Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
teknik derken,,bol bol kitap okumalısın,büyük resimleri belirgin..okuduğun yerlerin tekrar tekrar resimlerini gerekirse tek tek öğrencilere gösterebilirsin..bol bol tekerleme,şarkı şiir öğretebilirsin zaten türkçe bilmedikleri için hemen kapıyorlar..gerçi daha önce çalışmıssın bilişyorsundur ve en önemlisi çok sabırlı olmalısın..

abi ve ablalarından yardım isteyebilirsin...birde arkadaşlarında dediği gibi azda olsa bilen çocuklar varsa onlardan yardım alabilirsin...bence bol bol şarkı öğret evlerede şiirler ver ara sırada olsa...umarım istediğin sonucu alabilirsin...

hocam bende doğuda görev yapıyorum ve neyazıkki dil sorunu bendede var öğrencilerle iletişim kurmakta zorlanıyorum.beden dilini kullanarak ve resimleri gösterip çok sık tekrarettiriyorum ama gerçekten çok yorucu zaman gerekli galiba

Arkadaşım işin zor. Çünkü bölge halkı bunu bir yabancı dil gibi görüp okulda öğrenmesini bekliyorlar.Aynı şeyleri bende yaşadım. Sen de bölgenin dilini öğrenmeye çalış.Çocukları anlaya bilmek için.Türkçeyi öğretmek için kartlar broşurler resimler kullan.Örneğin kalem,yumurta. ekmek masa sandalye vb gibi.resimleri göster isimlerini söylettir.Cümlelerinde sık sık dramatizeler kullan.

hepinize teşekkürler arkadaşlar.gerçektende yorucu ve sabır gerektiren bir durum dediğiniz gibi kelimeleri tek tek açık bir şekilde telaffuz ettirmeye çalışıyorum ama çocukların işine gelmiyor ve gene bildiklerini yapıyorlar inşallah en kısa zamanda ilerleme gösterirler.ailelerden destek almıyorum malesef.eve etkinlik göndrrme fikri çok hoş ama malesef onunda uygulanması imkansız bizzat tecrübe ettiğimden biliyorum.iş sabıra kaldı.doğuda yeni göreve başlayan arkadaşlara tavsiyem Türkçe öğretimind eherşeye rağmen kararlı ve sabırlı olun.bi de her ne kadar bilmiyorum Türkçe yi deselerde veliler inanmayın ve siz konuşun.sevgilerimle

arkadaşlar sınıfta disiplini sağlmak için neler yapıyorsunuz. Malum okulöncesi çocukları ço kızmaya gelmiyolar. onlara hassas davranmak gerekiyor ama bu defa da disiplin birazcık zorlaşabiliyor sizler neler yapıyorsunuz bu konuda?

hocam oldukça sabırlı davranmak gerekiyor. Benim de öğrencilerim türkçe bilmiyorlardı geçen yıl. Türkçe dil etkinlikleri çok önemli kalıyor bu durumda. Sevebilecekleri tekerlemeler ve parmak oyunları oldukça etkili. Kolay gelsin size.

Hocam Bende öğretmenlik Hayatina Yeni Katilanlardanim Allah Sana Sabir Versin Ama Su Ki çocuklara Oyun Yoluyla Bence Herşey öğretilebilir Genelde Dil Oyunlarina Ağirlik Vererek Ve Sabirli Azimli Davranarak Başariya Ulaşirsin Diye Umut Ediyorum...umarim Hedefine De Ulaşirsin Başarilarr...

teşekkürler arkadaşlar.inşallah enkısa zamanda bu sorunumuzu çözeriz.sevgilerimle

ben doğru davranışı ödüllendiriyorum. şöyle: duvara astığım iki zarf var, resimli olanlardan güzel bi davranışta bulunan çocuğun ismini kestiğim küçük bi yıldıza yazıp bu zarfa atıyorum. bi süre sonra sayıyoruz kimin yıldızı çoksa ona küçük bi hediye alıyorum. veya şeker.

doğrusu bu konuda bende sıkıntılıyım çocukları aileler bağırmaya alıştırmış bağırmazsan durmuyolar ama sürekli bağırmak olmuyoki .perişan oluyorum günün sonunda.bu konuda bende önerilerinizi bekliyorum.

bende olumlu davranışların sürekli pekiştirilmesinden yanayım. gülen yüz tablosu hazırlamak veya yıldızla ödüllendirilmek çok hoşlarına gidiyor ve diğer uyumsuz çocuklarda kazanmak için kurallara uygun davranışlar sergiliyorlar.

paylaşımlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

ben de allah yardımcın olsun diyorum esma öğretmenim.10 yıldır marmara ve ege bölgesinde çalıştım .böyle bir durumla karşılaşmadım.durumunu tahmin etmeye çalışabilirim sadece.ama bu durumda da çok öğretmen vardır mutlaka.hepsine iyi şanslar diliyorum.

Selam arkadaşlar sınıfımda 3 erkek öğrencim çok yaramaz hiç sözümü dinlemiyolar sesim kısılıyo artık.Çalışma sayfası ,faaliyet,yapmıyolar,oyun oynarken diğer öğrencilerime vuruyolar,oyuncak atıyolar,küfür var,sınıftan dışarı çıkmaya çalışma;masanın altında koşma,yüksek sesle bağırma çığlık atma, sınıf düzenini bozmak için elinden geleni yapıyolar tek başına oturtuyorum ; sizce bu davranışlarında ceza olarak birdaha aynı şeyi yapmamaları için ne yapabilirim?aileleri ile konuştum velilerimin söyledikleri biz zaten onun için düzelsin diye verdikokula diyolar hergün eve gittiklerinde konuşuyorum
yanlış davranışlarında evde sevdiği birşeyi yapmıyolar ceza olarak aldığımız ortak kararda.Başka neler yapabilirim yol yakınken okullar yeni açıldı sınıf düzenini sağlamam gerek yoksa durumum sene sonuna kadar kötü fikirlerininzi bekliyorum......sevgiler..

yardımlarınzı bekliyorum yazıma bakan olmadı mı?

Arkadaşım bu çocuklara sınıfta sorumluluklar verin ve bu sorumlulukları yerine getirdiklerinde bütün sınıf onları alkışlasın. Bazı olumsuz davranışları görmezden gelin, en ufak olumlu davranışlarını gözden kaçırmayın ve herkesin duyabileceği şekilde biraz da abartarak aferin size diyerek çeşitli sözlerle onları övün. Onlara hitap ederken suçlayıcı bir şekilde sen diliyle değil de ben diliyle hitap edin. Yani ne hissettiğinizden kendi duygularınızdan bahsedin. Çocuklarla birebir konuşun onları sevdiğinizi söyleyerek onlara sarılabilirsiniz. Sevdikleri etkinlikleri tespit edin daha çok motive olmaları için imkanlar sağlayın. Sınıf kurallarınızı sık sık tekrar edin ve etkinlik şeklinde uygulayın. Etkinliklerde yanlarına giderek bire bir ilgilenin. Olumlu davranışlarını mutlaka övün. Kolaylıklar dilerim, umarım zamanla düzelir:)

Evet Denizcim haklısın bazı çocuklar gerçekten zor oluyor işe yaramayabiliyor ama bu tavırda ısrarlı olunca gelişme kaydediliyor yine de. Benimde böyle örneklerim olmuştu da...:( ama çok sabır gerekiyor zor bir durum gerçekten. Böyle durumlarda bir de daha baştan peşin hükümlü olup söz dinlemeyen çocukların olabileceğini tahmin edip tatlı sert bir otorite kurmak öğretmenin duruşu ses tonu çok önemli bence. Bu öyle çocuklar için bir engel olabiliyor. Ama sonuçta bildiğimizi pratiğe dökmek uygulamak başarı sağlamak da zor oluyor dediğin gibi.:(

yaa arkadaşım gerçekten çok zor bir durum ama anasınıfı öğretmenlerinin de vazgeçilmezi oldu bunlar... sevgi ve disiplini oturtun... onlar ne kadar kararlıysa sizde kararlı olun... bunu onlara sezdirin ve hep söyleyin... ödülü de cezayı da mutlaka uygulayın arkadaşların dediği gibi...ama her çocuğun hassas olduğu bir yanı vardır... onu bulun ve çok iyimser yaklaşın o noktaya... bu o çocuğun vazgeçilmezidir... kendinize de alıştırmayı unutmayın derim. inşallah başarırsın arkadaşım... başarılar....

ayrıca benim bunlardan beter 7 öğrencim var. ikiside kız...:))) hepsinin bu davranışlarının nedeni aileden kaynaklanıyor genelde... ne diyelim allah hepimizin yardımcısı olsun....

Benimkilerin Hepsi öyle Malesef:(üstüne Bide Türkçe Bilmiyorlar Hiç Anlaşamiyoruz.ve çocuklar Gerçekten Oyuncak Vb.diğer Konularda çok Görgüsüzler,birbirlerini Yiyorlar Resmen.sanki Afrika Daki Insanlara Yemek Vermişsin De Onlar Saldiyor Gibi Davraniyorlar .neyapacağimi Bilmiyorum...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri