merhaba arkadaşlar.. benım bugun ıkıncı haftam ılk hafta anasınıfına alışsınlar ortamı tanısınlar dıye cocuklarla bırlıkteydık .. velılerın cogu da sınıf dısındaydı ..zaten yarım gun yapmıstık ılk hafta ..
ama bugun yalnızdım sınıfımda dıger öğretmen sabahcı oldugu ıcın gıtmıstı ..
ve henuz tam olarak plan programımız yok ..zaten bu plan programszılık benı strese soktu ..sanırım cocuklarda o yuzden dagınık

yanı kafaları karısık tıpkı benım gıbı..6 saat kolay gecmıyor gecmeyecek sanırım bu ılk hafta..
bugun serbest oyun saatı vardı köşelerde daha sonra türkçe dil etkinliği yaptım.. okulumuz konulu bılmece hıkaye parmak oyunu oynadık .ve ben daha sonra şarkılı bı oyun d aönce kendım rol aldım( ILGILERINI CEKMEK ICIN SES TONUMU DEGISTIRIYORUM , MİMİKLERİMİ KULLANIYORUM FAKAT YAPMACIK DEGILIM ) daha sonra onların katılımını sagladım..fakat bıu sure ıcınde cocuklar ıstedıgım bekledıgım tepkıyı gostermedıler..yanı cok sakın kalıyorlar.alkış yapılması gereken yerlerde bıle sakinler..ama oyun dedıgımde sandalye kapmacA kırmızı balık vs..cok sevınıyorlar..
gercı anca alısıyoruz bırbırımıze ama çocuklarda aıle ortamlarından farklı bır ortama bır öğretmene bır sınıfa uyum saglamaya calısyorlar muhakkak onlar ıcınde zor dur..
ben gecen sene köy okulunda gorev yapmıstım yıne ucretlı öğretmen olarak ..orda hıc sorun yasamadım.aksıne cocuklar o kadar alıcıydı kı .bende onlara bıldıklerımı öğretmenkten cok mutluydum..(sehırdekı cocuklar doyuma ulaşmışlar ..) sanırım su sehır okulu ve sehırdekı vellıler benı endıselendırıyor..sankı yapılanlardan memnun olmayacaklar begenmeyecekler gıbı gelıyor.sanırım bu endısemı cocuklarla calısırken de aklımda tasıyorum..
( bugun bır öğretmen velı ıle aramızda ufak bı tatsızlık oldu sanırım.. kızı aglıyor sınıfa gırmek ıstemıyordu .bende dıger velılere yaptıgım gıbı kendısının kızı ıle bırlıkte dısarı cıkmasını ve kızını ıkna edıp sınıfa gondermesını soyledım ..tabıı ortamı gerecek bır ses tonu deıldı kullandıgım ..çunku aglayan cocuk sınıfta kaldıgı surece dıger cocuklarda olumsuz etkılenıyorlar ..kı ben her velıye esıt davranmaya calısacagım öğretmen çocugu oldugu ıcın ona ayrıcalık gostermek ne kadar doğru bılmıyorum? )
sonuc olarak bır yılımı gecırecegım sınıfıma,çocuklarıma ,anne babalara alışmak kaynaşmak ıstıyorum ..
not: muhakkak ıcınızde deneyımlı öğretmen arkadaşlar vardır .. benımkı sorun mu bılmıyorum ama benı rahatlatan bı kaç cumle de yazsanız memnun kalacagım..sanırım paylaşmak ınsanı az da olsa rahatlatıyor..
teşekkürler