arkadasım böyle bir cocugu kaznmak zaman ister ancak ödül ve zaman zaman ceza yöntemi işe yarar.öncelikle ödüllendirmeler yapmanı tavsiye edebilirim.örnegin sınıfa sakız,seker vs getirebilir seni ona sevdiği şeyleri verebilecek biri olarakda gözünde canlandırmasını saglayabilirsin.ancak bence getirdiğin ödülü vermeden önce toplu kurallarada uymasını pekiştirecek bir sözel yönerge kullanman uygun olur.örnegin:sevgili arkadaslar,yada cocuklar bi,liormusunuz bugun yanımda ...... getirdim.(gösterir) ama bu ödülümü sınıfı en güzel toplayan güçlü cocuga vermeyi düşünüyorum bakalım kimler hakedecek...ilk zamanlar toplamayıp yinede seker zamanı gelince bende diecektir ancak burda iş yine sana düşer.bak tatlım bu sekeri yada herneyse ben sınıfımızı toplayan cocuklara dagıtıyorum ama seninde yemeni istiyorum hadi gel seninle birlikte birkaç oyuncak toplayalım da sende haket.böylece hem onu yönlendirmiş,hemde tavrınızda tutarlı oldugunuzuı göstermiş olursunuz.ancak yinede yapmak istemezse o zaman kısa ve öz cümleler ile ne kadar karaklı oldugunu anlatmalısın.ve en önemlisi bir dediğin diğer bir dediğini tutmalı.bende böyle bir cok ögrenciyle karsılastım anca biliorsun küçüklerdeinatcılık daha sık görülebilir.bu sekilde ben asmıştım inşallah sende bu durumu asarsın ... sevgilerrrr