Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
Merhaba arkadaşlar. 3 yaşındaki bir öğrencim çok hareketli, yapılan etkinliklerden çabucak sıkılıyor, arkadaşlarını kıskanıyor onların yaptıklarını bozuyor, kaybetmeye tahammülü yok, çabuk sinirleniyor vs...
Sınıfın normal akışını bozmadan bu öğrenci için neler yapılabilir sizce?

arkadasım böyle bir cocugu kaznmak zaman ister ancak ödül ve zaman zaman ceza yöntemi işe yarar.öncelikle ödüllendirmeler yapmanı tavsiye edebilirim.örnegin sınıfa sakız,seker vs getirebilir seni ona sevdiği şeyleri verebilecek biri olarakda gözünde canlandırmasını saglayabilirsin.ancak bence getirdiğin ödülü vermeden önce toplu kurallarada uymasını pekiştirecek bir sözel yönerge kullanman uygun olur.örnegin:sevgili arkadaslar,yada cocuklar bi,liormusunuz bugun yanımda ...... getirdim.(gösterir) ama bu ödülümü sınıfı en güzel toplayan güçlü cocuga vermeyi düşünüyorum bakalım kimler hakedecek...ilk zamanlar toplamayıp yinede seker zamanı gelince bende diecektir ancak burda iş yine sana düşer.bak tatlım bu sekeri yada herneyse ben sınıfımızı toplayan cocuklara dagıtıyorum ama seninde yemeni istiyorum hadi gel seninle birlikte birkaç oyuncak toplayalım da sende haket.böylece hem onu yönlendirmiş,hemde tavrınızda tutarlı oldugunuzuı göstermiş olursunuz.ancak yinede yapmak istemezse o zaman kısa ve öz cümleler ile ne kadar karaklı oldugunu anlatmalısın.ve en önemlisi bir dediğin diğer bir dediğini tutmalı.bende böyle bir cok ögrenciyle karsılastım anca biliorsun küçüklerdeinatcılık daha sık görülebilir.bu sekilde ben asmıştım inşallah sende bu durumu asarsın ... sevgilerrrr

Tavsiyelerin için teşekkürler Sudemm. İnşallah üstesinden geliriz.

rica ederim arkadasım ben eminim üstesinden gelecegine...:)

ya arkadaslarr benım sınıfmda deıl anltcgım cocuk ama sık sık gozlemlıorum ve acaıp dıkkatımı cekıo ogrt. soluorum ve gulup gecıo o hep yapıo dıo yanı soruna geleyım japon bı ogrencımız var 6 yasındaa sureklı bı kız ogrencmızın yanında gecen gun yanına oturdu sırtını oksamaya basladı ılk basda aldırmadım daha sonra dondum elı popsunda kızın sonra saclarındaa cocgumuzda japon baska dılden de anlamıo bunu japon ogrt ıle paylastım sadece guldu ama bence normal deıldı cunku o bunu hep yapıo bazende benım yanıma gelıp popoma vuruooo akıl veremedım

Arkadaşlar Ben 1 Hafta Sonra Kreşe öğretmen Olarak Başliyorum. önlisans Mezunuyum. çocuklarim 10 Ayliktan Başliyor. Ben Onlara En Basitinden Neler Yaptirabilirim Bir Gün Içinde Sabahtan Akşama Kadar. Bana Yardim Ederseniz çok Sevinirim. şimdiden Teşekkürler...

arkadaşım haklısın aile ile işin temeli farklı kültürler tabi ki bize aykırı rehber öğretmen veya okul psikoloğu ile görüşmek en doğrusu bence ..

Bu çocuğun cinsel gelişim sürecinin aşırı hızlı olmasından ve onun taşıdığı libido ile alakalı bir durum.Başvurulacak ilk adres bir psikolojik danışman olmalı.Ben aileden kaynaklandığı görüşüne karşıyım.Aile dışından birini veya izlediği bir tv dizisi yada filmdeki karakteri bile model alıyor olabilir.

Bu çocuğun cinsel gelişim sürecinin aşırı hızlı olmasından ve onun taşıdığı libido ile alakalı bir durum.Başvurulacak ilk adres bir psikolojik danışman olmalı.Ben aileden kaynaklandığı görüşüne karşıyım.Aile dışından birini veya izlediği bir tv dizisi yada filmdeki karakteri bile model alıyor olabilir.

sana tamamen katılıyorum hocam.
sadece aileden kaynaklanmıyodur bence.
diziler,filmler,çocuğun çevresi sebep olabilir...
psikolog şart bence...

önce bir rehber öğretmenle fikir alışverişine girişilmeli bence onun tavsiyeleri doğrultusunda psikolog tedavisi şart gibi.. bu konuların üzerine uzman yardımı olmadan gidilirse bence çocuk daha fazla anormal davranış gösterebilir.

yaptığı davranışın üzerine gidilmemeli.altında yatan nedenler araştırılmalı.aile ile konuşulmalı ne tür programlar izlediği,okul dışında nasıl vakit geçirdiği tesbit edilmeli.diğer arkadaşlarında dediği gibi bir uzmandan yardım alınmalı.

fakat yine aileden arkadaslar...tv diziside olsa aile bu tür programları cocukla beraber izlemek zorunda değil..biraz cocukla ilgilenmek ve izledikleri yaptıkları hareketlerden ödün vermek zorundalar (bence de)

ne alaka arkadaşım.Almanyada yaşayan gurbetci türkler önce türkçemi yoksa almancamı konuşuyor.Tabiki herkes önce kendi dilini konuşur bunun abartılacak birşey olduğunu zannetmiyorum.

çok zor bu durum allah sabır versin... :)

kürtçeyi öğrenmeye çalışın yada bir yardımcı ayarlayın.ben bildiğim için sorun yaşamıyorum ama yinede zor oluyor.bu sorunda farklı bir sorun bence farklı çözümler bulunmalı devlet tarafından.ilk aylar sadece seyredip susuyorlar sonra ytek tuk turkçe kelimeler yada mimikler.bide bağırıyosun çok fazla çünkü ne dendiğini hiç bilmiyorlar

arkadslr acıklmalarınız ıcın cok tsk tatılden yenı donduugm ıcın cevap verebılıorum bu konuyu aıle ıle paylstıkk ve cocukk evdee kız gıbı yetıstrılmıss kızzlaraa acaıpp ılgı duyuyor suanda okul psıkologumuzun goz altında
tesekkurler

selam arkadaşlar 2-3 grubu öğretmeniyim ve ilk deneyimim olacak ve çocuklarımın çoğu henüz bezli ve ben onlara tuvalet eğitimini bir an önce vermek istiyorum ne gibi yollar izlemeliyim bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim sevgiler.....:36_3_12:

teşekkür ederim yardımın için hepsini tek tek uygulayacagm ;)

bendee 2-3 yas grubunda calısıorumm ve cocuklarımın cogu tuvalet alıskanlıgını kazanmamıstıı kazanan cocuklarımlaa kazanmayan cocuklrımı aynı andaa tuvalete gotruodumm ve dıkkatlerını cekıoduu aılee ıle ıletısıme gırdımm daha sonraa okulun acılmsındn ıkı hafta sonraa onlrı bezlerı varken oturmaa alıskanlıgını kazansınlarr dıee tuvalete otuturdumm daha sonraa velı ıle ıletısıme gırıp bezı cıkarma gunu belırledıkk ılk zamnlar altınaa kacırmaa olayları yasanıoo ama yakınmamaları gerektıgını kızmamaları gerektıgını konustukk cişini altınaa yaparsaa neler olcagını yapmzsa neler olcagını konusutk cocugumlaa bı kac kezz altına kacırmalardan sonraa ben sormadan kendılerı tuvalet ıhtıyacı oldugunu dılee getırdılerr ama okulun ılk gunlerınden hemen buna baslmk yanlıss olurr cunku cocuk anneden ılk kopma anını yasıoo ıkı hafta gectıkden sonraa baslamınızdaa daha buyuk yararlr varr

Selam arkadaşlar 4 yas cocuklara makas veriyomusunuz velilere makas aldırmamayı düsünüyorum.Sizinde fikriniz nedir?yard.olursanız sevinirim:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri