Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
Alınacağını düşünüyosanız,cilt kuruluğunun çocuk için çok rahatsız edici olacağını,ilerlediği evrelerde daha darklı cilt problemleriyle karşılaşabileceğini söyleyerek.Devamlı kaşınma hissinin çok rahatsız edici olduğunu,Çocuğun rahatlaması için doktora gitmesinin şart olduğunu izah et,alınıp alınmamak ona kalmış artık,sen üzerine düşeni yapmış olursun..Çocuğa yazık,mantar çok zor bir rahatsızlık ve sonuçta tedavi edilmediğinde sadece cilt hastalığı olmaktan çıkıp kalbi ve diğer iç organları da etkilemeye başlıyor..

Evet özel eğitimdeyim.Şimdi şöyle bir sorun var. Ben çocuğun durumu ile ilgili görüştüğümde boyun kısmını görünce annesine sordum bir rahatsızlığımı var diye; Annesi bana doktora gittiklerini ve doktorun cilt kuruluğu dediğini söyledi. Tekrar nasıl doktora git ya da rapor getir denir şaşırdım. Ya sıkıntımı anlatabildim mi tam bilemiyorum. İş tam bir kaos a döndü:( Şimdi önümde bir sağlık raporu olmayıncada inanamıyorum işin açıkçası. Çünkü dediğim gibi velinin söyleminden şüpheleniyorum. Bariz bir şekilde mantara benziyor. Bu durumu fizyoterapist arkadaşlada görüştük aynı fikirde.

arkadaşlar bazı öğrenciler yemek seçiyor. mesela peynir vb yemeyen öğrenciler oluyor. o zaman ne yapılması gerekir??

Arkadaşlar ben anaokulunda çalışıyorum ve 4 aylık hamileyim.3 yıldır 6 yaş sınıfındaydım ama bir 5 yaş öğretmenimizin okuldan ayrılması ile müdürüm bana 5 yaşa geçme konusunda bir teklif yaptı.İki saatlik uyku süresi dinlendirici olur dedi.İkinci dönem de ikısmetse doğum nedeniyle olmayacağım zaten.Bir de bizim 5 yaşlar yılsonu gösterisi yapmıyor , müdür o konuda da kafan rahat olur dedi.Aslında çok mantıklı bir fikir ama 5 yaşın okulda ilk dönemleri çok zor mu geçiyor bunu bilmiyorum ,bu açıdan zorlanır mıyım ne dersiniz????

Sadece 5 yaşta değil bütün yaş gruplarında okulun ilk dönemleri zor geçiyo.çocuklar okula alışana kadar.Ama 5 yaşta uyku olması sizin için avantaj o süreyi dinlenerek geçirebilirsiniz.Çok zorlanmazsınız bence...

zorlanacağını sanmıyorumuyum problemleri her yaşta olabiliyo zaten bende 5yaş grubuöğrt. geçen sene ama bana sorarsan zor bi seneydiçocukların gelişimleri genel olarak geriydi.kolay gesin ....

Bende Bu Sene 5 YaŞ Grubundayim.ama Zor Olur Mu Tabİİ Kİ Zor.ancak Avantaji Da Var Bence.....

bence diğerlerinden çok farklı değil yani zamanla o sınıfa alışıosun ve kendine planı programını ona göre hazırlıosun çok farklı sayılmaz zaten planlar aşağı yukarı aynı sadece biraz daha esnek

ben de bu sene 5 yaş grubundayım.Fakat benim geçen seneden avantajım var.Çünkü neredeyse yarısı geçen yıl 4 yaş grubumdan geldi.Fakat ben bu sene uyku saati değil de dinlenme adı altında bir saat yapıp uyutmamayı düşünüyorum.Çünkü bence çocukların istemedikleri ve zorlandıkları bir saat uyku saati.Bu şekilde daha kolay olur diye düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar.Bugün yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak ve önerilerinizi öğrenmek istedim.Oyun saatinde sandalye kapmaca oynuyorduk ve sona kalan iki öğreciden biri oyunu kaybetti.VE ortalığı birbirine katttı.Oyunun kendisinin kazanması gerektiği,daha önce gittiği kreşte de hep kaybettiğini tüm oyunlarda kendisinin kazanması gerektiğini hem bağıra bağıra söylüyor,hem hem de önüne geleni vurup tekmeliyor.Yanına oyunu kaybeden bir başka öğrenci daha katılınca........
bu iki çocuk aynı zamanda arkadaşları birşey söyleyince,şikayet edince, hemen hırçınlaşıyorlar.Konuşmak müümkün olmuyor ne yapayım arkadaşlar bir fikir verirseniz sevinirim

merhaba arkadaşlar bende 2 senedir 6 yaş ile çalışyorum.5 yaşı bu sene ilk kez okutacağım.biraz tedirginim...

bende sizler gibi muzdaribim arkadaşlar 6 yıldır 6 yaş çocuklara eğitim verdim.. bu yıl müdür bey bana 5 yaş grubunu verdi..ve şuanda sınıfın yarısı ağlıyo... tamam her yıl ağlayan olurdu ama bu yıl biraz fazla ... 5 yaş biraz daha zor gibi geldi ama araştırma yaptım arkadaşlar ve bugün çocukları izledim.. içim rahatladı.. çok tatlılar.. bence hiç dert etmeyin 5 yaş tecrübemizde olacak...ben emel67 öğretmenimin siteye göndermiş olduğu planlardan faydalanıyorum..hepimize kolay gelsin..

arkadaşlar benim görevde ilk senem..ve bana 5 yaş grubu verildi..sınıfım küçük ve 20 civarında öğrencim var..3-4 öğrenci dışında ağlayan yok ama biri agladıgında hepsi aglıyor.tam konstanre oluyoruz,oyuna dalıyoruz, bir öğrenci aglamaya başlıyor ve herşey bitiyor..velilerin bir ksmı hala sınıfta, cocugu aglamasın diye dışarı cıkmıyor..sınıfta kendi sesimi duyamıyorum..velilerin ve cocukalrın sesinden.. dün aglayan bi öğrenci kucagımda gezerek etkinliklere katıldım, benim de aglayasım geldi..çocukların dışında sınıfın da sorunları var..malzeme yok..müzik seti bozuk vs...çocukları neyle oyalıyacagımı saaşırdım....sanırım ben bu işi yapamacagım..birazdan evden okula gidicem ama hiç gidesim yok..ben ne yapıcam?hiç mutlu değilim............

arkadaşlar benim görevde ilk senem..ve bana 5 yaş grubu verildi..sınıfım küçük ve 20 civarında öğrencim var..3-4 öğrenci dışında ağlayan yok ama biri agladıgında hepsi aglıyor.tam konstanre oluyoruz,oyuna dalıyoruz, bir öğrenci aglamaya başlıyor ve herşey bitiyor..velilerin bir ksmı hala sınıfta, cocugu aglamasın diye dışarı cıkmıyor..sınıfta kendi sesimi duyamıyorum..velilerin ve cocukalrın sesinden.. dün aglayan bi öğrenci kucagımda gezerek etkinliklere katıldım, benim de aglayasım geldi..çocukların dışında sınıfın da sorunları var..malzeme yok..müzik seti bozuk vs...çocukları neyle oyalıyacagımı saaşırdım....sanırım ben bu işi yapamacagım..birazdan evden okula gidicem ama hiç gidesim yok..ben ne yapıcam?hiç mutlu değilim............

Arkadaşım sınıfa ağlayan çocuk ve veli alma ağırlığını koy bugün bunu denemelisin bence. Onlar seni değil sen onları yönlendireceksin kolay gelsin...

merhaba arkadaşım.bende geçen yıl sene başında böyle bir kaç olay yaşamıştım.öncelikle çocuğun çevresine zarar vermesini engelledim.daha sonra bağırması bitene kadar onu dinlemeyeceğimi söyledim.sakinleşmesini bekledim.sakinleşince de ona yaptığının yanlış olduğunu,herkesin kazanmak istediğini ama sadece bir kazanan olduğunu anlattım.böyle davranmaya devam ederse bu oyunlara birdaha katılamayacağını ve eğer gerçekten çaba sarfederse onun da zaman zaman kazanabileceğini gayet tatlı ve uygun bir dille anlattım.kazanan arkadaşlarını yada gurubu tüm çocuklara alkışlatmıştım.benim öğrencilerimde etkili olmuştu bu yöntem..umarım yardımcı olmuşumdur.kolay gelsin

veliyi içeri almamayı denedim..kapıyı açık bıraktım..bu sefer cocuk annesine daha cok yapıştı..annesi onu sınıfa her yönlendirişinde avazı çıktıgı kadar bagırdı..bagrışmayı duyan diğer öğrencilerin anneleri akıllarına geldi.......bi süre sonra, aglamayan çğrenciler de aglamaya başladı....
neyse ya..bgun aglayan ogrencilerim gelmedi..içerde veli namına kimse yoktu..çok güzel bi gun geçirdim.....
önerilerinize açııgım.....teşekkür ederimmm

merhaba arkadaşlar.. benım bugun ıkıncı haftam ılk hafta anasınıfına alışsınlar ortamı tanısınlar dıye cocuklarla bırlıkteydık .. velılerın cogu da sınıf dısındaydı ..zaten yarım gun yapmıstık ılk hafta ..

ama bugun yalnızdım sınıfımda dıger öğretmen sabahcı oldugu ıcın gıtmıstı ..
ve henuz tam olarak plan programımız yok ..zaten bu plan programszılık benı strese soktu ..sanırım cocuklarda o yuzden dagınık:( yanı kafaları karısık tıpkı benım gıbı..6 saat kolay gecmıyor gecmeyecek sanırım bu ılk hafta..

bugun serbest oyun saatı vardı köşelerde daha sonra türkçe dil etkinliği yaptım.. okulumuz konulu bılmece hıkaye parmak oyunu oynadık .ve ben daha sonra şarkılı bı oyun d aönce kendım rol aldım( ILGILERINI CEKMEK ICIN SES TONUMU DEGISTIRIYORUM , MİMİKLERİMİ KULLANIYORUM FAKAT YAPMACIK DEGILIM ) daha sonra onların katılımını sagladım..fakat bıu sure ıcınde cocuklar ıstedıgım bekledıgım tepkıyı gostermedıler..yanı cok sakın kalıyorlar.alkış yapılması gereken yerlerde bıle sakinler..ama oyun dedıgımde sandalye kapmacA kırmızı balık vs..cok sevınıyorlar..

gercı anca alısıyoruz bırbırımıze ama çocuklarda aıle ortamlarından farklı bır ortama bır öğretmene bır sınıfa uyum saglamaya calısyorlar muhakkak onlar ıcınde zor dur..

ben gecen sene köy okulunda gorev yapmıstım yıne ucretlı öğretmen olarak ..orda hıc sorun yasamadım.aksıne cocuklar o kadar alıcıydı kı .bende onlara bıldıklerımı öğretmenkten cok mutluydum..(sehırdekı cocuklar doyuma ulaşmışlar ..) sanırım su sehır okulu ve sehırdekı vellıler benı endıselendırıyor..sankı yapılanlardan memnun olmayacaklar begenmeyecekler gıbı gelıyor.sanırım bu endısemı cocuklarla calısırken de aklımda tasıyorum..

( bugun bır öğretmen velı ıle aramızda ufak bı tatsızlık oldu sanırım.. kızı aglıyor sınıfa gırmek ıstemıyordu .bende dıger velılere yaptıgım gıbı kendısının kızı ıle bırlıkte dısarı cıkmasını ve kızını ıkna edıp sınıfa gondermesını soyledım ..tabıı ortamı gerecek bır ses tonu deıldı kullandıgım ..çunku aglayan cocuk sınıfta kaldıgı surece dıger cocuklarda olumsuz etkılenıyorlar ..kı ben her velıye esıt davranmaya calısacagım öğretmen çocugu oldugu ıcın ona ayrıcalık gostermek ne kadar doğru bılmıyorum? )

sonuc olarak bır yılımı gecırecegım sınıfıma,çocuklarıma ,anne babalara alışmak kaynaşmak ıstıyorum ..

not: muhakkak ıcınızde deneyımlı öğretmen arkadaşlar vardır .. benımkı sorun mu bılmıyorum ama benı rahatlatan bı kaç cumle de yazsanız memnun kalacagım..sanırım paylaşmak ınsanı az da olsa rahatlatıyor..

teşekkürler

memnun olan velilerde olacaktır bir türlü memnun edemeyeceğin velilerde. sen işini en iyi şekliyle yapmaya çalış.vicdanın rahat olsun ve ne olursa olsun moralini bozma gerisi kendiliğinden akar gider....

arkadasım bu durumda velilere kulak asma öyle veliler var ki ne yapsan yaranamassın o yuzden sen işini en iyi şekilde yap gerisini bosver zamanla düzelir her zman iii olunmuyor malesef arada aksaklıklar oluyor merak etme duzelırrrr kendını cok fazla üzmeee

bana cevap yazmanız duyarlılığınızı gösterır..herkese ayrı ayrı tesekkur edıyorum ...çok sağolun..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri