çalışıyoruz.

Aşırı saldırgan çocuğa arkadaşların söylediği yöntemler oldukça gerekli ve geçerli ama ben buda yetmezse cezayı hatta cezayı sınıfa yayarak kullanıyorum yani öyle çocuklar oluyoki küfür vurma herşeyi yıkma falan bende(son yöntem olarak)o çocuğu yok sayıyorum sınıf olarak yapıyoruz bunu eğer tüm ceza yöntemlerini denediniz ve çözüm olmuyorsa bunuda deneyin ve yaptığı hiç bişeye tepki vermeyin görmezden gelin konuşsa duymayın umursanmamak bir süre sonra etkili oluyor denemenizi öneririm ben bir çok çocukla bu yöntemle başa çıkıyorum

Arkadaşlar bir öğrencim var oldukça sorunlu çözmeye çalışmak fayda etmedi her çocuğa vuruyor konuşma problemli saldırgan dikkat sorunu var ben ilk kez böyle bir çocukla çalışıyorum ve aileye sorduğumda aile çocuğun normal olduğunu söyledi iki hafta boyunca ona normalmiş gibi davranıp öyle davranışlar bekledim cezada ödülde çözüm olmadı kızmaya başladım artık ve olmadı rehberliğe sevkettim sonuç orası da engel grubunda olduğuna karar verdi,ama ben başta ilk günlerde kızdığım için şimdi bana hiç yaklaşmıyor sürekli yardımcımın eteği altında iyi hoşta davranış kazandıramam böyle giderse yardımcımla konuştum onada söyledim senle ilişkisi iyi olsun ama hep sana sığınmasına izin verme ben bişey yapamam o zman diye tamam hocam diyor ama bu hafta boyunca çocuk böyle davrandı ve zmanla belki değişir ama arkadaşlar acaba böyle bir durum yaşayan var mı??bana farklı bir önerisi olan var mı cevap yazarsanız sevinirm en azından bir an önce yöntem uygulayım bekliyorum arkadaşlar lütfen okuyanlar fikrini de belirtisn teşekkürler

sanırım ailesiyle ilgili bir sorun var önerim şu sorumluluk verin bol bol sorumluluk

öncelikle işimiz çok zor. Çocukların bu durumda olmalarının sebebi aileler, sonrada anasınıfına gitsin düzelir!!!!!!! benim sınıfımda 2000 doğumlu türkçe bilmeyen davranışları garip öğrenci bile var .
çözüme gelince asla tutumunuzdan taviz vermeyin daha sonra sizi kabul etmeye başlayacaklardır(umarım)
sınıfta bu öğrencileri ayrı oturtun bol sorumluluk verin inşallah yardımcı olmuşumdur.

sanırım ailesiyle ilgili bir sorun var önerim şu sorumluluk verin bol bol sorumluluk

hocam teşekkürler bunu da denerim...arkadaşlar başka fikri olan lütfen yazsın bekliyorum

merhaba arkadaşım biliyorsun bu çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarında kaynaştırma eğitimi adı altında kabul ediliyorlar.Benim ilk yılımda böyle bir öğrencim vardı canım skolyos hastasıydı üzerinde plastik bir korseyle geliyordu dengesini kuramama problemi şiddet eğilimi aynı zamanda konuşma ve görme problemi vardı ben bep uyguladım ona yani özel eğitim planları çıkardım ve çok yaramazlık yaptığı zamanlarda sık sık kucağıma otuırtur sımsıkı sarılırdım bir süre öyle kalır güzel şeyler söylerdim ona. çok faydasını gördüm sana yaklaşmıyorsa sen ona yaklaş çünkü gerçekten problemli çocukların ilgiye hepsinden fazla ihtiyaçları var .kolay gelsin arkadaşım

merhaba arkadaşım biliyorsun bu çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarında kaynaştırma eğitimi adı altında kabul ediliyorlar.Benim ilk yılımda böyle bir öğrencim vardı canım skolyos hastasıydı üzerinde plastik bir korseyle geliyordu dengesini kuramama problemi şiddet eğilimi aynı zamanda konuşma ve görme problemi vardı ben bep uyguladım ona yani özel eğitim planları çıkardım ve çok yaramazlık yaptığı zamanlarda sık sık kucağıma otuırtur sımsıkı sarılırdım bir süre öyle kalır güzel şeyler söylerdim ona. çok faydasını gördüm sana yaklaşmıyorsa sen ona yaklaş çünkü gerçekten problemli çocukların ilgiye hepsinden fazla ihtiyaçları var .kolay gelsin arkadaşım

canım çok teşekkürler deneyeceğim elimden geleni yapacağım

söyledklerinizi önceki senelerdeki öğrencilerimde bende yapmıştım son çare oydu artık ve işede yaradı.bu konuda sıkıntı çeken öğretmenlerim yapmanzı öneririm
[--------------------------------------------------------------------------------
Aşırı saldırgan çocuğa arkadaşların söylediği yöntemler oldukça gerekli ve geçerli ama ben buda yetmezse cezayı hatta cezayı sınıfa yayarak kullanıyorum yani öyle çocuklar oluyoki küfür vurma herşeyi yıkma falan bende(son yöntem olarak)o çocuğu yok sayıyorum sınıf olarak yapıyoruz bunu eğer tüm ceza yöntemlerini denediniz ve çözüm olmuyorsa bunuda deneyin ve yaptığı hiç bişeye tepki vermeyin görmezden gelin konuşsa duymayın umursanmamak bir süre sonra etkili oluyor denemenizi öneririm ben bir çok çocukla bu yöntemle başa çıkıyorum/QUOTE]

çok teşşekkür ederim arkadaşlar.

benimde öyle bir öğrencim var okula isteyerek geldiğinin farkındaydım,belki yanlış yapmışın diyeceksiniz ama veliyle konuşarak eşyalarını eve gönderdim bu şekilde devam edersen seni okula alamam dedim bir bakıma gözünü korkuttum.O akşam annesine sürekli yalvarmış öğretmenıme söyle okula alsın diye ertesi gün söz öğretmenim bi daha seni üzmiycem dedi.tam olarak düzeldi diyemem ama öncesine nazaran daha iyi en azından arkadaşlarına saldırmıyor faalıyetlerde hala sorun yaşıyoruz

evet haklısınız.bunların faydasını gördüm ben.teşekkürler

evet bu yöntemler çok etkileyici.sonuca ulaşmak çok daha kolay oluyor tşk

teşekkürler hocam.

tavsiyeeriniz için teşkküeler

Teşekkürler hocam, hepsini uyguluyorum çok etkili oluyor...3. maddeyi daha iyi uygulamam lazım.

çok teşekkürler .

teşekkürler :)

çok teşekkürler

merabalar emel hocam sınıfımızda küfür ediyo bir öğrenci ve arkadaşına çok şiddetli vuruyo böyle bir durumda öğretmenin yaklaşımı nasıl olmalı aynı davranışı öğrencilerin tekrar etmemesi için ne yapılmalı

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri